Total Recall (1990)

geregisseerd door
Paul Verhoeven (I)met
Arnold Schwarzenegger,
Sharon Stone en
Rachel TicotinDouglas Quaid kan zijn droom, een reis naar Mars, niet betalen. Hij besluit in plaats hiervan een virtuele vakantie in z'n hersenen te laten implanteren. Dit gaat echter fout: Quaid herinnert zich dat hij een geheim agent is. Hij reist naar Mars af om de rebellen aldaar te helpen. Of zijn al de dingen die hij meemaakt onderdeel van z'n geïmplanteerde vakantie?
4,0
[permalink] geplaatst op 26 augustus 2011, 12:50 uurErg goede Paul verhoeven film. Vroeger vaak gekeken. Denk dat ik hem maar weer is op zet. Kijken hoe de effecten en deze dagen uitzien.
[permalink] geplaatst op 30 augustus 2011, 13:56 uur
3,5
[permalink] geplaatst op 30 augustus 2011, 14:32 uur
4,5
[permalink] geplaatst op 6 september 2011, 16:18 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenÉén van Arnolds beste films, terwijl hij juist hier een van zijn minste rollen neerzet. Het verhaal is namelijk erg goed. SF films van Paul Verhoeven zijn eigenlijk nooit verkeerd. Wel mindfuck of geen mindfuck, dat het uiteindelijk in het midden gelaten wordt, vind ik wel leuk eigenlijk. Het is vooral genieten eigenlijk. Het verhaal is origineel en ondanks een aantal plotwendingen niet ingewikkeld. De scenes op Mars zien er goed uit. Er zijn leuke rollen van Sharon Stone (lekker ding destijds) en Michael Ironside. Zoals in meer van Paul Verhoeven’s films bevat Total Recall een goede dosis humor. Arnie heeft enkele gave oneliners (Look who’s talking). De ontknoping is gaaf! Laat die remake maar zitten.
movie-edje
[permalink] geplaatst op 18 september 2011, 17:29 uurde beste film van Arnold Schwarzenegger!
wel 40x gezien.
bravo Paul Verhoeven.
4,0
[permalink] geplaatst op 7 november 2011, 16:39 uurik heb de film geen 40x gezien maar wel heel vaak en hij verveelt nooit.
dus een prima film Arnold in topvorm.
ook een leuke (lekkere) rol van Stone.
3,5
[permalink] geplaatst op 25 november 2011, 1:33 uur
movie-edje
[permalink] geplaatst op 5 december 2011, 10:56 uurEr komt een remake!
ik snap er niks van

4,0
[permalink] geplaatst op 28 december 2011, 16:49 uurArnold Schwarzenegger, Sharon Stone en Paul Verhoeven zijn een gouden combinatie. Total Recall is geweldige actie en met een interessant verhaal. Het bouwt zich heel goed op. Dat kan je wel overlaten aan Paul Verhoeven, en Arnold is een acteur die kneedbaar is, Sharon Stone hele mooie vrouw in deze film zij speelt ook een geweldige rol. Een minpuntje vind ik sommige special effects. Dat ziet er anno 2010 ietwat gedateerd uit, dat is niet zo strak, maar eigenlijk doet dat geen afbreuk aan de film.
3,0
[permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 23:33 uurAardig om weer eens gezien te hebben.
[permalink] geplaatst op 29 januari 2012, 22:40 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWeer op stap geweest met de vriend die fan is van Schwarzenegger, dus vanavond stond deze film op het programma. De gevechten vond ik niet veel voorstellen, de acteurs kunnen er blijkbaar niet veel van blijkt wel aan de montage. Veel geknip en weinig in één shot dus. De vijanden hadden overigens ook niet echt veel charisma, ik had niet echt het idee dat Arnie ooit in problemen zou komen met deze losers. Alleen Sharon Stone deed het wel aardig.
Het verhaaltje was wel vermakelijk en maakte dat de film redelijk lekker wegkeek, maar sterk is het nu ook weer niet. Duidelijk is dat men ook naar deze film heeft gekeken toen men The Matrix maakte (de pil), maar echt diep gaat het spel met verschillende lagen van werkelijkheid niet. Verder veel wetenschappelijke onzinnigheden (ogen die uit de oogkassen poppen als men zonder helm in het luchtledige terechtkomen, de mogelijkheid van een dichte dampkring van Mars).
Ik vind het overigens altijd leuk om te zien hoe snel SF-films verouderen. De auto's in deze film zien er werkelijk belachelijk on-aerodynamisch uit, de tv-schermen in de metro zijn duidelijk nog van voor het lcd-tijdperk en zo kan ik nog meer opnoemen. Toch een beetje een minpuntje, bij Star Wars worden dit soort dingen nog gecompenseerd met charme en jeugdsentiment, maar aangezien ik deze film vandaag voor het eerst heb gezien is er van het laatste zeker geen sprake.
Overigens wel een pluspuntje voor de drie tieten. Je kan merken dat er een Nederlander op de regisseursstoel zit.
Niet de beste Arnie, maar ook niet de slechtste. 2*.
4,5
[permalink] geplaatst op 7 februari 2012, 21:46 uurIk heb deze film herbekeken.
Ik vond de film erg leuk.
Vroeger was ik negatief over deze film.
Dat had met redenen te maken dat ik het verhaal moeilijk snapte.
Maar nu snap ik het verhaal wel.
[permalink] geplaatst op 15 maart 2012, 15:50 uur
[permalink] geplaatst op 21 maart 2012, 20:22 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenJaaaaren geleden gezien en toen vond ik hem best tof, maar na herziening moet ik toch zeggen dat het behoorlijk tegenviel.
Het begint nog wel aardig, en het zou best interessant kunnen zijn die theorie over het implanteren van herinneringen, maar dat houdt Verhoeven niet lang vol. Al snel wordt Arnie, die toch lachwekkend blijft met zijn accent en gebrek aan talent, achtervolgd door een paar idioten. 3 of 4 keer een achtervolging, telkens volgens hetzelfde stramien, de scenarioschrijver zat zeker tegen de deadline aan. Daarna volgt een mager uitgewerkte plot over de strijd op Mars met wat freaks hier en daar en een eind dat een absolute mindfuck zou moeten zijn maar het wordt er natuurlijk weer zo dik bovenop gelegd dat het me niks meer deed. De hulkachtige ontsnapping uit uit de Rekall-stoel was ook een veel te makkelijke oplossing. Ook zag de film er niet uit, het was echt lelijk, jammer dat Verhoeven zijn hele budget gebruikte voor wat special effects, die inmiddels ook gedateerd zijn.
Nee, met een andere hoofdrolspeler, een andere scenarist en een andere regisseur zou dit wel wat kunnen zijn, misschien idee voor een remake. Het verhaal is namelijk prima.
Edit: er komt dus een remake, van een regisseur die mij niks zegt.
2,0
[permalink] geplaatst op 1 april 2012, 9:43 uurHet idee van Dick is zoals gebruikelijk prima, alleen moet het verhaal aangevuld worden om er een film van te maken, en dat wordt knap slecht uitgevoerd. De eerste 3 kwartier zijn nog wel aardig maar daarna vervalt de film in standaard achtervolgingsonzin tegen de achtergrond van een nogal cliché uitgewerkt plot. De special effects voegen niets toe. Gemiste kans, zoals zo vaak met verfilmingen van Dick (Minority Report b.v.).