132.194 gebruikers | 82.874 films | 30.189 regisseurs | 3.421.373 berichten | 4.774.853 stemmen

Une Belle Fille comme Moi (1972)

Belle Fille comme Moi, Une (1972)
10 stemmen | gemiddelde 2,95
mijn stem:
Frankrijk
Drama / Komedie
98 minuten

geregisseerd door François Truffaut
met Bernadette Lafont, Claude Brasseur en Charles Denner

Camille is een wellustige vrouw. Zij staat altijd in het middelpunt van de belangstelling van mannen en geniet daar volop van. Tot een zekere hoogte: als mannen vervelend gaan doen staat Camille niet in voor zich zelf. Haar vader wist dit al toen zij negen was. Nu ze in de gevangenis zit voor de moord op een rattenvanger die ze van een dak heeft gegooid, vertelt ze haar verhaal aan een vriendelijke socioloog. Deze man is gefascineerd door de verhalen van deze vrouw. Hij vraagt de autoriteiten of ze de vrouw vrij willen laten. De vrouw wordt vrijgelaten, maar de socioloog krijgt snel spijt van zijn verzoek.

gebruiker
bericht

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 oktober 2007, 8:15 uur
Mijn 21e en daarmee laatste lange speelfilm van Truffaut. De zwakste voor het laatst bewaard bleek bij bekijken. Een nogal flauwe en luidruchtige film. Kon er niet echt de charme van ontdekken.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 oktober 2007, 16:16 uur
Mijn tweede Truffaut en niet erg onder de indruk van de platvloersheid. L'Amour en Fuite vond ik ook al niet denderend. Misschien begin ik met de verkeerde films?

starbright boy
(moderator)
avatar van starbright boy
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 oktober 2007, 0:29 uur
Je kiest in ieder geval twee van zijn als minder bekend staande films als eerste uit. Wat ik gezien heb vond ik erg wisselvallig tot nu toe. Les Quatre Cent Coups is voor mij de uitschieter naar boven.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 oktober 2007, 11:33 uur
Alastor schreef:

Dat denk ik wel. Hoewel Truffauts bepaalde zwierigheid je ook altijd kan blijven tegenstaan.

Ik ben zelf ooit begonnen met Le Dernier Metro. En hoewel die film een bepaalde status geniet, was ik daar ook niet van ondersteboven. Maar toch enige jaren later toch alles van hem gezien (ik ben een verzamelaar). Baisers Voles, Jules et Jim, 400 Coups en Vivement Dimanche vond ik het beste denk ik.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2008, 0:11 uur
Voor Truffaut's doen een enorm luchtig tussendoortje. Maar wel een erg leuke.
Bernadette Lafont doet het goed als Camille, een vrouw met een dubbele agenda, die mannen bespeelt alsof die er niet toe doen.
Hoewel ik hier erg van heb genoten, liggen de dramatische films van Truffaut me toch beter!