Basic (2003)

geregisseerd door
John McTiernanmet
John Travolta,
Connie Nielsen en
Samuel L. JacksonWanneer de gehate drilsergeant Nathan West en zes soldaten van zijn elite-eenheid verdwijnen tijdens een trainingsmissie in Panama, wordt er een onderzoek ingesteld. Twee commando's overleven de missie, maar ze weigeren te praten over wat er zich afspeelde in de jungle. Voormalig Army Ranger en huidig drugsagent Tom Hardy wordt op de zaak gezet om informatie los te weken bij de twee soldaten. Al snel ontdekt hij dat sergeant West door zijn eigen manschappen werd omgebracht, maar de twee militairen leggen tegenstrijdige verklaringen af over wie verantwoordelijk is voor het doden.
3,5
[permalink] geplaatst op 16 januari 2011, 9:12 uurHet verhaal van deze film draait en keert als een speedboot. Geeft niet temeer Travolta en Jackson er zin in hebben. Prima te hebben en belast de hersencellen niet teveel.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 maart 2011, 18:43 uurEen aparte film, maar zeker geen slechte.
Jackson is bloed irittant in deze film maar Travolta zorgt voor een hele spannende film
2,5
[permalink] geplaatst op 13 juni 2011, 17:29 uurIk heb gewoon wat tegen Travolta, vindt hem vervelend ventje!
2,5
[permalink] geplaatst op 1 juli 2011, 17:59 uurVerrassend einde en daarom een aangename film om eens te kijken.
3,5
[permalink] geplaatst op 3 september 2011, 19:36 uurVoor de 2e keer gezien na een lange tijd....3,5*.....
2,5
[permalink] geplaatst op 21 november 2011, 23:16 uurEr wordt nogal verschillend over deze film gedacht. Er zijn recensenten die deze thriller sterk vinden en vanwege de bloedige en brutale scènes, niet geschikt voor zwakke magen, met verrassende plotwendingen en een goede overtuigend spelende cast. Anderen, en ik sluit me hierbij aan, zeggen dat de regisseur domme plots en nog dommere personages probeert te verbergen met een serie onwaarschijnlijk omtrekkende bewegingen. Achter iedere hoek tovert hij een verrassing tevoorschijn. Wanneer je het meest onwaarschijnlijke voor ogen houdt dan zit je dicht bij de waarheid. De cast speelt ongeïnspireerd en futloos.
1,0
[permalink] geplaatst op 26 november 2011, 5:22 uurWat een bagger. Script lachwekkend en spel (op Jackson en Ribisi na) en regie richtingloos en ongeïnspireerd.
2,5
[permalink] geplaatst op 24 december 2011, 9:18 uurAardig kijkvoer. Er wordt redelijk geacteerd door Travolta en Jackson. Maar ze kunnen niet verhullen dat het verhaal stuurloos in elkaar zit. Verder is alles wel prima in beeld gebracht. 2,5 Ster.
3,0
[permalink] geplaatst op 8 maart 2012, 21:16 uurgoede film. Af en toe moeilijk te volgen. Verhaal is goed. Verrassend einde.
3,5
[permalink] geplaatst op 1 april 2012, 22:41 uurIk had deze film al eens eerder gezien. De film is zo plotwisselend dat ie mij wederom bleef boeien.
Ik hou wel van speurverhalen. De beelden vind ik ook mooi geschoten en acteren is prima.
2,5
[permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 18:30 uurEen film met een leuk script, maar niet zo boeiend uitgewerkt. Het vertellen met telkens andere versies heeft wel wat Hitchcock-achtig, maar het is soms wel wat bochtenwerk om er nog uit te geraken. Alles loopt wel goed, maar weinig opvallend. Af en toe verrassend wat wel goed is, maar het einde is ook niet echt alles. Over het algemeen een goeie B-film, meer niet.
[permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 16:11 uurhjcool schreef:
Ik heb gewoon wat tegen Travolta, vindt hem vervelend ventje!
Ja en?
"Vervelende ventjes" kunnnen ook gewoon hele goede acteurs zijn.
Ik ga Basic binnenkort maar weer eens kijken.