132.191 gebruikers | 82.792 films | 30.189 regisseurs | 3.421.260 berichten | 4.774.745 stemmen

locatie: Films » The Family Man (2000) » Info

Romantiek / Komedie
124 minuten

geregisseerd door Brett Ratner
met Nicolas Cage, Téa Leoni en Don Cheadle

De steenrijke yup Jack Campbell heeft het prima voor elkaar. Hij heeft een ruim luxe appartement, een supersnelle Ferrari, gigantisch veel geld en hij is nog steeds vrijgezel. Dan wordt hij op een ochtend gewekt door... zijn hond, zijn twee kinderen en zijn vrouw in hun doodnormale huis in een heel gewone buurt. Alles is plotseling anders, heel kleinburgerlijk. Zijn appartement is opeens niet meer van hem, en op zijn werk hebben ze nog nooit van hem gehoord. Onverwachts voor hem blijkt echter dat het familieleven ook zijn aantrekkelijke kanten heeft: liefde, romantiek, gezelligheid en humor. Hij krijgt hier meer dan zijn deel van en begint zich al af te vragen of hij wel terug wil naar zijn oude vertrouwde snelle zakenwereld.

gebruiker
bericht

Goirle_NL_Bas
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2010, 15:52 uur
Mooie film, jammer dat er weinig humor in zit, maar de boodschap die de film probeert te brengen komt goed over.
De film kijkt lekker weg, met goed acteer werk van Nicolas Cage.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2010, 14:42 uur
Deze film had ik een paar jaar terug al eerder gezien en toen vond ik 'm best goed en afgelopen zondag maar weer eens gekeken, alleen vond ik 'm toen niet zo erg geslaagd. Wel leuk om de avond mee door te komen.

Sowieso vind ik Cage goed in zijn rol, alleen dit keer moet ik zeggen dat ik die Leoni best irritant vond.

3,0 Sterren.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Family Man (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Family Man (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Family Man (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2011, 22:55 uur
ik had wel een toffe film verwacht, maar ik vond hem niet zo bangelijk. Redelijk saai en langdradig. Cage probeert de film nog een beetje naar een niveau te brengen, maar tevergeefs ...
misschien als die ooit bij kerst nog eens op tv is, zal ik hem nog eens herzien.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2011, 9:30 uur
Rom com type standaard. Cage vind ik altijd aangenaam om te zien. Aardig is de verandering van gedrag van loner naar familieman. 3 sterren

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2011, 19:28 uur
wel een goed verhaal, zet je aan het denken, maar toch vond ik de film zelf niet meer dan gewoon een leuke film. niet bijzonder goed, gewoon, goed.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2011, 17:10 uur
Best een leuke film. Begrijp niet dat Téa Leoni tot nu toe zo weinig rollen gekregen heeft. Die stem van haar blijft je altijd bij.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 maart 2011, 20:52 uur
Zet aan tot denken. Goed verhaal.
Cage speelde goede rol en moest ook lachen om dat accentje van Annie.
Wat een schatje ;)

Ik kijk em elk jaar met kerst.
Voor mij 4,5*

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2011, 17:32 uur
BBarbie schreef:

Gelukkig maar, ik vind Téa Leoni eigenlijk vrij irritant. Vooral in Jurassic Park.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2011, 10:38 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik kan me herinneren dat ik deze film twee keer eerder heb gezien, waarvan maar één keer helemaal. En toen haalde hij ook nog maar net de 2,5*. Maar na de derde herziening, gisteravond kan ik de film opeens echt beter waarderen. Er zitten duidelijk elementen in die verwijzen naar het verhaal van A Christmas Carol, maar dat mag de pret niet drukken. Nicolas Cage zit goed in zijn rol en ook de rest van de cast was niet onaangenaam. Wat ik wel nog steeds jammer vindt, is (zoals hier al iemand voor me zei) dat er niet echt een toelichting wordt gegeven op waarom het gebeurde en wie de rol van Don Cheadle eigenlijk was. Jack wordt weer wakker in zijn normale leventje en verder wordt er niet echt teruggeblikt (behalve het einde dan waar Jack, Kate stopt op het vliegveld) maar een echte verklaring mist nog wel een beetje vind ik... Maar desondanks is het toch zeker een vermakelijke film. Ondanks dat ik me niet zo lekker voelde tijdens het kijken en best wel moe was, heeft de film toch mijn aandacht vast kunnen houden. Daarom verhooog ik hem dan ook met een halve ster.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2011, 11:26 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
tommykonijn schreef:

Gisteren voor met tegenzin voor de 4e keer bekeken ( De vrouw had weer gewonnen )
de rol van Don is volgens mij een soort engel die een beetje de personen checkt op aarde. Op het einde zie je hem achter een kassa zitten en wanneer dat meisje haar wisselgeld terug krijgt zie je haar argwanend naar Don kijken.
Op dat moment zegt Don iets en noteerd het in een notitieblokje. Dit was mij nog niet eerder opgevallen maar het lijkt wel te kloppen. Zo heeft hij Nicolas Cage ook gestrikt in een winkeltje op zijn arrogantie.

Maar goed ik kan er ook wel helemaal naast zitten hoor maar zo heb ik het gisteren geiterpreteerd. Vier keer kijken is overigens wel net 1 keer te vaak, ik begon mij echt te ergeren aan Kate, niet qua acteren hoor maar ze had gewoon te veel geduld.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 januari 2012, 21:47 uur
Leuk voor rond de kerstdagen, niet geheel geschikt voor de aller jongste kijkers maar voor mensen vanaf 12 jaar is de film goed te volgen. Het zet de kerstsfeer leuk neer.