132.206 gebruikers | 83.154 films | 30.189 regisseurs | 3.421.726 berichten | 4.775.331 stemmen

locatie: Films » Bad Santa (2003) » Info

Bad Santa (2003)

Alternatieve titel: Badder Santa

Bad Santa (2003)
1387 stemmen | gemiddelde 3,27
mijn stem:
12 jaar geweld seks grof taalgebruikVerenigde Staten / Duitsland
Komedie / Misdaad
91 minuten / 98 minuten (unrated versie)

geregisseerd door Terry Zwigoff
met Billy Bob Thornton, Lauren Graham en Bernie Mac

Willie is een oplichter en dief in hart en nieren. Elk jaar vormt hij samen met de lilliputter Marcus een dubieus duo met slechte bedoelingen. Ze maken een road trip langs verschillende warenhuizen waar ze verkleed als de Kerstman en één van zijn elfen hun opwachting maken. Maar in plaats van kerstsfeer te verspreiden, gebruiken ze hun vermomming om de warenhuizen te bestelen. Deze strategie wordt bemoeilijkt wanneer een 8-jarige ze de echte betekenis van het Kerstfeest leert.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2011, 15:58 uur
Vandaag herzien. Ik kon me er bijna niks van herinneren en ik geloof ook dat ik eerst de verkeerde film heb beoordeeld. Ik wist namelijk helemaal niet dat deze zo grof was (in verhouding). Al heb ik er wel mee moeten lachen. Hoe bruut die Willie reageert op die kinderen (Wanna see some magic? OK, let's watch you disappear!) :D Billy Bob Thornton zet een leuke ''bad-ass'' kerstman neer. Brett Kelly zette ook een aardige rol neer (wel een vervelende, maar dat was ook de bedoeling). Er zitten veel leuke grappen in, die voornamelijk afkomstig zijn van Thornton maar ook af en toe van Cox, Graham en Kelly. En ook als de film niet grappig is, is hij nog wel vermakelijk. Hij verveelt geen moment. Voor de kerst-sfeer hoef je het niet te doen. Want het geen zoete kerstfilm.. Maar wel een leuke!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2011, 17:52 uur
Herzien, heerlijk filmpje. Blijft een fantastische (anti-)kerstfilm. halfje er bij 4*

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Bad Santa (€ 9,50)
gratis verzending

Bad Santa (€ 9,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Bad Santa (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 januari 2012, 15:27 uur
Het verhaal is leuk verzonnen en goed neer gezet, ook de humor komt van alle kanten en daar van zijn sommige grappen wel van geslaagd maar sommige ook weer niet omdat die iets te flauw waren.

De film is best vermakelijke en als kerst film kan je deze ook gewoon tussen door op zetten want de film heeft geen kerst sfeer te bieden en de rol van de kerst man wordt dan ook erg goed neer gezet door Billy Bob Thornton, beter kon iegelijk niet.

Laks
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2012, 15:11 uur
Geinige misdaadkomedie. Zenden ze zowat elk jaar uit rond de kerstperiode, maar dat mogen ze van mijn part blijven doen. Goed kunnen lachen met de grappen, verhaal is oké en goed uitgewerkt. Billy Bob Thornton zet een goede, alcoholverslaafde 'Santa' neer.

Leuk, luchtig tussendoortje met een dun dramaverhaaltje bij.