Treasure Island (2012)

34 stemmen | gemiddelde 3,07
Ierland / Verenigd Koninkrijk
Avontuur180 minuten (miniserie, 2 delen)
geregisseerd door
Steve Barronmet
Eddie Izzard,
Toby Regbo en
Donald SutherlandDe jonge Jim Hawkins (Toby Regbo) is de enige die met een zeilschip een legendarisch eiland, dat bekend staat om zijn verborgen schatten, kan bereiken. Maar aan boord van het schip bevindt zich ook de mysterieuze kok John Silver (Eddie Izzard), wiens ware motivatie voor de reis er voor zorgt dat Jim twijfels krijgt tegenover de gehele bemanning.
3,5
[permalink] geplaatst op 20 december 2011, 9:51 uurzo te zien wordt dit de allereerste film van 2012 aangezien deze tv film zijn wereldpremiere krijgt op de Britse Sky1 kanaal over twee nachten op 1 en 2 januari
Eddie Izzard speelt Long John Silver, en Elijah Wood, Donald Sutherland, Shirley Henderson, Philip Glenister (life on Mars) en Keith Allen doen hier ook in mee
Helaas kunnen we Sky1 niet hier krijgen maar hopelijk brengen ze het dan binnenkort uit op DVD
Hier de trailer
YouTube - Sky 1 HD's Treasure Island Trailer
3,0
[permalink] geplaatst op 14 januari 2012, 12:03 uurheb me wel vermaakt met deze mini serie 3*
3,5
[permalink] geplaatst op 4 februari 2012, 21:32 uurniet een topper maar wel goed. Jammer dat veel mensen de komedie films van Depp zullen gaan gebruiken als de norm voor piratenfilms.
Dit is meer piratenfilms meets Goodfellas

3,0
[permalink] geplaatst op 4 maart 2012, 21:30 uurHet verhaal is mooi in beeld gebracht en om het verhaal niet te kort te doen is de 3 uur ook gerechtvaardigd. Ik heb hem uitgezeten maar omdat ik het verhaal te goed ken was het een hele zit.
3,0
[permalink] geplaatst op 19 maart 2012, 9:54 uurEddie Izzard als een Johnny Depp rip-off met zijn 'gay pirate' eyeliner. En hoe hebben ze in godsnaam de moeder van Jim Hawkins kunnen casten. Wat een verschrikkelijk irritant wijf met die hoge zeikstem.
De film keek wel lekker weg hoor.
2,0
[permalink] geplaatst op 1 april 2012, 23:07 uurMatige versie van treasure island . Overbodig eigenlijk, want er zijn meerdere versies van treasure island gemaakt die toch wel stukken beter zijn. Het acteerwerk is ook niet best. Zelfs niet van Donald Sutherland. Ook de special FX zijn niet best. Dit komt allemaal heel erg over als een matige B film. Okee het is wel een miniserie maar dan nog. Als je dit verhaal nog niet kent (wat me sterk lijkt) zou ik je aan raden om een andere versie te kijken van dit verhaal. Bijvoorbeeld de gelijknamige film uit 1990
3,0
[permalink] geplaatst op 8 april 2012, 10:36 uurDrie uur is best lang (als je het in een keer kijkt), maar ik heb me niet verveeld. Het is een mooie productie met realistische beelden (rotte tanden, vieze kleren, kielhalen, niet alleen blanke mensen aan boord). Verrassende glansrol voor stand-up comedian Eddy Izzard, leuke bijrol van Elijah Wood, ik heb me prima vermaakt.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 april 2012, 0:14 uurAbsoluut onderhoudende film. Vooral in het tweede deel verschuinen er echter allerlei misplaatste camera- en montagetruckjes die de film niet ten goede komen; zodanig irritant dat mijn waardering voor de film stukken daalde. Ook de vervelende Elijah Wood, die een nep Captain Sparrow vertolkt, compleet met make-up en vlechtjes was nou niet echt nodig.
Einde was echter weer voldoende, dus toch wel 3*.
2,5
[permalink] geplaatst op 27 april 2012, 20:39 uurIk voel me zwaar bekocht, het tweede deel vormt grotendeels een kopie van het eerste deel. De speelduur had tot maximaal 120 minuten beperkt kunnen blijven.