The Court Jester (1955)

Melvin Frank en
Norman Panamamet
Danny Kaye,
Glynis Johns en
Basil RathboneDe troon van Engeland wordt bezet door een onwettige en slechte koning (Cecil Parker). Hubert Hawkins (Danny Kaye) infiltreert als nep-nar aan het hof om de echte koning weer op zijn plaats te krijgen.
4,5
[permalink] geplaatst op 2 december 2003, 15:09 uurVerrukkelijke chaotische komedie met de muzikale komiek Danny Kaye op het toppunt van zijn kunnen. The Court Jester is een parodie op de talrijke Robin Hood-films waarin mannen met panty's het mooie weer maken en zelfspot eerder een zeldzaam iets is...
1,5
[permalink] geplaatst op 2 december 2003, 17:54 uurIk ben nooit dol op Danny Kaye geweest. Ik heb altijd liever de post-slapstick physical humor van Burt Lancaster in The Crimson Pirate.
4,0
[permalink] geplaatst op 29 december 2003, 14:46 uurGeen fan van Kaye, maar deze is wel vermakelijk.
3,5
[permalink] geplaatst op 15 juni 2004, 20:18 uurErg leuke komedie, met een Robin Hood-achtig verhaal en erg leuke liedjes.
***1/2
0,5
[permalink] geplaatst op 20 juni 2004, 17:35 uurIk heb mij ongelooflijk geïrriteerd aan deze film. Wat een flauwe humor zeg... Er kon nog geen glimlach vanaf. De liedjes vond ik ook vreselijk. 0,5 ster voor dit gedrocht.
4,0
[permalink] geplaatst op 20 juni 2004, 19:23 uurHeerlijke film. Leuke liedjes, veel geslaagde grappen...heb er wel van genoten...4*
4,0
[permalink] geplaatst op 15 september 2005, 14:21 uurEen Danny Kaye film is altijd erg leuk.
3,0
[permalink] geplaatst op 27 februari 2008, 22:34 uurHele leuke film maar die kinderen waren er écht teveel aan, zorgt gelijk voor een half punt aftrek: 3*.
4,0
[permalink] geplaatst op 15 juni 2008, 14:37 uurDeze gistern aangeschaft en meteen 's avonds bekeken.
Zag hem voor het eerst ergens in de jaren '70 op een zaterdagmiddag op de Belgische TV.
Blijft leuk (hoewel je als volwassenen ook wel de fouten en plotgaten ziet), met een onweerstaanbare Kay in, denk ik toch wel, zijn allerleukste film.
Rathbone is weer de inktzwarte schurk (doet feitelijk zijn rol van ca 25 jaar eerder uit Robin Hood over) en dit levert een hilarisch zwaardvechtduel op.
En hoe zat het nu ook al weer? In welke beker zat het gif.... eh.... The vessel with the pestle... eh ... oeps!!

4,0
[permalink] geplaatst op 25 oktober 2008, 22:22 uurHerzien. Beter dan ik me herinnerde.
3,0
[permalink] geplaatst op 15 maart 2009, 12:46 uurVermakelijke jaren vijftig-film. Tempo ligt soms iets te laag, maar paar erg geslaagde grappen en erg leuke aanval op het kasteel. Vermakelijke matinee fun.
aerts007
[permalink] geplaatst op 16 mei 2009, 16:33 uurYou'r The Greatest with a Blade !

casualjaantje
[permalink] geplaatst op 20 februari 2011, 18:02 uurGoede komedie uit de jaren vijftig met de hilarische Danny Kaye. Zeker de moeite waard om te kijken want er zitten fraaie en vermakelijke (vecht)scènes in.
Leuk.
2,5
[permalink] geplaatst op 23 februari 2011, 12:28 uurBest een leuke komedie, vooral het eerste half uur. Daarna wordt het helaas iets te flauw. Met name die betoveringen en het zwaardgevecht heb ik zoveel keer eerder gezien. Maar dat het een knappe prestatie is van Danny Kaye is mij wel duidelijk. Zeer sterk staaltje acteer-, zangwerk en komische timing.
4,0
[permalink] geplaatst op 23 april 2011, 18:16 uurDanny Kaye toont weer wat hij kan en is één van de betere komische acteurs. De film heeft een mooi mix van avontuur, humor en romantiek. De aanwezigheid van andere topacteurs als Glynis Johns en Basil Rathbone zorgen ervoor dat het geen onemanshow wordt van Kaye. Lansbury is zeker op jonge leeftijd niet mijn favoriete actrice geweest, maar ze irriteert gelukkig niet.
De film straalt weer de Hollywoodwarmte uit van Technicolor, wat ze van mij in recente films nog eens mogen gebruiken. Sommige hedendaagse films komen nogal koud over. Kwestie van smaak zeker?
Ik heb me in elk geval goed geamuseerd, tegen alle verwachting in. Veel musicals uit de jaren '50 staan niet echt bekend als topfilms en zijn de liedjes bekender dan de film. Maar dit is een komische avonturenfilm met enkele liedjes op de juiste momenten. Dit smaakt naar meer.
3,0
[permalink] geplaatst op 28 mei 2011, 15:39 uurIk moest niet bijzonder veel lachen om The Court Jester en een geweldige film herken ik er ook niet in, maar toch is het een alleraardigste swashbucklerparodie, die de toon van het genre erg goed weet te vangen. Het tempo lag me soms iets te laag, vooral in het eerste half uur en sommige grappen gingen mij te lang door. The pestle in the vessel is het bekendste stuk, maar vond ik nou net het minste. Wat de film maakt is Danny Kaye. Ik kende hem nog niet, maar zijn balans van komedie, stuntwerk, zang en dans is toch wel heel knap.
Leuk om eens gezien te hebben, maar ik zal er vermoedelijk niet veel aan terug denken.
3,5
[permalink] geplaatst op 7 maart 2012, 16:04 uurEen uitstekende tijdloze film. Best nog te genieten anno 2012. Wat een uitstekend talent was die Danny Kaye toch. 3,5*.