142.955 gebruikers | 94.170 films | 34.056 regisseurs | 3.797.428 berichten | 5.444.824 stemmen
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

L'Amour Dure Trois Ans (2012)

Alternatieve titel: Love Lasts Three Years

Amour Dure Trois Ans, L' (2012)
15 stemmen | gemiddelde 2,665
mijn stem:

Frankrijk
Komedie / Romantiek
98 minuten

geregisseerd door Frédéric Beigbeder
met Louise Bourgoin, Gaspard Proust en Joey Starr

Overdag recenseert Marc serieuze boeken, 's nachts is hij showbizzjournalist. Hij is net gescheiden en ervan overtuigd dat elke liefde maar drie jaar duurt, een mening die hij te pas en te onpas ventileert. Maar dan ontmoet hij Alice... en voelt hij zijn rotsvaste overtuiging wankelen.

gebruiker
bericht

kappeuter
(moderator)
 nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 december 2011, 11:45 uur
Verfilming van Frédéric Beigbeder's eigen gelijknamige boek.

Trailer (YouTube)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2012, 17:56 uur
Door deze doorspekte, vrolijke, sentimentele en lichte romantische komedie zou je zin in de zomer moeten krijgen, alleen wordt de lust je ontnomen door het cynisme, de verbittering en het zelfmedelijden van de hoofdpersoon. Rest een film over de filosofie van een beroepscynicus waarin zijn masochistische liefde en onophoudelijke navelstaren als een soort van zelfverloochening wordt geserveerd. Al met al een brutale komedie, wel wat vormloos, maar met diepgang.

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 augustus 2012, 14:13 uur
Aangename romantische feelgoodmovie met een heerlijke soundtrack. Ik haat trouwens voiceovers in een film maar hier kon het net. Louise Bourgoin als Alice is de ster van de film en aangenaam om naar te kijken.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2012, 14:39 uur
Komt wat langzaam op gang en het begin is erg flauw, maar het wordt na een kwartiertje wel wat leuker. Met een paar echt geslaagde grappen er in, maar eigenlijk wat weinig om het echt tot een leuke comedy te maken. En de romantiek komt bij mij niet echt aan.

Matig.