L'Amour Dure Trois Ans (2012)

15 stemmen | gemiddelde 2,665
Frankrijk
Komedie /
Romantiek98 minuten
geregisseerd door
Frédéric Beigbedermet
Louise Bourgoin,
Gaspard Proust en
Joey StarrOverdag recenseert Marc serieuze boeken, 's nachts is hij showbizzjournalist. Hij is net gescheiden en ervan overtuigd dat elke liefde maar drie jaar duurt, een mening die hij te pas en te onpas ventileert. Maar dan ontmoet hij Alice... en voelt hij zijn rotsvaste overtuiging wankelen.
[permalink] geplaatst op 9 december 2011, 11:45 uur
3,0
[permalink] geplaatst op 3 augustus 2012, 17:56 uurDoor deze doorspekte, vrolijke, sentimentele en lichte romantische komedie zou je zin in de zomer moeten krijgen, alleen wordt de lust je ontnomen door het cynisme, de verbittering en het zelfmedelijden van de hoofdpersoon. Rest een film over de filosofie van een beroepscynicus waarin zijn masochistische liefde en onophoudelijke navelstaren als een soort van zelfverloochening wordt geserveerd. Al met al een brutale komedie, wel wat vormloos, maar met diepgang.
2,5
[permalink] geplaatst op 9 augustus 2012, 14:13 uurAangename romantische feelgoodmovie met een heerlijke soundtrack. Ik haat trouwens voiceovers in een film maar hier kon het net. Louise Bourgoin als Alice is de ster van de film en aangenaam om naar te kijken.
2,5
[permalink] geplaatst op 18 augustus 2012, 14:39 uurKomt wat langzaam op gang en het begin is erg flauw, maar het wordt na een kwartiertje wel wat leuker. Met een paar echt geslaagde grappen er in, maar eigenlijk wat weinig om het echt tot een leuke comedy te maken. En de romantiek komt bij mij niet echt aan.
Matig.