134.917 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.980 berichten | 4.931.473 stemmen

locatie: Films » Star Wars (1977) » Info

Star Wars (1977)

Alternatieve titel: Star Wars: Episode IV - A New Hope

Star Wars (1977)
3272 stemmen | gemiddelde 3,84
mijn stem:
12 jaar geweldVerenigde Staten
Sciencefiction / Fantasy
121 minuten / 125 minuten (special edition)

geregisseerd door George Lucas
met Mark Hamill, Carrie Fisher en Harrison Ford

Luke Skywalker werkt op het land bij z'n oom en tante op de planeet Tatooine. Als zij door Keizerlijke troepen worden vermoord, sluit Luke zich aan bij de groep rebellen die vecht tegen de tirannie van de Keizer en de slechte Darth Vader. Luke, Princess Leia, Han Solo en de andere rebellen doen een poging de Death Star, het nieuwe wapen van de Keizer, te vernietigen.

Deze film staat op nummer 136 in de top 250
» volledige top 250

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 19:00 uur
Het blijft een feit dat de Jedi wachten op 'The Chosen One'. De profetie voorspelt de komst van "He who will bring balance to the force". Wie dat uiteindelijk is wordt niet gezegd, in geen enkele film. Lucas houdt het opzettelijk vaag maar 'The Chosen One' en de profetie zijn dingen die doen denken aan het wachten op de ware messias of verlosser in bepaalde religies.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 mei 2012, 21:03 uur
Ik ben van mening dat 'the chosen one' altijd de hoofdpersoon zelf is, profetie of niet, hoewel een vervulling van een profetie wel de impact versterkt (bevestiging). ‘The Chosen One’ ben je m.i. ‘Zelf’.

Aan de oppervlakte kunnen in oude geschriften ook geschiedkundige dingen beschreven zijn, maar op dieper niveau gaat het altijd om de geestelijke ontwikkeling in de persoon zelf.
Het wachten op een messias wordt m.i vaak ten onrechte vertaald in een uiterlijkheid i.p.v. innerlijkheid.
Daarom bevatten religieuze/spirituele boeken vaak meerdere lagen om op te focussen, aan het oppervlak of op een dieper liggend niveau, voor ieder wat wils. En op meerdere gebieden van het leven toepasbaar.
In de Star Wars saga is dus m.i. zeker een spirituele laag verwerkt.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Star Wars - The Original Trilogy (€ 39,00)
exclusief € 1,90 verzendkosten

Star Wars - The Prequel Trilogy (€ 39,00)
exclusief € 1,90 verzendkosten

Star Wars - The Original Trilogy (€ 49,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2012, 21:51 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Nu we het toch over "The Chosen One" hebben Luke is dat absoluut niet. Het blijft Anakin ondanks dat hij aan de Duistere Kant staat. Het is altijd hem geweest.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 19:17 uur
Gewoon niet my cup of tea. Kan me voorstellen dat mensen dit wel fantastisch vinden trouwens. En voor die tijd zal het vast erg spectaculair zijn geweest.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 mei 2012, 18:02 uur
Prachtige film waarin Luke Skywalker tracht Prinses Leia te bevrijden. Het vierde deel, maar wel de allereerste Star Wars film. Avontuurlijk en buitengewoon onderhoudend sprookje in de ruimte. Decors en kostuums zien er allemaal goed uit en ook de muziek van John Williams is inmiddels legendarisch. Ook heeft de film genoeg humor die vooral te wijten is aan de twee droids (R2D2 en C-3PO) en het personage van Harrison Ford.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 mei 2012, 20:38 uur
Ik was zelfs verliefd op Han Solo. Ik hou wel van zonderling :P