134.900 gebruikers | 85.714 films | 31.047 regisseurs | 3.508.506 berichten | 4.930.716 stemmen

locatie: Films » Jik Zin (2012) » Info

Actie
122 minuten

geregisseerd door Dante Lam
met Jay Chou, Nicholas Tse en Andy On

Beveiligingsagent Jon leeft in de overtuiging dat zijn vader en broer dood zijn. Dan krijgt hij een klus: een getuige moet van Jordanië naar Nederland getransporteerd worden, maar Jon wordt tijdens het transport neergeschoten. Een kogel komt in zijn hersenen vast zitten, zijn collega en verloofde Rita komt om en zijn collega Sean gaat er met de getuige vandoor. Jon overweegt om te stoppen met zijn werk, maar komt er dan achter dat zijn broer en vader nog in leven zijn. Hij gaat op zoek naar hen, maar dan blijkt dat zijn broer zijn brood verdient als huurling.

gebruiker
bericht

kappeuter
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 januari 2012, 22:09 uur

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2012, 13:31 uur
Melodramatische, sentimentele, clichématige, John Woo-achtige, gestilleerde, duizelingwekkende actiethriller, vol met achtervolgingen, explosies en kogels. Hoewel je je geen moment verveelt en het er allemaal prachtig uitziet, is het wat teveel van het goede of met andere woorden: te overladen en te overspannen. De cast opereert, zoals gebruikelijk, uiterst solide.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 mei 2012, 22:47 uur
kwaliteit zoals verwacht maar daar bleef het bij.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 10:53 uur
Jammer.

Na For Lung (Fire Of Conscience) leek het eindelijk zo ver voor Dante Lam, maar in de twee films daarna heeft hij z'n stijl niet kunnen verbeteren. Integendeel, het is er weer iets op achteruit gegaan.

Het probleem zit hier vooral bij de hoofdpersonen, die buiten Nicolas Tse gewoon teveel charisma missen. Ik vermoed dat Lam door hetn internationale karakter van de film iets teveel op zoek is gegaan naar acteurs die zowal Cantonees als Engels spreken, maar dat wreekt zich wat in de acteerprestaties.

Verder ook iets te ingewikkeld en iets teveel drama. Zelfs de actiescenes zijn niet zo spectaculair dan doorgaans het geval. Wel grootser opgezet, maar het camerawerk staat ditmaal wat in de weg.

Jammer want de film ziet er verder prachtig uit. Soundtrack te generiek en nietszeggend, maar het is uiteindelijk vooral de actie die een beetje achterblijft in deze film. Blijft wel erg vlot en genietbaar allemaal, maar zie Lam toch graag weer een stapje hoger.