Where the Day Takes You (1992)

34 stemmen | gemiddelde 3,61

Drama105 minuten
geregisseerd door
Marc Roccomet
Dermot Mulroney,
Sean Astin en
Lara Flynn BoyleEnkele tieners zijn van huis weggelopen en moeten vechten om in Los Angeles op straat te kunnen overleven. Drugs, prostitutie en geweld zijn dagelijkse kost. De straatjongeren vormen een bende en worden als het ware één familie. King is de natuurlijke leider van het groepje. Als hij na een korte gevangenisstraf weer vrijkomt, zoekt hij zijn 'familieleden' opnieuw op en probeert hij hen op basis van zijn ervaring te tonen hoe ze hun overlevingskansen op straat kunnen vergroten.
3,5
[permalink] geplaatst op 3 januari 2003, 0:36 uurLijkt qua verhaal op KIDS, maar ik vind deze veel beter, tijdje geleden gezien dus ik weet niet precies meer wat er gebeurt allemaal, zou best kunnen als ik hem nu zie dat ik een stuk minder of een stuk beter vind, maar toen ik hem zag vond ik hem, erg goed, met een leuke rol van Will Smith in een rolstoel en ik las dat er een hoop bekende in spelen die ik toen helemaal niet kende.
Zoals : Sean Astin, Lara Flynn Boyle.
3.5 sterren tot nu toe, hoop dat deze film snel op tv komt

5,0
[permalink] geplaatst op 4 juni 2006, 11:10 uurErg schokkend. Het had met gemak ee A-film kunnen zijn,
3,0
[permalink] geplaatst op 8 februari 2007, 16:55 uurOok met Dermot Mulroney, Ricki Lake, Lara Flynn Boyle, Adam Baldwin en Alyssa Milano.
5,0
[permalink] geplaatst op 29 juli 2009, 14:54 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenNa herziening kan ik niet anders dan de hoogst mogelijke stem geven. De film heeft alles: Een topcast, interessant en gewaagd verhaal, een prachtige soundtrack en mooie cinematografie.
De film is erg sterk, omdat er geen moraal of boodschap onder zit, maar de realiteit probeert te tonen. Het komt ook erg realistisch over, op de shootout aan het einde na. Vooral de eindscène is prachtig, waarin Heather terug het straatleven in gaat en niemand dus hun leven heeft gebeterd. Ondersteund door het briljante lied aan het begin en eind (waarvan ik de titel niet weet!), is 'Where the Day Takes You' een ondergewaardeerde meesterwerk!
4,0
[permalink] geplaatst op 24 maart 2010, 18:56 uurFilm over straatkinderen die van huis weggelopen zijn in een soort documentaire stijl en dat maakt het hard, schokkend en realistisch.
Ik kan de film niet vergelijken met KIDS want die heb ik niet gezien.
In ieder geval een aanrader!
4,0
[permalink] geplaatst op 27 juni 2010, 15:58 uurEvery 26 seconds a child runs away from home.
Prachtig die laatste shot over het Roosevelt hotel en Chinese Theatre. Schokkend en realistisch deze gedurfde film. Karakter opbouw is zeer sterk en ze worden ook door de cast realistisch neergezet. Een aanrader. 4,5.