Mifunes Sidste Sang (1999)

Alternatieve titel: Mifune's Last Song

Mifunes Sidste Sang (1999)
114 stemmen | gemiddelde 3,45
mijn stem:
Denemarken / Zweden
Komedie / Romantiek
98 minuten

geregisseerd door Søren Kragh-Jacobsen
met Iben Hjelje, Anders W. Berthelsen en Paprika Steen

De succesvolle Kresten is net getrouwd met de dochter van zijn baas. Direct na de bruiloft komt zijn vader te overlijden en moet hij noodgedwongen af reizen naar het platteland. Daar moet hij de verzorging van zijn achterlijke broer op zich nemen. Tegelijkertijd moet hij zien te voorkomen dat zijn kersverse vrouw hem achterna reist omdat hij vezuimt heeft zijn schoonouders van zijn lage komaf op de hoogte te stellen.

gebruiker
bericht

kappeuter
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2003, 15:47 uur
ericck schreef:
Acteurs in Nederland mochten dromen dat ze zo goed waren.

Zeker niks (of het verkeerde) gezien de laatste jaren.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2004, 17:50 uur
Zeker niks (of het verkeerde) gezien de laatste jaren.

Ik heb genoeg Nederlandse films gezien. Costa, The Discovery Heaven, Ik Ook Van Jou enz.
En het acteerwerk in die films durf jij te vergelijken met dat in de Dogma films?

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2004, 17:56 uur
Nee, maar durf jij ze te vergelijken met betere Nederlandse films? Daar noem je ook wat, zeg.

starbright boy
avatar van starbright boy
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2004, 17:56 uur
ericck schreef:

Je noemt drie films die hier heel veel kritiek hebben gehad op het acteren. De foute nl-films dus.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2004, 14:57 uur
Mijn oorspronkelijke punt was dat veel Nederlandse acteurs nog kunnen leren van het acteerwerk in Mifunes Sidste Sang.
Er zijn heus wel goede Nederlandse acteurs, maar al die soapies en ex-presentatoren vallen erbij in het niet.

kappeuter
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2004, 15:05 uur
Da's appels met peren vergelijken. Deense en Zweedse soapies en ex-presentatoren kunnen er vast ook wat van leren.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2004, 14:29 uur
Zeer goed!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2005, 16:10 uur
Nederland beschikt zeker over errug goede acteurs; denk bijvoorbeeld maar aan Cloaca.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2005, 21:16 uur
Vanmiddag gekeken, de film was erg onderhouden, leuk op bepaalde momenten, verwarmend op andere
losjes 3.5

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2005, 19:46 uur
Hele aangename, goede film. Geweldig geacteerd ook.
Er worden opvallend veel goede films in Denemarken gemaakt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 september 2009, 12:26 uur
Prachtige Deense film, met veel (droge) humor, emoties en mooie plaatjes.
Echt een aanrader, al vond ik dat het einde nog wel iets beter uitgewerkt had kunnen worden.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 september 2009, 8:57 uur
Hartstikke leuke en intieme film, heerlijke Deense humor en zeer goed geacteerd. Aanrader................!!! 4,5 wat mij betreft.

niet ingelogd

106.759 gebruikers | 63.880 films | 23.735 regisseurs | 2.462.045 berichten | 3.457.038 stemmen