Now You See Me (2013)

mijn stem
3,29
2033 stemmen

Verenigde Staten / Frankrijk
Thriller / Misdaad
115 minuten

geregisseerd door Louis Leterrier
met Mark Ruffalo, Mélanie Laurent en Jesse Eisenberg

'The Four Horsemen' is een groep goochelaars onder leiding van Atlas. Tijdens het uitvoeren van hun magische show overvalt de bende een bank op een ander continent om vervolgens de winst onder het publiek te verdelen. De FBI-agent Dylan is vastberaden om de goochelaars te laten boeten voor hun misdaden. Hij wordt echter gedwongen om samen te werken met Alma, een rechercheur van Interpol. Uit wanhoop keert Dylan zich tot de beroemde magiër Thaddeus die beweert dat de bankoverval gepleegd is middels vermommingen en videobedrog.

TRAILER

310 BERICHTEN87 MENINGEN
zoeken in:
 
avatar van stefan dias
3,0
geplaatst op 28 maart 2015, 18:22 uur, permalink
Hersenloos vermaak dat ik eerlijk gezegd leuker vond dan ik van pal was. Mark Ruffalo heeft altijd wel een hoog knuffelgehalte en de neurotische Eisenberg en mafkees Harrelson kan ik ook wel smaken. Helaas struikelt de film uiteindelijk over zijn eigen kronkels, ook al kan het me dan al lang geen reet meer schelen.

avatar van nadrin
3,5
geplaatst op 29 maart 2015, 7:51 uur, permalink
Leuke film, je gewoon laten onderdompelen.

avatar van Willy Wartaal
1,5
geplaatst op 30 maart 2015, 13:59 uur, permalink
Waardeloze film met een onzinnig plot en ridicule wendingen. Naargeestige goedkope plastic sfeer en verschrikkelijk irritante personages. Het duurde maar en het duurde maar, leek geen eind aan te komen, sluiten ze ook nog af met een beetje romantiek, toen brak dus echt mijn klomp. Film bevat vele personages, die overigens stuk voor stuk verschrikkelijke lege en zielloze mensen voorstellen, vertolkt door bekende acteurs. Geen mogelijkheid tot enige verplaatsing in welk personage dan ook, ook werkt dit verhaal hier blijkbaar niet met een echte protagonist. Zo voelt de film vooral koud en afstandelijk aan, samen met de vergezochte ongein en dialogen zo nep als kunstgras is dit een film geworden om snel te vergeten. De film deed me een beetje denken aan deze die ik ook zo'n zelfde plastic feel vond hebben en ook niet goed vond.

avatar van stefan dias
3,0
geplaatst op 30 maart 2015, 14:59 uur, permalink
Willy Wartaal schreef:
De film deed me een beetje denken aan deze die ik ook zo'n zelfde plastic feel vond hebben en ook niet goed vond.


haha, ze hebben alvast de poster bij dezelfde designer besteld.

avatar van Willy Wartaal
1,5
geplaatst op 30 maart 2015, 17:39 uur, permalink
Verrek, je hebt gelijk.

4,0
geplaatst op 3 april 2015, 17:52 uur, permalink
gisteren nog eens herbekeken na mijn bioscoopbezoekje destijds en ondanks ik de clue van de film wel wist boeide de film nu ook weer. meer zelfs je zoekt naar hints in het verloop van het verhaal naar de uiteindelijke clue en daarnaast blijven de acts en het samenspel tussen de cast op zich meer dan genietbaar. daarnaast heeft de film ook een zeer snelle vaart (en dit zonder zinderende actiescènes) en is het visueel van een uitmuntend niveau.

kort:
Een heerlijke originele blockbuster die zweeft tussen verscheidene genres maar uit elk genre de juiste elementen kiest

avatar van LauraArsenal
2,5
geplaatst op 16 april 2015, 15:32 uur, permalink
Een typische hollywoodfilm. Soms wat spectaculair maar vaak overdreven. Ik kan het simpel omschrijven als een B-Film.

avatar van Willy Wartaal
1,5
geplaatst op 16 april 2015, 17:39 uur, permalink
LauraArsenal schreef:
Een typische hollywoodfilm. Soms wat spectaculair maar vaak overdreven. Ik kan het simpel omschrijven als een B-Film.


Hier de definitie van wat een B-film is.

avatar van Willy Wartaal
1,5
geplaatst op 16 april 2015, 17:52 uur, permalink
De pagina werkt beter in het Engels. Best interessant om even te lezen over de geschiedenis van de B-producten in de filmindustrie.

avatar van -jack_sparrow-
3,5
geplaatst op 22 augustus 2015, 17:14 uur, permalink
film reviews in 100 woorden: Now You See Me (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be

Now You See Me is ambitieus genoeg maar blijkt uiteindelijk niet méér te zijn dan een vermakelijke en met-een-topcast-gevulde zomerblockbuster. Logica en realisme worden uit het raam gegooid tijdens de creatieve illusies en vergezochte ontknoping. Ondanks sommige onderontwikkelde personages zijn Eisenberg, Fisher, Harrelson, Franco, Caine, Ruffalo en Freeman allemaal best aangenaam in hun rol, vooral de 4 “horsemen” zijn echt vermakelijk samen. De prachtige locaties, de opwindende muziek, het hoge tempo en de magnifieke stijl maken van dit simpele verhaal een spannende achtervolgingsfilm. Als je je verstand even op nul kan zetten is Now You See Me echt pure fun.

3,5*