Papillon, Le (2002)

Komedie / Drama
85 minuten
geregisseerd door
Philippe Muylmet Michel Serrault, Claire Bouanich en Nade Dieu
Julien is een vlinderverzamelaar, en hij is op zoek naar een nachtvlinder, die Isabelle heet. Daarvoor moet hij naar het Vercors-gebergte gaan.
Maar hij is niet alleen. Elsa, een achtjarig meisje, gaat met hem mee, omdat haar moeder haar heeft achtergelaten.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 3 mei 2004, 21:20 uurDVD gevonden en gekocht. Je vond hem goed, Henk ?
3,5
[permalink] geplaatst op 3 mei 2004, 21:30 uurWaarom heb je 'm eerst niet even gehuurd FK ?
FisherKing
[permalink] geplaatst op 3 mei 2004, 22:52 uurTja, zag hem erg goedkoop liggen en had er een goed gevoel bij. Bovendien in een zaak waar 99,9% US-werk was.
Dustyfan
[permalink] geplaatst op 4 mei 2004, 8:39 uurHet nadeel van huren is, dat je zo'n film op tijd terug moet brengen. De kans dat we dat vergeten is erg groot

FisherKing
[permalink] geplaatst op 12 april 2006, 23:06 uurVerrassend sterke charmante film, met een fantastische Michel Serrault en dito jeugdrol van Claire Bouanich.
Dit soort Franse films zouden eens wat vaker in de bioscoop vertoond mogen worden. Niet een van de meest hippe films, maar wel uiterst vermakelijk, met een serieuze kant.
Ik ga voorlopig voor 4 sterren.
4,0
[permalink] geplaatst op 12 april 2006, 23:08 uurFisherKing schreef:
DVD gevonden en gekocht. Je vond hem goed, Henk ?
Beter laat als nooit
Ja ik vond het een klein toppertje.
[permalink] geplaatst op 13 april 2006, 0:20 uurFisherKing schreef:
Staat genoteerd!
Ik had Serrault niet herkend. Vind ik een goede acteur (Nelly et Mr. Arnaud!).
De poster deed me niet bepaald naar de film verlangen. MovieMax had 'm 2 jaar geleden nog, toen heb ik 'm wel in m'n handen gehad. Ik hoop niet dat ze 'm via de ex-rentals eruit hebben gedaan.
3,5
[permalink] geplaatst op 15 april 2006, 11:14 uurLe Papillon is een lieve kleine film.
Jong leert van oud, maar oud leert ook van jong. De wisselwerking tussen die oude man en het kleine meisje is leuk. Soms doen de dialogen van het meisje wat te bedacht aan, maar nergens is het storend.
De film heeft mooie natuurbeelden die mij doen herinneren aan de lange zomervakanties uit mijn jeugd.
3,5 sterren
4,0
[permalink] geplaatst op 26 mei 2006, 15:38 uurPrachtige ontroerende film. Weer zo'n film waarbij ik denk: zo horen films te zijn gemaakt: met liefde.
0,5
[permalink] geplaatst op 21 juli 2008, 15:41 uurecht een slechte film.
misschien ben ik niet de doelgroep voor deze film, maar ik kon er echt geen liefde of wat dan ook in vinden.
het is allemaal zo nep en je kon alles van te voren verwachten, en het enige mooie was de natuur, maar daar was deze film niet voor.