The Whole Ten Yards (2004)

701 stemmen | gemiddelde 2,58
Komedie /
Misdaad98 minuten
geregisseerd door
Howard Deutchmet
Bruce Willis,
Matthew Perry en
Amanda PeetDankzij de vervalsde tandarts-documenten van zijn buurman Nicholas 'Oz' Oseransky leidt de voormalig huurmoordenaar Jimmy 'The Tulip' Tudeski een rustig leventje met zijn vrouw Jill. Totdat Oz, een onwelkome connectie met zijn vorig leven, ineens voor z'n deur staat. Hij vraagt Jimmy om hem te helpen zijn vrouw uit handen van de Hongaarse mafia te redden.
pgm
[permalink] geplaatst op 16 mei 2010, 10:26 uurKan nog net door, springt er dan ook nergens tussenuit
1,0
[permalink] geplaatst op 9 september 2010, 0:10 uurTegenvaller na het eerste deel.
1,5
[permalink] geplaatst op 28 september 2010, 0:38 uurBeste scriptschrijver,
Waarom moest dit vervolg er komen? In The whole nine yards waren Bruce Willis en Matthew Perry goed op elkaar ingespeeld. U heeft vast gedacht: kat in het bakkie, gooi de twee in een inwisselbaar script en de chemie doet de rest. Maar nee, zo werkt dat niet. Hoewel ik best heb moeten lachen om de onhandige Oz en de gekke Jimmy was het toch niet helemaal wat ik ervan gehoopt had. Waarom is de zwarte humor van deel 1 verwisseld voor lijp gedoe rond boeven waar zelfs Bassie en Adriaan zich voor zouden schamen? En waar sloeg het script eigenlijk op? Is er ook maar iets dat u logisch of zelfs maar enigzins plausibel acht? Weet u, ik denk dat u zichzelf mag prijzen als de persoon wiens geschreven werk tot het meest nutteloze ooit behoort. U bent alles wat Hollywood een slechte naam geeft. Elk succesje dient uitgebuit te worden met matigheid en zielloze kopiedrift. Schaam u! Ik haat u! U heeft het gedrocht geschapen dat zo 90 minuten van mijn leven heeft gekost en die krijg ik nooit meer terug. Bah!
Een gefrustreerde filmliefhebber, die genoeg heeft van elk vervolg dat alleen maar gemaakt is om te verdienen, en niet omdat de film recht van 9ijn heeft.
2,5
[permalink] geplaatst op 28 september 2010, 9:44 uurGoed gezecht!
Alleen waarom dan nog 2,0 sterren, met al deze negativiteit??

1,5
[permalink] geplaatst op 28 september 2010, 15:13 uurTsja, ik wist dat deze reactie ging komen: stiekem zaten er best nog wel grappige stukjes in, maar mijn punt blijft staan hoor. Als je veel films hebt gezien kun je echt slecht wel onderscheiden van buitengewoon matig, en, geloof me, deze film is nog niet zo slecht dat ik naar een extreem lage score neig.
2,5
[permalink] geplaatst op 8 november 2010, 23:29 uurIk herinnerde me dat het eerste deel toch beter was.
De hele tijd een glimlach op mijn gezicht gehad omdat de acteurs er wel degelijk iets van maakten. De good guys in ieder geval, de slechteriken waren gewoonweg zielig. De humor was weinig diepgaand (scheetgrappen, alsjeblief zeg...) maar soms erg vermakelijk. Combineer dit met het feit dat Peet en Henstridge nog steeds erg leuk zijn om naar te kijken en je hebt niks meer dan 90 minuten tijdverdrijf.
2,0
[permalink] geplaatst op 11 april 2011, 10:12 uurOverbodig tweede deel, en het bewijs van de stelling dat je een tweede deel meestal maar beter niet zien kan. Waar de humor in deel een nog wel grappig was, hier is het ver te zoeken. Het verhaal slaat nergens op. De acteurs doen alsof ze boodschappen aan het halen zijn. De crew is niet echt wakker - tenminste, ik zag een paar lelijke goofs. Trieste boel, al met al.
3,0
[permalink] geplaatst op 26 juli 2011, 20:54 uurAardig vervolg op een leuk eerste deel.
Het leukste karakter is 'by far' Lazlo, prima vertolkt door Kevin Pollak. Leuke one-liners en interactie met zijn 'gangleden'.
Verder zijn sommige stukken wat saai, en vind ik het gedoe tussen Jimmy en z'n vrouw ronduit irritant.
3,0*.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 augustus 2011, 16:52 uur'Deel 1' had ik nooit gezien en ik heb deze ook gezien zonder de samenvatting of cover te kijken, kortom, ik wist niet wat ik moest verwachten en verwachte er niet heel veel van.
Ik heb me zeker vermaakt.
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2011, 22:43 uurDeel 1 was nog leuk maar deel 2 werd saai. En het moment dat Matthew Perry over een levensechte kip heen reed, was de film voor mij al klaar. Dat je zo'n beest doodt om hem op te vreten is nog tot daar aan toe, maar om hem aan gort te rijden vanwege een film gaat mij te ver. De lol was er vanaf dat moment voor mij al af.
1,0
[permalink] geplaatst op 25 augustus 2011, 10:04 uurEcht onnoemelijk saai deze film. Het acteerwerk van met name Perry is ook helemaal niks. Ook Willis was niet leuk. Ik vond het zwaar tegenvallen.
3,0
[permalink] geplaatst op 15 oktober 2011, 12:39 uurHet vervolg van The Whole Nine Yards en dat was wel nodig ja want het eerste deel had veel goed te maken voornamelijk ook een nieuwe frisse uitstraling en dat heeft deze film bereikt.
Alle acteurs zijn weer bereid om in dit vervolg terug te kruipen in hun rol en het acteer werk is weer even goed net als in deel 1 (was Matthew Perry erg storend en overdreven maar dat was geen last in de film want het was zijn rol)
Het verhaal is leuk bedacht en ook Kevin Pollak was erg verrassend en was dan ook gelijk de steun voor de film want ook hij maakte de humor die niet al te scherp was iets beter. Of dit nou een beter deel is, dat is maar net hoe je het ziet want ik vond de film erg vermakelijk. Maar sommige stukken waren ook erg vermoeiend en dat lijd tot een saaie film.
3,0
[permalink] geplaatst op 31 oktober 2011, 10:26 uurDe eerste helft van de film zit nog wel leuk in elkaar wat vooral komt door het spel van Bruce Willis. Amanda Peet gaat ook nog wel maar Matthew Perry is knap irritant, voor die hadden ze beter iemand anders kunnen nemen. In de tweede helft gaat de film steeds meer achteruit met een nogal slappe verwarrende ontknoping. De hele film zit ook tamelijk rommelig in elkaar, de vader (Kevin Polak) is in al die jaren niet veel ouder geworden en die is ook niet zo leuk in de film, komt er nog een hoop gespeel met wapens bij maar het slaat vaak nergens op, al kent de film ook zo zijn grappige momenten en dialogen, daarom 3.0.
[permalink] geplaatst op 31 oktober 2011, 11:05 uurmoviebitch schreef:
Dit klopt niet. Ik heb er extra op gelet. De desbetreffende kip fladdert wel voor de auto. Maar als stand-in heb ze een dooie kip gebruikt, al kan het ook een nepkip zijn, want er is wel meer nep in deze film.