134.919 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.509.051 berichten | 4.931.598 stemmen

locatie: Films » Psych-Out (1968) » Info

Komedie / Drama
101 minuten

geregisseerd door Richard Rush
met Susan Strasberg, Dean Stockwell en Jack Nicholson

Het dove meisje Jenny ontvangt een kaart van haar broer, die ze al een tijd niet heeft gezien, waarin staat: God is alive and well and living in a sugar cube. Ze dwaalt af naar een rockfestival waar haar broer het laatst is geweest, in de hoop hem te vinden. Bij haar zoektocht wordt ze bezeten van een rockband en krijgt een relatie met zanger Stoney. Maar al snel krijgt ze het erg zwaar en moet ze beslissen of ze doorgaat met haar zoektocht of terug naar huis keert.

gebruiker
bericht

neo
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2003, 15:26 uur
de mooie poster geeft al aan waar de film om draait.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2004, 12:27 uur
vreemde film, maar toch een aanrader als je houdt van de sixties. Het beste van de film vind ik toch de muziek, van The Strawberry Alarm Clock en The Seeds.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Psych-Out (€ 8,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Psych-Out (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Psych-Out (€ 9,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2006, 23:22 uur
The trip is beter maar deze is ook wel erg grappig...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2009, 22:47 uur
Leuke film vol hippie-clichés. De film moet het meer hebben van de aangename sixties-sfeer, kleuren en muziek dan van het verhaal. En Jack Nicolson met een paardenstaart!

Verschenen in de wat vage Belgische DVD-serie Hollywood Classic Collection die momenteel voor €5,99 per stuk bij de MediaMarkt ligt (inclusief deze film).

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 april 2010, 12:29 uur
Gisteren voor de uhh, 5e keer ofzo gezien en het blijft een heerlijk luchtige zomerse film die ondergewaardeerd is. Voor liefhebbers van Easy Rider. Goeie double bll met The Trip ook. De muziek is echt geweldig.

De film kijk je eigenlijk alleen voor de sfeer: veel muziek, zon, kleurtjes, groovy-ness. De film neemt dan ook lekker de tijd om een verkleedpartijtje met veel kralen te laten zien. Dat soort sfeerscenes zijn er in overvloed (het verhaal gaat eigenlijk nergens over). En tot in de detail kom je in de sixties terecht met een aangename groep hippies.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2011, 1:35 uur
Aardige film waarin een doof meisje op zoek gaat naar haar broer, en waarbij een aantal hippies haar helpen. Wellicht heeft deze film de tand des tijds niet helemaal doorstaan, maar is als tijdsdocument (het hippie-tijdperk) nog wel interessant. Chaotisch camerawerk en soms (onbedoeld) grappig. Het slaat soms nergens op, maar door de aanwezigheid van Susan Strasberg en Jack Nicholson met een paardenstaartje nog net 3.0 sterren.