134.902 gebruikers | 85.714 films | 31.047 regisseurs | 3.508.528 berichten | 4.930.755 stemmen

locatie: Films » Deep Blue Sea (1999) » Info

Actie / Thriller
105 minuten

geregisseerd door Renny Harlin
met Saffron Burrows, Thomas Jane en LL Cool J

Zakenman Russell Franklin investeert vele miljoenen dollars in een medisch project dat een remedie moet vinden tegen de ziekte van Alzheimer. Biologe Susan McAllister schaart zich achter het project en heeft ontdekt dat er zich in de hersenen van haaien een stof bevindt die menselijke hersencellen opnieuw kan activeren. Om haar research te vervolledigen en een nog efficiënter geneesmiddel te kunnen ontwikkelen, gaat Susan over tot de genetische manipulatie van haaien. Ze kweekt exemplaren met een enorme hersencapaciteit, maar ontdekt dat de haaien er zo bijzonder intelligent en bovendien zo ontzettend agressief van worden...

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 april 2011, 17:17 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
killer13 schreef:
Killer-Instinct schreef:

_O_ ^O^

:? :o :Y :N O-)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 april 2011, 13:55 uur
Deze film vindt ik de beste haaie film.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Deep Blue Sea (€ 10,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Deep Blue Sea (€ 10,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Deep Blue Sea (€ 10,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2011, 1:13 uur
De vergelijking tussen Deep Blue Sea en Jaws gaat niet op. Twee totaal verschillende soorten films. Het enige verband tussen de films zijn de haaien. Wat dat betreft kun je net zo goed Shark Tale erbij betrekken om ze vervolgens met elkaar te vergelijken.

Deep Blue Sea is een bovengemiddelde aktiefilm, geen topper van de bovenste plank, maar wel vele malen beter dan het overgewaardeerde Jaws.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2011, 9:57 uur
@Fikret8
Eerst zeggen dat deze film en Jaws totaal niet te vergelijken zijn en daarna zeggen dat dit veel beter is dan Jaws.

Het is niet te vergelijken, maar je doet het wel :P

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2011, 23:09 uur
Volgens mij is de context waarin mijn bericht is neergezet duidelijk, maar probeer je bijdehand te doen.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juli 2011, 0:24 uur
Dit is werkelijk een lachertje.
Jammer dat het weer een film is dat vol fouten zit om een voorbeeldje te geven: qua ademhaling, op een bepaald moment staat zijn mond wagenwijd open maar kan dan nog wel even 3min onder water blijven?

Bij dit soort films, waar mensen worden opgegeten, is het realistische weergeven van deze gebeurtenis de kern van de film en dat is in deze film niet gelukt. Door het slechte tekenwerk werd de film voor mij zeer onrealistische en maakte er het een lachertje van.

Nu buiten deze negatieve commentaar volg ik wel zoals velen is het een film waarvan je verschillende stukken absoluut niet ziet aankomen en is er toch wel een bijzonder (grappig) einde aan geknoopt dat ook mij beviel.

Bekijk de film met een knipoog zoals Killer-Instinct beschreef en haal hem daarna niet meer uit de kast. Een 2* voor het einde, voor de aantrekkelijke actrice en de onvoorspelbare momenten.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juli 2011, 19:10 uur
Fikret8 schreef:

Het moet je smaak maar zijn welke je beter vind.... beide toppers!!!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 augustus 2011, 13:10 uur
Vlotte en actievolle thriller, met een paar goede schrikmomenten en onverwachtse wendingen, maar dat was het dan wel. In dit genre komen normaal gesproken alleen maar low budget floppers uit, maar dit was sinds 'Jaws' de eerste uitzondering ook al haalt hij de kwaliteit van die film lang niet.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2011, 18:38 uur
Film die ik denk wel 8 keer heb gezien. Als je de statistieken ook nakijkt, denk ik dat dit een van de meest vertoonde films op Nederlandse TV. Maar elke keer weer kijkt hij zeer makkelijk weg en blijft tie leuk. Niet te serieus nemen dan komt het goed. Ook een zeer leuke cast met Jane, LL Cool J, Burrows(irritante rol), Rapaport en in kleinere mate Jackson en Skarsgard.

movie-edje
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2011, 17:36 uur
begint goed!

veel belovend!

maar het wordt op een gegeven moment erg lachwekkend!
sommige MAKO haaien komen niet echt realistisch over.

Ondertussen weet je het wel ( hap slik weg )

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 september 2011, 9:41 uur
movie-edje schreef:
begint goed!

veel belovend!

maar het wordt op een gegeven moment erg lachwekkend!
sommige MAKO haaien komen niet echt realistisch over.

Ondertussen weet je het wel ( hap slik weg )

_O^ _O^ _O^

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2011, 22:27 uur
wat een slecht gemiddelde foeifoei
zou op zijn minst boven de 3 moeten maarja zo denk ik erover

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 februari 2012, 19:14 uur
Toch een goede film die voor loopt op zijn tijd aangezien hij in 1999 gemaakt is maar als je 2002 zegt zou je het ook geloven, special effects zijn goed beter dan sommige films van tegenwoordig, goede geslaagde film, die in de tijd toch jaws wist te over treffen wat nu toch moeilijk lukt, als je toch de vergelijking wilt maken, het is natuurlijk toch gewoon een variant, jurrasic park gemixt met jaws. Goed in mekaar van begin tot einde en redelijk onvoorspelbaar.

4,0 *