No problem.
Ieder zijn ding zeg ik altijd.
Ik ben ook geen lid van de Gregory Peck fanclub, of probeer zieltjes te winnen voor het "western geloofsgenootschap" (cowboylaars tussen de deur etc.

Gewoon wat punten ter overweging in de schaal geworpen.
Verder is het ook de vraag hoe ver je (in algemene zin)moet gaan bij de beoordeling van westerns.
Jimmy Ringo in The Gunfighter is een fictief personage, met een knipoog naar de echte Johnny Ringo.
Persoonlijk denk ik dat het nastreven van alle correcte details een hoop plezier vergalt.
Er blijven dan nog maar weinig genietbare films over van de vele duizenden westerns die er gemaakt zijn.
Maar ook dat is weer zuiver persoonlijk.
Het is maar wat je zelf aanspreekt.
Nog even terug naar je voorlaatste bericht, omdat ik zag dat je het iets aangepast hebt, en een opmerking van mij niet duidelijk lijkt te zijn.
(quote:Je schraapt de verzorging van de handen van wetsdienaren, gunfighters en later (werknemers van ranchers) om voor mij niet helemaal duidelijke redenen op een hoop.)
De opmerking betreffende de werknemers van ranchers ging over verzorging van uiterlijk, niet over de handen, zoals bij de gunfighters.
Wat Ringo's uiterlijk betreft na lange ritten zo lijkt het mij dan wel logisch dat hij onderweg ook steden en /of dorpen tegenkwam en niet alsmaar door de woesternij reed.
Ken je de song 'Brownsville Girl' (1986) van Bob Dylan (en Sam Shepard) waarin hij het over The Gunfighter en Peck heeft?
Enfin, genoeg gezegd over dit onderwerp lijkt mij.
Heb je The Bravados, Yellow Sky en The Stalking Moon met Peck al gezien?