Pacific Rim (2013)

mijn stem
3,04
1478 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
131 minuten

geregisseerd door Guillermo del Toro
met Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi en Idris Elba

De film speelt zich af in twee gescheiden werelden. De eerste is een toekomstige versie van de Aarde waar in november 2012 een gigantisch monster uit de Stille Oceaan opdook en de stad Osaka in Japan aanviel. De andere wereld is de Anteverse, waar het monster vandaan kwam. Een portaal naar deze wereld ligt acht kilometer onder water. Sinds de eerste aanval spuugt het portaal steeds meer monsters uit die de kustplaatsen aanvallen, waaronder Tokio en Los Angeles. Om de monsters te verslaan ontwikkelt het leger het "Jaeger"-programma dat teams van twee piloten traint om gigantische mechanische harnassen vol met wapens te bedienen.

TRAILER

693 BERICHTEN79 MENINGEN
zoeken in:
 
avatar van tattoobob
3,0
geplaatst op 1 juli 2014, 18:01 uur, permalink
Er komt een deetje twee aan....hoop wel dat ie iets beter is dan dit deel.
Deze scoorde bij mij vooral hoog omdat het visueel een prachtige film is.

avatar van MadMekx
2,5
geplaatst op 23 augustus 2014, 20:52 uur, permalink
In 3D Thuis gekeken. Aardige film zeker vanwege de special fx het kijken waard.

avatar van patrick95
 
geplaatst op 24 augustus 2014, 13:55 uur, permalink
nee, ik heb me niet verveeld toen ik gisteren deze film aan het kijken was.
enige wat ik een minpunt vind is dat de jaegers en monsters wel heel erg sloom zijn in de gevechten. of heb ik te diep in het glaasje gekeken? maar goed voor een verstandsloze film is dit zeker een aanrader.

3,5
geplaatst op 24 augustus 2014, 22:19 uur, permalink
Lekkere film waarbij je niet veel na hoeft te denken. Special effects zijn schitterend. Verhaal natuurlijk flinterdun en het einde voorspelbaar.

0,5
geplaatst op 5 september 2014, 17:00 uur, permalink
Wat is dit voor poepfilm. Eerst een niet boeiend verhaal over dat chinese wijffie en dan vervolgens 2 uur lang explosies.

En waarom regent het altijd bij dit soort gevechten en is het donker. Anders is de CGI zeker te duur.

En dat verhaal, ja ze waren hier al eerder, dat waren de dinosaurussen want de atmosfeer was toen heel anders......lol......

avatar van schram101
3,5
geplaatst op 25 september 2014, 18:55 uur, permalink
Soms heb je zo'n titel waar je bijzonder naar uitkijkt, graag in de bioscoop wilt zien, dat om een of andere reden niet doet en vervolgens in de vergetelheid laat raken. Pacific Rim is er zo eentje bij mij. Het grooteske, de verbluffende special effects, de rol van Idris Elba en Sons of Anarchy-held Hunnam. De hoge verwachtingen worden deels waargemaakt. Toch is er een lichte teleurstelling. Ondanks dat ik Del Toro nog geen topfilm heb zien regisseren erken ik wel degelijk zijn vakkundigheid. Maar hier had ik meer van hém verwacht. Helaas ontkomt ook hij niet aan de (studio eisen?) blockbuster clichés. Verre van vervelend, maar verwacht vooral geen originele bikkelharde film die veel anders is dan zijn soortgenoten met dergelijke budgetten, dat is het namelijk niet (helemaal).

3,5*

avatar van K. V.
2,5
geplaatst op 10 oktober 2014, 21:37 uur, permalink
'k vond het maar een matige film die me eigenlijk niet zo kon boeien. 'k geraakte maar niet in het verhaal en het sleepte me ook niet echt mee. Het kon me ook maar matig boeien wat er met de verschillende personages gebeurde.
Het zag er allemaal wel goed uit, maar 'k had er toch wel iets meer van verwacht.

avatar van nightbreed
2,5
geplaatst op 12 oktober 2014, 20:24 uur, permalink
Moet een stelletje pubers wéér de wereld redden?

avatar van Thorongil
4,0
geplaatst op 12 oktober 2014, 20:26 uur, permalink
Sinds wanneer is iemand die 30-35 jaar is een puber?

avatar van psycholamp
2,0
geplaatst op 13 oktober 2014, 13:09 uur, permalinkbevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Niet Del Toro's beste film en zeker niet zijn subtielste. Ik had wel wat meer van hem verwacht; iets mythischer dan het nu is. Dit verhaal kennen we al: wezens komen naar aarde, omdat ze planeten opeten/leegzuigen/leeghalen en de aarde is next! dat viel me wel tegen. En nu kan ik best wel wat clichés aan, maar de ene na de andere gaat me toch wel vervelen.
Nergens echt spannend geen boeiend verhaal en kijkt ook niet zo lekker weg; ik zat tegen het einde voortdurend op de klok te kijken. En wat kroop de tijd voorbij.
Ook is de film net niet over the top genoeg, daarvoor heb ik al te veel anime gezien, die dat beter deden. Dus al met al net geen voldoende.

avatar van frolunda
2,5
geplaatst op 15 oktober 2014, 2:36 uur, permalink
Als Blockbuster nog wel redelijk geslaagd te noemen,vooral visueel was hier nog wel het één en ander te beleven maar verder toch vrij teleurstellend.Zowel het verhaal als het acteren was matig (vooral die twee wetenschappers,oei die waren erg) zodat ik niets anders kan dan concluderen dat dit de zwakste Del Toro is die ik tot op heden gezien heb.Maar ja misschien had ik dat ook wel van te voren kunnen verwachten.

avatar van Kondoro0614
3,5
geplaatst op 18 oktober 2014, 17:52 uur, permalinkbevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Pacific Rim

Opzich nog best wel een leuke film, ik ben met weinig informatie de film in gegaan. Heb geen Trailer gekeken en ook de Plotomschrijving niet. Alleen wist ik dat er gigantische robotten in voor kwamen / komen, en tot mijn verbazing zie ik opeens Charlie Hunnam en Ron Perlman voorbij komen, twee van mijn favoriete acteurs uit de geweldig motorbende serie Sons of Anarchy! Charlie Hunnam zijn acteerwerk kun je gewoon helemaal over kopiëren uit de serie! Dat stoere loopje heeft ie nog steeds en natuurlijk de actie scenes ook, alleen je mist die tato's gewoon heel erg bij hem want dat ben je natuurlijk gewend. Of ik ze nou hier de geschikte personen voor vind is ook wel wat anders maar, ze deden het opzich wel goed.

Pacific Rim gaat dus over 2 mensen die in een robot zitten.. Jaegers volgens mij... maar ik weet niet of ze nou de robotten met die naam bedoelen of de mensen die er inzitten, dat is me niet meer bij gebleven.. Afijn, deze robots moeten gaan vechten tegen buitenaardse wezens "Kaju" (iets in die richting) genoemd. De Jaeger strijders moeten deze vervolgens tegen houden, maar na de dood van de broer van de personage die Charlie Hunnam speelt gaat die de bouw in. Maar al gauw word hij opgehaald door de grote baas, en die wil graag dat Charlie Hunnam weer gaat vechten in de gigantische robotten. Vervolgens doet hij dit en daar leert hij dan Rinko Kikuchi kennen, en gaan dan samen vechten tegen de aliens. De aliens zijn trouwens ook allemaal goed gemaakt en erg spectaculair, kreeg af en toe wel het gevoel dat ik naar Godzilla aan het kijken was als je de alien alleen in beeld had...


Ik geef de film een 3.5*..... hoger wil ik hem niet geven namelijk aangezien de film me niet echt aangetrokken heeft... De actie scenes begonnen vaak te vervelen en het verhaal was nou ook niet een dikke 10!

avatar van LOTR-lover
3,5
geplaatst op 20 oktober 2014, 0:38 uur, permalink
Gigantische robots vs gigantische aliens. Dat op zich is al een 'recipe for succes'. Als dan ook nog is Guillermo del Toro de regisseur is dan kan het al helemaal niet meer misgaan. En dat gaat het ook niet. Maar mijn (misschien onrealistisch hoge) verwachtingen zijn niet helemaal waargemaakt.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb me prima vermaakt met Pacific Rim en de actiescenes waren overweldigend en ontzettend tof gedaan. De robots zijn cool (zwaard!) en de aliens (al lijken het meer uitvergrote dinosaurussen uit Jurassic Park) ook. Maar het acteerwerk van sommige acteurs... pffff.... Die Mako... wat een verschrikking. Maar goed, kwestie van even doorheen prikken


3,5*
7/10 ( IMDB)

avatar van EIGER3970
2,5
geplaatst op 27 oktober 2014, 14:18 uur, permalink
Na al die jaren is Starship Troopers nog beter! Paul Verhoeven is the best!

3,5
geplaatst op 8 november 2014, 22:43 uur, permalink
Prima vermaak film, nieuwe versie van independence day eigenlijk...

avatar van HarmJanStegenga
3,0
geplaatst op 21 november 2014, 1:25 uur, permalink
Meevaller. Del Toro verrast me toch wel een beetje met z'n creatie 'Pacific Rim'. Heb namelijk best zitten genieten van het heerlijke spektakel wat voorbij kwam vliegen vanavond. Wat zag dit er fantastisch uit.

Zeer groots opgezet deze film. Robots tegen verschrikkelijke Monsters. Belangrijk is dat de film van de ene naar de andere grandioze actiescène overstapt, zonder overbodige zijplotjes. De film ziet er prachtig uit, op blu-ray met DTS audio is dit achterover hangen en weggeblazen worden. Pretentieloos vermaak.

Oké, het verhaal(tje), de personages en het acteerwerk bieden te weinig om lang te blijven hangen, maar als je een avondje visueel geïmponeerd wil worden zit je goed bij deze prent. Geen gezeik, beuken.

avatar van scorsese
3,5
geplaatst op 19 december 2014, 21:48 uur, permalink
Goeie film waarin de wereldbevolking gebukt gaat onder de komst van kolossale monsters. Een groots opgezet special effects festijn met meer dan genoeg spectaculaire actie-scenes. Clichématige personages, maar dit is niet echt storend hier. De film is avontuurlijk en kleurrijk genoeg om de volle lengte te vermaken.

avatar van Donkerwoud
3,0
geplaatst op 28 december 2014, 1:51 uur, permalink
Het is frustrerend dat del Toro veel meer in zijn mars heeft dan deze veredelde fan fiction vol verwijzingen naar anime en de overbekende monsterfilms. Qua speciale effecten en gestoorde settings stelt het natuurlijk geenszins teleur, maar van begin tot eind is het plot helemaal binnen de lijn der verwachtingen. Daarvoor lijkt het teveel op elke andere blockbuster die ooit in de bioscopen gedraaid heeft. Helaas missen de acteurs óók de bezieling en de eigenheid om dit inhoudelijk middelmatige geheel omhoog te trekken naar iets beters. Wat overblijft is spetterende eye candy zonder verdere bijzondere kwaliteiten.

avatar van VincentL
1,5
geplaatst op 7 maart 2015, 17:26 uur, permalinkbevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Pacific Rim

De zoveelste apocalyptische film die opnieuw een nieuw jasje aangetrokken krijgt. Dit keer een interessant jasje vond ik. Ik was bijzonder geïntrigeerd door de plotomschrijving hier op MM. Toch kom je, als je die volgt, een beetje bedrogen uit. De film steekt iets anders in elkaar dan je op het eerste gezicht zou denken.

De opzet van het verhaal is best aardig gevonden. Zoals ik al zei wordt een afgezaagd aspect in een nieuw interessant jasje gegoten. Zo'n constructie heb ik nog niet eerder gezien. Toch blijkt naarmate het verhaal vordert dat Pacific Rim een opeenstapeling van clichés is. Een torenhoge opstapeling wel te verstaan. Ik had veel meer van de andere kant van het portaal willen zien. Het motief van de invasie is werkelijk te stompzinnig voor woorden. Een iets genuanceerder en vooral geraffineerder plot had wel gemaakt mogen worden. Het verhaal lijkt nu meer een blok aan het been van de actie, want daar gaat het om in deze film. Nu is de actie in een Michael Bay stijl opgenomen, iets dat niet mijn stijl is. Ook hier had het iets subtieler en minder bombastisch gemogen. Het einde was werkelijk tenenkrommend. Ik had gehoopt dat del Toro niet die ene onvergeeflijke cliché er in zou stoppen, maar helaas: hij doet het wel...

Charlie Hunnam schikt zich vooral naar het type film: grote blockbuster die met veel geld veel geld wil maken. Zijn rol is dan ook een aaneenschakeling van zwakke oneliners en oninteressant geblaat. Tevens brengt hij een Amerikaans heroïsme op je oer dat na een uur je de strot wel uit komt.
Helaas heb ik Rinko Kikuchi dan nog niet behandelt. Waar Hunnam zich schikt naar de blockbuster lijkt Kihuchi totaal verdwaald. Ze heeft geen idee wat ze aan het doen is en is (waar mogelijk) de meest irritante persoon van het verhaal. Ik zei waar mogelijk, want Robert Kazinsky kan er ook wat van.
Charlie Day en Burn Gorman vond ik als geschift duo dan nog wel grappig. Verreweg de leukste scènes kwamen uit die twee voort, ook al was het vaak nogal flauw.

Visueel gezien is er gewoon een gigantische lading geld in gepompt. Dat kan je zien. Toch ontbreekt het aan elegante actie. De robots zijn groot en log. Daarnaast gaan de monsters verrassend snel neer, in bepaalde situaties dan. Voor de rest heerst er geen aandoenlijke sfeer. Het apocalyptisch idee dat je bij andere films wel hebt ontbreekt hier. Al ver van te voren zie je dat ze dit varkentje wel even wassen.

Pacific Rim was voor mij een verhaal met potentie dat verschrikkelijk uitgewerkt wordt. Tenenkrommend op sommige momenten. Eens maar niet meer.

1.5*

avatar van Timothyvdmeer
3,0
geplaatst op 10 maart 2015, 14:02 uur, permalink
weinig verhaal maar groots vermaak. Voor de acteer prestaties hoef je het niet te doen.
Maar wat een spektakel zeg. Je verveelt je geen moment.

avatar van blackhawk1100
3,5
geplaatst op 13 maart 2015, 15:13 uur, permalink
Het plot van deze film is helemaal niet wat het zou moeten zijn. Deze zou zoveel beter kunnen.
Echter slaagde hij er toch in om me 2 uur lang voor de tv te houden zonder me te vervelen.
De Jaegers en de gedachten technologie deed me vooral terug denken aan de videogames van Metal gear solid. Amusant om het eens in een film te zien.

Al bij al een aardige film als je van te voren geen hoge verwachtingen hebt van het plot en eens een keertje graag iets lichters voor de hersenen ziet.

1,0
geplaatst op 26 april 2015, 15:43 uur, permalink
Visueel soms wel spektakel, maar daar is gelijk alles mee gezegd. Een flinterdun verhaal dat maar gerekt en gerekt wordt, de 'komische' noot van de nerds, Godzilla-achtige monsters...je moet er van houden. Maar met de casting hebben ze de plank finaal misgeschoten. Idris Elba....totaal geen type om een generaal te spelen. laat het hem dan ook niet doen!

1*

avatar van soom
4,5
geplaatst op 26 april 2015, 23:01 uur, permalinkbevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Groots opgezette actie film. Charlie Hunnam is aardig, maar wordt best wel overspeeld door Idris Elba en Rinko Kikuchi. Hun charme en spel werkt gewoon nét een splintertje meer wat mij betreft. Het vakmanschap van Guillermo is voelbaar aan alles. Tevens ook het plezier waarmee hij gebouwen in elkaar laat storten.. Ik vond het mooi. Het hele gebeuren zag er gewoon adembenemend uit. En dat deed het ook, ik vergaapte me aan alles hier. Maar dus, vooral Idris&Rinko maakten op mij de meeste indruk, een mooie inleiding, dat deed de rest. Die haalden mijn adem wel weg.

avatar van 1311811
3,5
geplaatst op 2 mei 2015, 21:41 uur, permalinkbevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Scheurleer schreef:
Visueel soms wel spektakel, maar daar is gelijk alles mee gezegd. Een flinterdun verhaal dat maar gerekt en gerekt wordt, de 'komische' noot van de nerds, Godzilla-achtige monsters...je moet er van houden.
1*

Visueel prima, maar ik geniet soms toch iets meer van een lichte omgeving, zoals in Transformers. Je wilt soms meer zien, maar de duisternis...
De Kaiju waren wel te pruimen, maar aangezien ze hetzelfde DNA hadden, eigenlijk niet verrassend genoeg; saai.

avatar van ambrosini
3,0
geplaatst op 9 juni 2015, 8:25 uur, permalink
special effects prima, maar het verhaal komt gewoon niet opgang en daardoor haak ik af..

avatar van Daenelia
2,0
geplaatst op 9 juni 2015, 10:29 uur, permalink
Een halve ster voor de moeite, een anderhalve ster voor Idris, die heldhaftig probeerde de film te redden, maar er jammerlijk niet in slaagde.

Leuk voor 9 jarigen. En je innerlijk 9-jarige, maar het is geen nog-eens-zien film.

 
Thereisnospoon
geplaatst op 10 juni 2015, 1:26 uur, permalink
Leuk voor 9 jarigen. En je innerlijk 9-jarige, maar het is geen nog-eens-zien film.

Niet helemaal met je eens, ik kan me ook vermaken met White House Down.
Het gaat nergens over, maar er is ook moeite gadaan om te laten zien wat er
qua filmtechnische kant geëtaleerd kan worden.
Vergeet niet dat de hele filmindustrie een enorme boost heeft doorgemaakt qua
FX, we verkijken ons nu op bv de Marvel Studio Films.
Daarnaast maakt David Fincher ook ambachtelijk recent mooi spul: Gone Girl.
Ik kan wel leven met deze balans.

avatar van Decec
5,0
geplaatst op 13 juni 2015, 21:14 uur, permalink
Uitstekend Actie/Avontuur/SF film...
Spannend verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Bekende acteurs Idris Elba, Max Martini, Clifton Collins Jr. en
Ron Perlman...
Uitstekend mooi gemaakte SF...
Uitstekend achtergrond muziek/geluid
Dolby Digital met 7.1
Super mooi HD kwaliteit breedbeeld met 3D!
Heerlijk genoten!

avatar van Decec
5,0
geplaatst op 13 juni 2015, 21:15 uur, permalink
Ook ben benieuwd voor deel 2 (pas in 2017)...

avatar van Zwolle84
4,0
geplaatst op 12 juli 2015, 15:13 uur, permalink
joerve schreef:
En waarom regent het altijd bij dit soort gevechten en is het donker. Anders is de CGI zeker te duur.


Del Toro zelf noemt regen een fixatie, iets wat hij in al zijn films laat terugkeren. Zie dit interview: /Film Interview: Guillermo del Toro Talks 'Pacific Rim', 'Haunted Mansion' and More - /Film - slashfilm.com

avatar van kleintje 2
3,5
geplaatst op 12 januari 2016, 12:25 uur, permalink
Ik vind dit een van de beste blockbusters van de sciencefiction films. Het zit vol actie en robots en aliens die ontzettend mooi in de film zijn neergezet. Dit is een van de beste actiefilms die ik in mijn kast heb staan.

Ik ga zeker naar DEEL 2!!!!!!

2,5
geplaatst op 1 februari 2016, 23:18 uur, permalink
Visueel indrukwekkend. Echt een spektakel film met het bekende dunne verhaallijntje. Best vermakelijk maar zeker geen goede film. Voor de tweede keer gezien, want hij was op tv. Ik was vergeten dat die twee vervelende wetenschappers er ook in zaten (Charlie Day en Burn Gorman) en dat Ron Perlman nog is komen opdraven als excentrieke handelaar in Kaiju lichaamsdelen. Rinko Kikuchi in de vrouwelijke hoofdrol vond ik dan wel weer verfrissend!

avatar van ILDIB
3,0
geplaatst op 2 februari 2016, 0:18 uur, permalink
Te simpel qua verloop en te geforceerd qua emotie. Acteur niveau is dramatisch en er spelen enkel karikaturen mee. Elk cliché komt langs en elke scène is gejat uit andere films. Maar ondanks de ergernis over de simpelheid boeit t wel.