134.900 gebruikers | 85.714 films | 31.047 regisseurs | 3.508.504 berichten | 4.930.715 stemmen

Moonrise Kingdom (2012)

Komedie / Drama
94 minuten

geregisseerd door Wes Anderson
met Bruce Willis, Edward Norton en Tilda Swinton

De film speelt zich af op een eiland voor de kust van New England in de jaren '60. Een jongeman en een meisje worden verliefd op elkaar en besluiten samen weg te lopen. Iedereen is in rep en roer en de hele stad wordt op zijn kop gezet om ze te vinden, wat misschien niet eens zo'n slecht idee is.

Vanaf 31 mei in de bioscoop
» alle verwachte bioscoopfilms

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 januari 2012, 22:03 uur
Trailer (YouTube)

NL releasedatum was er, maar is nu gewijzigd in t.b.a. (Benelux Film).

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 januari 2012, 22:08 uur
Gave trailer met een heerlijk jaren '60 sfeertje.
Gaat op de lijst :)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 januari 2012, 3:35 uur
Erg gave trailer inderdaad.
je ziet alleen wel erg veel, dus niet meer kijken en snel vergeten. en wat Jarno zei;
komt op de lijst.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 januari 2012, 13:20 uur
O zo heerlijk typisch Anderson weer, ik heb er zin in.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2012, 18:10 uur
Het is voor de jeugdfilm...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 13:08 uur
Aan de trailer te zien weer een klassieke Anderson film.
Heel erg veel zin in. Alleen de trailer is al genieten.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 13:32 uur
Wes _O_ Ziet er als vanouds uit.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2012, 21:01 uur
Jezus, die trailer is tof. Alleen de namen al van Murray tot Jason Schwartzman. Kijk hier echt naar uit.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 14:58 uur
Wordt nog niet warm of koud van de trailer, maar het lijkt weer zo'n typische Wes Anderson te gaan worden.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 16:23 uur
Wat een cast!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 januari 2012, 19:30 uur
Chuck Taylor schreef:
O zo heerlijk typisch Anderson weer, ik heb er zin in.

Ha, zag deze trailer zonder te weten dat het een Anderson betrof, maar je ziet (voelt) het direct! Zin in.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2012, 3:32 uur
Die cast is inderdaad belachelijk en al is een goede cast geen garantie ( Men Who Stare At Goats.... ) ik denk dat deze niet kapot kan!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2012, 0:45 uur
Yes een nieuwe Wes *:)*

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2012, 0:07 uur
Bijzondere / originele poster!

Grotere versie

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2012, 14:27 uur
Opent op 16 mei het 65ste Cannes Film Festival.

Bron

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 maart 2012, 11:32 uur
Nederlandse trailer (YouTube)

Vanaf 31 mei in de bioscoop! (BeneluxFilm)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 maart 2012, 12:27 uur
Mooi poster

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 maart 2012, 12:55 uur
Ziet er goed uit. Lekkere cast ook. Ben alleen bang dat het hele wereldje wat te flauw is.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 maart 2012, 16:11 uur
Sjonge wat een heerlijke cast! En de trailer ziet er leuk uit. Komt op de lijst

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 maart 2012, 23:06 uur
Prachtige trailer die me vooral doet denken aan vroege films van GODard ...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2012, 13:17 uur
Morgen dus de wereldpremiere. Vrijdagavond al een voorpremiere in LantarenVenster.. ^O^
Zal wel stampvol zitten.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2012, 15:28 uur
Vrijdag en Zaterdag zijn voorpremieres in verschillende steden (Eindhoven, Rotterdam, Maastricht, Breda)
In Amsterdam pas de 30e. Dus ziet er naar uit dat ik vrijdag naar Rotterdam afreis.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 17:45 uur
Net een ticket gehaald voor de avant-premiere in Utrecht.
De reacties in Cannes waren nogal lauw (op basis van de trailer niet zo verrassend, vond het niet bepaald fris ogen).

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 22:42 uur
Teveel karikaturen en gekkigheid (tussen minstens evenzoveel geniale vondsten), zodat de "boodschap" over de naieve kalverliefde van twee tieners wat in het water valt. Er is af en toe magie, vaak een glimlach, maar het beklijft maar weinig. Zoals vaak bij Anderson vind ik. Wat dat betreft is (blijft) Anderson toch wel een tweelingbroertje van Burton.

Vond Bob Balaban eigenlijk de beste grappen hebben. En het was al 7 jaar terug dat ik Harvey Keitel nog eens zag.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2012, 14:44 uur
Tot mij eigen verbazing was dit eigenlijk pas de eerste film van Wes Anderson die ik zag. Ik vond de film speels en zeer fris ogen, een beetje vergelijkbaar met The Royal Tenenbaums (die ik toevallig vannacht zag), maar nog een stapje verder.
Echter deel ik de kritiek van Mochizuki Rokuro: de ietwat overdreven neiging om excentrieke personages en bizarre gebeurtenissen te creëren, zorgt ervoor dat het verhaal aan kracht inboet. Je grinnikt en je kijkt naar mooie plaatjes, maar verhaaltechnisch is het zeker en vast niet zo sterk.

In het algemeen heb ik toch nog van de film (met een fijne soundtrack) genoten, daarom een matige 3,5*.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2012, 14:51 uur
Je omschrijft het wat mooier, maar dat is precies wat ik bedoel.

Op basis van de trailer vreesde ik al zoiets. Teveel grote namen die allemaal screentime moeten krijgen om typetjes, dingetjes, voorvalletjes te hebben die afleiden van de best mooie naieve liefde tussen Sam en Suzy. Met name Bill Murray en Tilda Swinton (toch twee acteurs die ik tot mijn favorieten mag rekenen hebben op zichzelf staand wel 'leuke' scenes), maar het voegde helemaal niks toe. Zowel de vaderrol als Social Services hadden uit het verhaal gekund (hoewel Swinton in de gehele film ook als Social Services wordt aangesproken - dat was wel erg leuk).

Ik had juist hoop dat Anderson na Darjeeling Limited - wat ik zijn beste (meest "volwassen" (kuch)) film tot nu toe vond - nog weer een stapje verder zou gaan, zonder al te veel aan zijn eigen excentrieke stijl en vorm te verliezen. Ik beoordeel dit toch als een stapje terug.

Jammer overigens dat we van de andere stemmers nog niks hebben kunnen lezen over wat er dan zo geweldig goed was aan deze Anderson - anders dan zijn typische typetjes.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2012, 15:24 uur
Ik heb helaas nog maar twee films van Anderson gezien (The Darjeeling Limited ligt bij mijn vriendin, dus die zal ooit wel eens volgen), nl. deze en The Royal Tenenbaums. Ook bij die laatste had ik het gevoel dat het verhaal pas op de tweede plaats kwam, plus dat sommige personages perfect achterwege gelaten konden worden (met name Bill Murray's personage).
Zoals je zegt: bij beide films - maar vooral bij Moonrise Kingdom - krijg je vaak de indruk dat de grote namen elk vechten om hun screentime, zodat de regisseur vergeet een écht solide verhaal te vertellen.

Heb je dat ook bij zijn andere films?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2012, 15:31 uur
Ik heb dat bij de meeste wel, maar dus het minst bij Darjeeling Limited. Steve Zissou bestaat ook bijna uit alleen maar gekkigheid, maar dat was dan weer zo extreem dat ik het daar erg geslaagd vond, mede vanwege de Cousteau-referenties (en Bowie).

De oudere films heb ik niet meer zo helder voor de geest, Rushmore is even excentriek in zijn hoofdperoon, maar minder in de bijfguren. Toch meer rechtlijnig, maa rik laat me graag verbeteren door de meer ingewijden.

O ja en nog over Moonrise Kingdom. Ik ben geen uitgesproken fan van Alexandre Desplat, maar de muzikale toevoegingen naast de bestaande soundtrack van 50-ies/60-ies vond ik wel weer een pluspunt hier.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2012, 15:34 uur
Bedankt voor de info.

De muziek van Desplat was zeker een pluspunt. Aan iedereen die de film gaat bekijken: blijven zitten tot aan het einde van de aftiteling ;)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 mei 2012, 23:04 uur
Dat zou de film nog wel kunnen verpesten. In de basis is het dus een soort van coming of age drama/komedie dat zich afspeelt in de jaren 60. 2 ideale uitgangspunten voor mij, perfect voor nostalgie.
Ik hoop dat Anderson het subtiel weet te houden.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 18:30 uur
Een zeer typische en klassieke Anderson. Heerlijk hoe hij de kalverliefde van twee 12-jarigen uitbeeldt. Ergens ontzettend herkenbaar ook.
Als je van Anderson houdt, zoals ik, een absolute aanrader.

Snel nog een keer kijken.