134.917 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.980 berichten | 4.931.473 stemmen

locatie: Films » Notting Hill (1999) » Info

Romantiek / Komedie
124 minuten

geregisseerd door Roger Michell
met Julia Roberts, Hugh Grant en Rhys Ifans

De beroemde Amerikaanse actrice Anna Scott komt per ongeluk de weinig succesvolle boekverkoper William Thacker tegen. Ze worden verliefd, maar het samenzijn met één van de populairste vrouwen van de wereld blijkt voor William niet gemakkelijk.

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 april 2012, 14:07 uur
heel leuk, bevat romantiek, komedie, en het perfecte einde!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2012, 22:20 uur
zeer goede romantische komedie. echt gelachen. dit is de zoveelste keer dat ik deze film zie. en nu vandaag weer.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Notting Hill (€ 15,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Notting Hill (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Notting Hill (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 mei 2012, 11:59 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
De eerste 45min waren erg vermakelijk: leuke humor en de ontwikkeling in het verhaal was erg god gedaan. Echter, vanaf het moment dat bekend wordt dat ze een vriendje heeft, valt de film in het water en wordt het langdradig en saai, hetgeen wel overeenkomt met hoe William zich voelt. Julia Roberts speelt erg vlak, maar ik heb ook wel het gevoel dat dat haar karakter is (ster die wantrouwig is naar de buitenwereld en het 'echte leven' ontwend is). Hugh Grant is fantastisch in zijn rol, eveneens zijn weirdo huisgenoot, zijn weirdo zusje daarentegen is net too much. Einde is overigens wel weer sterk!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2012, 12:06 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Voor mij een film met een hoog nostalgie gehalte. God, wat heb ik deze in mijn middelbare schooltijd veel gezien. Al dan niet verplicht met de moeders, of omdat het perfect was voor de eerste date met mijn toenmalige vriendinnetjes. Toch verveelde het me nooit, en moest ik met name altijd weer lachen om Spike. Hoe suf hij ook eigenlijk is, ik vond hem ook nu weer hilarisch. Verder viel de film toch lichtjes tegen, eigenlijk als verwacht. Ik kan me erg vinden in het commentaar van Euforisch dat:

Euforisch schreef:
De eerste 45min waren erg vermakelijk: leuke humor en de ontwikkeling in het verhaal was erg god gedaan. Echter, vanaf het moment dat bekend wordt dat ze een vriendje heeft, valt de film in het water en wordt het langdradig en saai, Einde is overigens wel weer sterk!

Want ja, het einde, hoe over sentimenteel dan ook. Blijft mooi!