134.913 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.852 berichten | 4.931.406 stemmen

El Hijo de la Novia (2001)

Alternatieve titel: Son of the Bride

Hijo de la Novia, El (2001)
36 stemmen | gemiddelde 3,34
mijn stem:
6 jaar geweld grof taalgebruikSpanje / Argentinië
Komedie / Drama
123 minuten

geregisseerd door Juan José Campanella
met Ricardo Darín, Natalia Verbeke en Héctor Alterio

De 42-jarige Rafael Belvedere, een succesvol zakenman, runt het Italiaanse familierestaurant in Buenos Aires. Hij kan zijn drukke leven, dat bestaat uit onderhandelen met leveranciers en telefoons beantwoorden, nog nauwelijks aan. Hij is snel geïrriteerd en heeft geen belangstelling meer voor zijn knappe vriendin Nati. Hij voelt zich schuldig omdat hij zijn oude moeder, die aan Alzheimer lijdt en in een verzorgingsinstelling verblijft, te weinig gaat bezoeken. Zijn ex-vrouw verwijt hem dat hij niet genoeg tijd besteedt aan zijn dochter. Kortom, hij zit middenin een midlife crisis. Wanneer hij plots een lichte hartaanval krijgt, beseft hij dat hij andere prioriteiten zal moeten stellen in zijn leven.

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2004, 23:40 uur
Vreemd dat zo weinig mensen hier deze film hebben gezien, toch winnaar op het montreal world film festival en genomineerd voor een oscar!
1 van mijn favoriete films. Vooral het laatste half uur is erg intens. De emotie/liefde spat van het scherm, zonder dat het nep of clichematig wordt.
Goed geacteerd, boeiend verhaal als je er eenmaal inzit. 5*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2007, 13:16 uur
Genietbare luchtige film die leuk begint, dan ff inzakt, en weer goed weet te eindigen.
Het eerste half uur begint goed en het verwachtingspatroon voor het verloop van de film is dan vrij hoog maar dan volgt er een half uur waarin er nauwelijks iets interessants gebeurt en ik had toen de neiging om de film niet af te kijken.
Gelukkig wist ik door die saaie 30 minuten heen te worstelen want het laatste uur van de film was wel te genieten.
Het verhaal heeft niet veel om het lijf, het gaat meer om de verhoudingen en gebeurtenissen tussen de personages onderling.
Het acteerwerk is goed en in het script hadden ze dus best flink mogen knippen want de saaie momenten verneuken de film een beetje.
Geen film die je aan iedereen aan zult raden maar wel een film die het aanschouwen waard is.

Cijfer : 3

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2008, 0:21 uur
Leuke film, wel een beetje clichématig.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 januari 2010, 23:05 uur
Ik vond dat clichématige wel meevallen. Het is een aardig drama over het drukke leven van Luis Suarez lookalike Rafael Belvedere, met ook enkele komische momenten in de film. De liefde tussen de oudjes steelt de show, al moet ik toegeven dat de film iets korter had gekund.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2012, 10:02 uur
Een erg slaapverwekkende film. Jammer, want de 2 oudjes doen het namelijk wel fantastisch. De rest erom heen is zo slecht. Die lelijke Marco Borsato is toch een ramp ? Er stond op het hoesje lachfilm. Nou ik heb geen grap kunnen ontdekken !!