134.918 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.509.021 berichten | 4.931.517 stemmen

Un Coupable Idéal (2001)

Alternatieve titel: Murder on a Sunday Morning

Coupable Idéal, Un (2001)
17 stemmen | gemiddelde 3,61
mijn stem:
Verenigde Staten / Frankrijk
Documentaire
111 minuten

geregisseerd door Jean-Xavier de Lestrade

Oscarwinnende (2001, beste documentaire) documentaire over een proces tegen een 15-jarige gekleurde jongen Brenton Butler. Hij wordt beschuldigd van een moord op een amerikaanse vrouw in Jacksonville, Florida.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2003, 11:29 uur
prima documentaire waar het Amerikaanse rechtstelsel weer eens stevig aan de kaak wordt gesteld .... nog maar eens wordt heel helder duidelijk dat veel mensen daar op basis van vooroordelen hun beslissingen baseren.... bah!

Er wordt goed geswitcht tussen rechtbank scenes, interviews met betrokkenen en shots die het hele proces duidelijker maken... goed gedaan. 4 sterren!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2006, 12:16 uur
Weer een Boeiende documentaire, net als 'The Staircase.' Heb volledig geboeid gekeken naar de verschrikkelijke manier waarop Butler werd behandeld. De uitspraak van de rechter dat het Amerikaans rechtsysteem zogenaamd het beste in de wereld zou zijn, wekte alleen maar woede op bij mij. Dat een man dat kan zeggen terwijl het duidelijk was dat Butler zo onjuist bejegend was. Ook de 'hardass' advocaat was erg boeiend om naar te kijken en zorgde voor een paar prachtige scene's. Boeiend en ontstellende documentaire. 4 *en.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 januari 2012, 0:01 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Geweldige documentaire!

Als groot fan van Law & Order vond ik het prachtig om eindelijk te zien hoe het nou echt gaat. Niet anders dus. Het hele verhaal is duidelijk en boeiend verteld. Hoewel het eenzijdig is, lijkt het me duidelijk dat de detectives niet voor niets zijn gedegradeerd .

Geweldig om te zien dat de state attorney inderdaad een saai trutje is en de state defender een flamboyante sigarettenmachine.

Het verhaal is stuitend en windt je op, maar het is zeker de moeite waard om hier bijna 2 uur naar te kijken.