132.195 gebruikers | 82.879 films | 30.189 regisseurs | 3.421.377 berichten | 4.774.858 stemmen

locatie: Films » Breaking In (1989) » Info

Avontuur / Komedie
94 minuten

geregisseerd door Bill Forsyth
met Burt Reynolds, Casey Siemaszko en Sheila Kelley

Ernie is een professionele brandkastkraker, Mike een bijdehante kruimeldief die alleen voor de kick bij mensen inbreekt om vervolgens hun post te lezen en hun koelkast te plunderen. Op een avond komen de twee inbrekers elkaar toevallig in hetzelfde huis tegen. Ernie ziet wel brood in de jongen. En omdat je beter een partner dan een getuige kunt hebben besluit hij hem de kneepjes van het vak bij te brengen. Als team zetten ze een aantal succesvolle kraken. Maar door het grote geld wordt Mike wat overmoedig...

gebruiker
bericht

quote
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2003, 19:33 uur
Deze film (openings film tijdens het "New York Film Festival") is sterk in z'n eenvoud.
Reynolds levert sinds jaren weer een goede acteerprestatie af, eigenlijk is dit z'n eerste echte karakterrol.

neo
(moderator)
quote
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juli 2007, 9:36 uur
En ook zijn beste rol, met als tweede Boogie Nights. Hij overtuigt volledig in zijn rol met mede dank aan regisseur Forsyth. Echter voor de regisseur is dit helaas een niemandsdalletje dat je doet terug verlangen naar de tijd dat ie nog Schotse/Britse films maakte. Breaking In heeft een vermakelijk plot, een cast die zichtbaar plezier erin heeft en ook een erg aangenaam tempo. 3 sterren