MENU

Now You See Me (2013)

mijn stem
3,30
1943 stemmen

Verenigde Staten / Frankrijk
Thriller / Misdaad
115 minuten

geregisseerd door Louis Leterrier
met Mark Ruffalo, Mélanie Laurent en Jesse Eisenberg

'The Four Horsemen' is een groep goochelaars onder leiding van Atlas. Tijdens het uitvoeren van hun magische show overvalt de bende een bank op een ander continent om vervolgens de winst onder het publiek te verdelen. De FBI-agent Dylan is vastberaden om de goochelaars te laten boeten voor hun misdaden. Hij wordt echter gedwongen om samen te werken met Alma, een rechercheur van Interpol. Uit wanhoop keert Dylan zich tot de beroemde magiër Thaddeus die beweert dat de bankoverval gepleegd is middels vermommingen en videobedrog.

TRAILER

300 BERICHTEN85 MENINGEN
zoeken in:
 
2,5
geplaatst op 4 februari 2014, 16:49 uur, permalink
Een heel erg leuk idee voor een film, maar een uitvoering die mij niet zo erg kon bekoren als ik had gehoopt. Het verhaal steekt erg lastig in elkaar en als kijker wordt je er op een flitsende manier doorheen geloodst. De trucs zijn allemaal leuk en spectaculair om te zien, maar het verhaal erachter is gewoon te onwaarschijnlijk. Het is natuurlijk een film, dus het hoeft niet echt te kunnen gebeuren maar ik vind dat Leterrier hier wel erg ver uit de bocht vliegt.

Het einde zag ik niet aankomen en is in zoverre dus erg goed. De rest van de film had namelijk wel een hoge mate van voorspelbaarheid. Het einde zorgt echter voor de ongeloofwaardigheid en had beter op een andere manier kunnen worden gekomen. Daarnaast waren er ook wat dingen die me opvielen die van geen kant kloppen. Als de FBI-agent Wilder wil achtervolgen in de auto (die is inmiddels al weggescheurd), komt er eerst een woordenwisseling met zijn Franse collega. Wilder had in die tijd al makkelijk aan de andere kant van de stad kunnen komen, maar als de discussie ten einde is gekomen en ze de bocht om draaien hebben ze hem gelijk weer in het vizier...

En zo waren er nog wel meer van dat soort momenten. Zonde, want dat zorgt ook voor de ongeloofwaardigheid. Voor de originaliteit en de spectaculaire shows en trucs geef ik toch nog 2.5*

avatar van schram101
2,0
geplaatst op 15 februari 2014, 23:32 uur, permalink
Hip, vlug en strak maar minstens zo leeg, vlak en zelfs saai. De grote cast, al vind ik Eisenberg daar niet bij horen, is natuurlijk interessant maar Ruffalo faalt al behoorlijk. Toch opvallend. Heb de man vrij hoog zitten. Behalve de cast wil het sowieso niet echt vlotten met Now You See Me. Het eerste uur is nog wel aardig, na onder andere de sterke introductie van een aantal personages. Ook de eerste grote show van het viertal met daarin de overval is nog wel aardig. Daarna wordt het minder. De speurtocht van Ruffalo en zijn collega is verre van interessant. De plottwist(s) zijn ook maar plausibel en ongeloofwaardig met het einde als dieptepunt.

Visueel is het overigens allemaal vrij gelikt, maar een echt gimmick is het ook weer niet.

2,0*

3,0
geplaatst op 16 februari 2014, 14:49 uur, permalinkbevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik vond het maar een wat verwarrende film. Voor mijn gevoel geen touw aan vast te knopen, of het voelde niet logisch. Maar men moet het ook niet logisch vinden, aldus de slotscene.
Al met al gebeurd er erg veel, maar tegelijk ook weer vrij weinig waar je iets mee kunt.

avatar van david bohm
1,0
geplaatst op 25 februari 2014, 17:17 uur, permalink
Wat een tijdsverspilling ik krijg die bijna 2 uur van m'n leven niet terug, zelfs Hans Klok kan me daarbij niet van dienst zijn.
Ondanks de gerenommeerde cast is deze film werkelijk een gedrocht. Slechte grappen, plottwists, een liefde die opbloeit zonder enige chemie en dan dat interessantdoenerige over the eye...

Man man man wat slecht. Alleen de borsten van het personage Henley die samengeperst in haar truitje zitten zijn het kijken enigszins waard.

avatar van ikkegoemikke
3,0
geplaatst op 25 februari 2014, 17:59 uur, permalink
david bohm schreef:
Alleen de borsten van het personage Henley die samengeperst in haar truitje zitten zijn het kijken enigszins waard.


Oei gemist. Misschien hiervoor nog eens herbekijken dan

avatar van Pim1993
4,5
geplaatst op 18 maart 2014, 23:33 uur, permalink
Heerlijk hoor, vrij ongeloofwaardig allemaal maarja heb er ff niet op gelet en me kostelijk vermaakt.

 
geplaatst op 29 maart 2014, 15:27 uur, permalink
Lekkere snelle illusie/aktie film waar, Dynamo, nog een puntje aan kan zuigen

Young actors against the settled, Woody Harrelson, Morgan Freeman and Michael Caine.

avatar van Parisa
2,5
geplaatst op 30 maart 2014, 1:49 uur, permalinkbevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Hij begon zo lekker, maar begon al snel te vervelen. Net als een echte illusionistenshow.
In een fijn tempo maken we kennis met de 4 paardenmannen, die elk gekozen zijn omdat ze weer een andere techniek beheersen. Klinkt niet origineel en dat is het ook niet. Ik neem aan dat iedereen wel wat films op kan noemen met dit onderwerp die beter zijn dan deze.
Maar goed, na de start bleek al snel dat de film het absoluut niet van zijn verhaal moet hebben. Al willen ze dit wel zo verkopen met alle zogenaamd geniale plotwijzigingen. Ook proberen ze wat te doen met geld te doen voor ons als arme burgers in crisistijd. En met flitsende decors en trucs.
Maar al snel blijkt de hele film een grote illusie te zijn, die het moet hebben van flitsende beelden en schreeuwerige speeches. En als je dat weg kan denken zie je wat je dan nog over hebt: een heleboel lucht.
Behalve de trucs en mensen die elkaar tegenwerken hebben ze bedacht dat er ook nog aardig wat standaard actiescenes in moeten zitten. Hierbij proberen ze ook weer origineel te doen door een verdwijntruc tijdens een auto achtervolging. Niet geslaagd vat mij betreft.
Eigenlijk had deze film gewoon een maximale speelduur van 90 minuten moeten hebben. Dat was meer dan voldoende geweest.

Een andere illusie is dat bekende namen meteen een goede film maken. In deze opzet ook weer niet geslaagd. Ze doen het prima, maar niet meer dan dat.

Toch vond ik het wil iets kijkbaarder dan wat mensen voor me. Dus
2,5*

avatar van nightbreed
2,5
geplaatst op 30 maart 2014, 12:38 uur, permalink
Na 40 min. hielt ik het voor gezien. Dit soort 'hippe' en ongeloofwaardige films zijn niet aan mij besteed.

avatar van scorsese
3,0
geplaatst op 30 maart 2014, 19:47 uur, permalink
Redelijke film waarin vier illusionisten een bank beroven tijdens een show. Een leuk uitgangspunt, maar de vele twists en turns weten niet te verhullen dat het verhaal op zich niet al te veel voorstelt. Het geheel is wel onderhoudend en vermakelijk vanwege een flitsende montage en ook een cast met een flink aantal bekende namen. Een goeie 3.0 sterren.

avatar van tbouwh
4,0
geplaatst op 4 april 2014, 16:05 uur, permalink
Vermakelijk en in zekere zin goed. Kleine 2 uur lang op het puntje van mn stoel gezeten, en voor ik het wist waren die 2 uur weer voorbij. Wat dat betreft ben ik tevreden; dit was een film met vaart, speciale effecten en actie. De trucks in deze film waren mooi om te zien, het verhaal is aardig en er zitten wat aardige twisten in. Helaas was het allemaal nogal ongeloofwaardig, en dat is een groot minpunt.
Goede muziek, en een wisselende cast. De bende van vier vond ik niet allemaal even geschikt voor hun rol, op Harrelson na, die is geknipt voor de rol van hypnotiseur. Leuke bijrollen van Freeman en Oldman, helaas vond ik Ruffalo dan weer wat tegenvallen.
Gemengde gevoelens; ik heb me ontzettend vermaakt en genoten, vond em tof, maar na afloop waren er toch een aantal minpunten, zoals hierboven beschreven.
Ik geef nipt toch 4*; dit is het type film dat ik graag voor mn pure plezier kijk. Prima amusement.

avatar van Edie
2,0
geplaatst op 4 april 2014, 16:45 uur, permalink
Prima cast, maar verder een saaie film.

2*

avatar van Decec
3,5
geplaatst op 8 april 2014, 22:47 uur, permalink
Een goede thriller/misdaad/mysterie film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteurs Mark Ruffalo,
Woody Harrelson, Morgan Freeman en
Michael Caine ...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

avatar van Tarkus
5,0
geplaatst op 11 april 2014, 20:08 uur, permalink
Uitstekende film is dit, overtreft al mijn verwachtingen.
Prima cast, zowel de oudere garde als de jonge.
Maar wat een knap scenario heeft deze film, ik heb er elke seconde van genoten hoe goed dit verhaal wel is.
Voor de liefhebbers van magie is dit een puike film, maar ook voor anderen een aanrader hoor.
Eentje die ik zeker nog eens ga bekijken.
Topper !!!

2,5
geplaatst op 19 april 2014, 10:49 uur, permalink
Straffe truc met koeken 7 want ook ik had die toevallig gekozen

Leuke entertainende film vol special effects, een adembenemende achtervolging op Brooklyn Bridge, bizarre plotwendingen en een sexy Isla Fisher. Jammer genoeg is dit het enige waar de film zijn sterren haalt, het scenario is echt wel veel te mager... 2,5*

2,0
geplaatst op 26 april 2014, 23:03 uur, permalink
Man man man, wat een drama. Het hardst heb ik me toch wel geerdergd aan de ongeloofwaardig vlotte dialogen, die bovendien bij praktisch elke verandering van spreker ook nog eens van cameraperspectief verandert. Verder lijken me de reviews hierboven goed, heb ik niet zoveel aan toe te voegen.

avatar van patrick95
4,0
geplaatst op 8 mei 2014, 20:10 uur, permalink
dit was een zeer leuke film.
het verhaal is slim bedacht en het einde had ik zeker niet verwacht!
de scene´s van jack wilder(dave franco) in dat appartement waren geniaal bedacht.
en Merritt McKinney (woody harrelson) vond ik erg grappig.
die andere 2 illusionisten waren trouwens zeker niet minder.

leuke film voor vermaak!

4,0
geplaatst op 10 mei 2014, 22:59 uur, permalink
Een van de beste films over illusionisten/magie.

De trucs zijn spectaculair en visueel flitsend. De spanning wordt telkens goed opgebouwd en de trucs vloeiend uitgevoerd. Als kijker weet je nooit wat je kan verwachten en er is geen twist die je van kilometers ziet aankomen.

Hele spannende en onvoorspelbare film. En wat is Woody Harrelson toch een onderschatte acteur. Die man is zo stinkend goed in iedere rol niet normaal.

avatar van Eraser2
2,5
geplaatst op 10 juni 2014, 20:29 uur, permalink
Ik had veel moeite met het volgen van het plot van deze film. Er gebeurd weer eens veel te veel en dat lijkt de laatste jaren een beetje het probleem te worden bij blockbusters. De filmmakers proberen aan de hand van flitsende montage en een zo ingewikkeld mogelijk (eerder onlogisch en onduidelijk) plot een topfilm af te leveren. Wat mij betreft gaat dat vaak mis en zo ook bij deze Now You See Me. Het plot stelt namelijk uiteindelijk weinig voor en het einde is eigenlijk te bizar voor woorden.
Ik moet wel eerlijk bekennen dat het geen straf was om hem uit te kijken en heb me ook best wel vermaakt met de leuke montage. Dat neemt echter niet weg dat 1 keer voor mij genoeg is.

avatar van ILDIB
2,5
geplaatst op 28 juni 2014, 12:16 uur, permalink
Wat een tegenvaller. Het begint nog wel aardig, maar hoe langer het duurt des te cliche-er en ongeloofwaardiger het wordt. Zat me gewoon te ergeren zowat op einde..

avatar van flaphead
3,0
geplaatst op 7 juli 2014, 23:51 uur, permalinkbevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Op zich een vermakelijke film, als je meegaat in de kunst van de magie. Laat je je daar niet door verleiden, zal je het nooit iets vinden. Het verhaal is op zich aardig om iets mee te bouwen, maar lijkt nooit echt goed van de grond te komen. Het theatrale wat de setting van Las Vegas met zich meebrengt werkt soms wat tegen.
De wisselwerking tussen de acteurs is prima, hoewel het acteerwerk soms wat geforceerd overkomt. Er zitten voldoende aardige twists in, vrijwel allemaal dankzij de 'illusies'. Ik vind wel dat er net iets teveel gebruik wordt gemaakt van 'ongeloofwaardige zaken' onder het mom van de magie. De ingehouden, maar uiteindelijk toch romantische toevoeging is (zoals bij zoveel Hollywood-films) overbodig.
Al met al net een voldoende voor een goed tussendoortje.

avatar van Fryce
3,0
geplaatst op 22 juli 2014, 9:35 uur, permalink
Leuke film, alhoewel ik de plotwending aan het eind niet sterk vond. Haalde wat mij betreft het geheel behoorlijk naar beneden.

avatar van Daniël44
4,0
geplaatst op 27 juli 2014, 10:26 uur, permalink
Goede (maar wel een beetje ongeloofwaardige) film met uitstekend acteerwerk. Het was zeer verrassend en totaal niet voorspelbaar. Ook een beetje ingewikkeld, maar daar houd ik zelf wel van. Ik heb er echt van genoten.

avatar van Black Math
2,5
geplaatst op 10 augustus 2014, 9:20 uur, permalinkbevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Aardig, zeker in het begin. Visueel ziet het er vlot uit, en de trucs zijn erg vermakelijk, met name als ze ingezet worden tegen de politie. Bijvoorbeeld bij de ondervraging, maar ook tijdens de show. Ook de gevechtsscène tussen politie en Franco was gaaf!

De personages zijn op die van Laurent na, die ik heel erg charmant vond, niet bepaald sympathiek. De "magiers" vinden zichzelf iets te geweldig, al deed de mentalist nog wel denken aan aan die cynische arts Cox uit Scrubs, en vond ik hem om dezelfde redenen dan ook wel vermakelijk. De FBI-agent gespeeld door Ruffalo kwam op mij dan weer over als een enorme eikel. Sympathie voor personages is geen vereiste, maar de romance met Laurent, die ook nog behoorlijk uit de lucht komt vallen, voelt hierdoor enigszins onprettig aan.

Het einde kwam voor mij ook uit de lucht vallen. Dat het personage van Franco dood was, na die achtervolgingsscène, die wat mij betreft weinig toevoegde en de vaart uit de film haalde, kon ik geen moment geloven, maar de eindtwist à la The Usual Suspects zag ik niet aankomen. Ik weet niet echt wat ik ervan moet denken. Natuurlijk past het mooi bij het idee dat als je er te dicht op zit, je het grotere plaatje niet ziet, en dat op die manier (een gedeelte van) het publiek ook voor de gek gehouden wordt. Maar aan de andere kant, als kijker wordt je ook gedwongen door de regisseur om dingen op een bepaalde manier te zien. De verdachtmaking van Laurent door Freeman, en de reactie van Ruffalo erop bijvoorbeeld. Binnen het plot van de film is dat nergens voor nodig, en dient alleen om het publiek op het verkeerde spoor te zetten. De twist voelt dan voor mij enigszins geforceerd aan, terwijl ik bij The Usual Suspects juist iets had van: okee, gaaf.

Voor mij had men het mogen laten bij het met trucs uit handen van de politie blijven, dat had het wat sterker gemaakt. Evengoed nog steeds een vermakelijke film, ook omdat de film toch voor een groot gedeelte daaruit bestaat. 2,5*.

avatar van sinterklaas
4,0
geplaatst op 11 augustus 2014, 19:53 uur, permalinkbevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Fijn en creatief filmpje over goochelaars, althans... de achtergrond ervan, en hoe het toch mogelijk is hoe die trucjes die onwaarschijnlijk lijken toch worden uitgevoerd, en nog meer namelijk. En ohja... niet vergeten: Wat een cast!

De film neemt een blik in het leven van enkele goochelaars met hun goocheltrucs, die de ene keer fout gaan, en de andere keer op een verbazingwekkende manier goed, en uiteraard krijgen we bij een van de personen al meteen de boodschap van hoe je vals kunt spelen om iets voor het publiek echt te laten lijken. Dan zijn er die spelkaarten dat 4 getuigen/goochelaars (oa Jesse Eisenberg, Dave Franco, Isla Fisher en de messcherpe Woody Harrelson) bij elkaar brengt, en voor ze het weten zijn ze binnen een jaar (met dank aan Michael Caine als manager Tressler) wereldberoemde illiusionisten die nu voor het grote publiek voor de goocheltruc van hun leven gaan, alleen is dit wel echter een misdadige goocheltruc (althans een bank overvallen, op wat voor vreemde manier je het ook doet is toch best wel misdaad) en vanaf dat moment mogen ze op de vlucht voor de FBI, onder leiding van de wispelturige cynische hoofdpik: Dylan Rhodes, die hier erg goed word vertolkt door Mark Ruffalo. Maar ondertussen moeten we ons ook gaan verdiepen, hoe "The Four Horseman" het in godsnaam voor elkaar kregen om, met een proefkonijn welliswaar, vanuit Vegas een bank in Parijs konden beroven op dezelfde tijd. Dat levert ook met het moment erg indrukwekkende verrassingen op.

Uiteraard moeten we ook de, alweer, magistrale rol van Morgan Freeman niet vergeten als observator, die al The Four Horseman en de trucjes beter lijkt te kennen dan wie dan ook... of toch niet?

Louis Letterier heeft hier weer met internationaal geld een pareltje afgeleverd en weet ook lekker creatief te blijven en visueel lekker met de ogen weet te spelen, met ook enkele mooie plaatjes van Parijs. Naast Unleashed vind ik dit de beste van hem, na de leeglopertjes als The Transporter 2, het vervolg op The Hulk en de iewat teleurstellende Clash of the Titans. Een klein minpuntje is echter wel die bombastische muziek en de neiging naar overdreven sensatie in het begin, maar dat lijkt ook af te nemen, en weet de film ook naar een gave twist toe te werken.

Geslaagd!

4,0*

avatar van mystica
4,5
geplaatst op 19 september 2014, 23:25 uur, permalink
Geweldig leuke en onderhoudende film, die mijn verwachtingen overtrof daar goochelen toch meestal wat flauw en voorspelbaar kan zijn. Deze film was niet echt voorspelbaar en had prachtige effecten. Leuk verhaal, goede cast en mooi eind.. Ik heb er van genoten.

avatar van Goochelaars
 
geplaatst op 3 oktober 2014, 19:17 uur, permalink
Leuk om te zien dat er steeds meer films verschijnen waarbij goochelen centraal staat. Ik denk dat ik namens alle Nederlandse goochelaars mag spreken dat dit een zeer goede zaak is als je werkzaam bent als goochelaar...heeft een positief effect over de goochelkunst in het algemeen.

5,0
geplaatst op 3 december 2014, 23:12 uur, permalink
Film herzien en een welverdiende 5* gegeven !
Damn wat is hier goed over nagedacht en uitgewerkt.

avatar van Skeflau
3,5
geplaatst op 28 december 2014, 13:34 uur, permalink
Gewoon een orgineel verhaal die makkelijk wegkijkt. Ik vond het een vermakelijke film!

 
geplaatst op 10 januari 2015, 7:06 uur, permalink
Waardeloze film. Dit heeft werkelijk niets met goochelen te maken. Dit is gewoon sciencefiction.
Verder erg saai naar mijn mening.