134.901 gebruikers | 85.714 films | 31.047 regisseurs | 3.508.523 berichten | 4.930.755 stemmen

locatie: Films » Buddy Buddy (1981) » Info

Komedie
96 minuten

geregisseerd door Billy Wilder
met Jack Lemmon, Walter Matthau en Paula Prentiss

Trabucco (Matthau) is een professionele huurmoordenaar die zich opmaakt voor een nieuwe opdracht, maar onverwacht wordt gehinderd in zijn werk door een depressieve huisvader Victor (Lemmon) die zelfmoord wil plegen.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2007, 18:10 uur
Alweer een zoveelste (grappige) film van Wilder met het komische duo Lemmon en Matthau (die kort na elkaar overleden zijn, ik denk van verdriet: het waren echt goede vrienden). Spijtig dat ze er allemaal niet meer zijn, want dit trio samen zorgde voor hilarische films. 3.5 sterren.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2007, 18:59 uur
Ook jammer dat deze (nog) niet op dvd is uitgebracht.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2007, 19:01 uur
Soms zenden ze deze uit op TCM. Met een beetje geluk heb jij die post op je televisie...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2007, 19:04 uur
Ik zou deze ook zeer graag zien, maar ik heb geen tcm.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2007, 19:07 uur
Wel, doe dan zoals ik. Ik heb namelijkk ook geen TCM, maar een vriend van mij wél. Ik vraag dus aan die vriend, telkens er een in mijn ogen goede film op TCM komt, om het op te nemen op VHS en het nadien aan mij te geven. In ruil neem ik voor hem films op ARTE op.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 mei 2007, 21:04 uur
Theatertje schreef:

Ik ontvang TCM ja. Hopelijk wordt Buddy Buddy een dezer dagen weer eens uitgezonden dan, want ik wil hem dolgraag nog eens zien.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juni 2007, 15:24 uur
Vannacht om 1.15 op TCM. Nederlands ondertiteld.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juni 2007, 21:16 uur
Als iemand hem voor me op zou willen nemen.....

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juli 2007, 13:20 uur
Buddy Buddy heeft een leuk uitgangspunt en Jack Lemmon en Walter Matthau zijn twee topacteurs, helaas is het resultaat enigszins teleurstellend. Dit komt doordat Wilder een tamme regie voert en het scenario nogal magertjes is. Desalniettemin een vermakelijke film, maar er had meer ingezeten.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juli 2007, 17:28 uur
Heb het (Franse) origineel op dvd liggen; moet ik nog zien.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juli 2007, 19:18 uur
Wouter schreef:
Heb het (Franse) origineel op dvd liggen; moet ik nog zien.

L'Emmerdeur. Volgens een aantal IMDb-gebruikers beter dan deze remake.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juli 2007, 10:30 uur
Wouter, je krijgt nog 'n kans. Vanavond om 21.00 zendt TCM Buddy Buddy nogmaals uit.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2007, 1:34 uur
Vooral Matthau maakt veel goed in deze, toch enigzins tamme film van Wilder, die echt veel beter kan.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juli 2009, 17:01 uur
Slap aftreksel van het Franse origineel, 'L'Emmerdeur'.
Mijn advies bekijk die film eens.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 mei 2010, 13:17 uur
Egoistico schreef:
L'Emmerdeur. Volgens een aantal IMDb-gebruikers beter dan deze remake.

Brix schreef:
Slap aftreksel van het Franse origineel, 'L'Emmerdeur'.
Mijn advies bekijk die film eens.

Naar L'Emmerdeur uit 1973, met Lino Ventura en Jacques Brel in de hoofdrollen. Inderdaad veel beter dan Buddy Buddy. Van L'Emmerdeur weet je het eerste half uur niet eens dat je naar een komedie zit te kijken, maar naar een misdaadthriller. De karakterkop en topacteerprestatie van gentleman 'gangster' Ventura is ook een groot pluspunt. Een aanrader. :-)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2011, 18:17 uur
Ik vond L'Emmerdeur ook een stuk beter dan deze wat merkwaardige komedie. Het verhaal was wat ongebalanceerd en de humor was óf nooit grappig óf is nu in elk geval sterk gedateerd. Bovendien vond ik de chemie tussen Brel en Ventura ook veel overtuigender dan die tussen Lemmon en Matthau, wat opmerkelijk zou moeten zijn.

Absoluut de minste film van Wilder die ik heb gezien.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 augustus 2011, 19:32 uur
Vond het eigenlijk best wel een prima remake, het volgt redelijk het origineel.
Op sommige momenten gebruikt het een eigen draai.
Matthau en Lemmon zijn heel goed aan elkaar gewaagt zoals ze dat al eerder waren.
Matthau acteert dan ook sterk zijn rol net als Lemmon.