When the Light Comes (1998)
Alternatieve titels: Licht, Waar Blijft het Licht

geregisseerd door
Stijn Coninxmet
Francesca Vanthielen,
Joachim Król en
Rick EngelkesEllen Vanderlaan wil na haar middelbare school eindelijk eens doen waar ze zelf zin in heeft. Na een bootreis belandt ze in Spitsbergen waar ze temidden van ijsschotsen en eindeloze witte vlaktes, een winter het huis zal delen met de Noorse pelsjager Lars. Haar verwachtingen komen niet allemaal uit: ze kan zich met moeite aanpassen aan het zware leven boven de Poolcirkel en Lars is niet het ruige type man zoals ze zich had voorgesteld. In de houten hut heerst een ijzige atmosfeer door het gebrek aan communicatie en het feit dat Lars voortdurend sexuele toespelingen maakt. Naarmate de tijd verstrijkt begrijpt Ellen dat ze zich zal moeten aanpassen om het leven draaglijk te maken. When the Light Comes is gebaseerd op de autobiografische roman 'Waar blijft het licht' van Heleen van der Laan.
3,5
[permalink] geplaatst op 23 maart 2003, 20:29 uurVanavond 23 maart 2003 te zien om 21u25 op VTM.
[permalink] geplaatst op 2 december 2003, 19:16 uurIk ben op zoek naar de video(evt.dvd) van de film licht of when the light comes geregisseerd door stijn coninx naar het boek van heleen van de laan 1998
[permalink] geplaatst op 20 februari 2004, 21:52 uurprachtige film
*** 1/5 sterren
[permalink] geplaatst op 21 februari 2004, 12:34 uurEen mooie poster is het iig wel...
[permalink] geplaatst op 21 februari 2004, 14:26 uurEcht? Vind hem spuug en spuuglelijk.....
[permalink] geplaatst op 21 februari 2004, 17:10 uurVind vooral het gele gedeeltje, met daarvoor de silhouetten erg mooi. Vind die afbeelding van dat meisje daar boven er dan ook niet helemaal bij passen. Mooier is dit gedaan bij de poster van Tom Tykwer's "Heaven".
[permalink] geplaatst op 10 mei 2004, 20:12 uurPracht van 'n film eigenlijk
[permalink] geplaatst op 11 mei 2004, 10:46 uurDa's nog 'ns een originele mening.
[permalink] geplaatst op 12 mei 2004, 19:55 uurhehe
Ik kan best mijn nader verklaren hoor
[permalink] geplaatst op 15 januari 2005, 15:07 uurDeze film komt vanavond op tv. Staat onder de titel "Waar Blijft Het Licht" in de Veronicagids en op tvgids.nl (voorgesteld via corrigeer als alternatieve titel).
Nederland 2: 23:55 - 1:50 uur
5,0
[permalink] geplaatst op 16 januari 2005, 3:46 uureen prachtige film....
[permalink] geplaatst op 16 januari 2005, 14:25 uurGorro schreef:
Nederland 2: 23:55 - 1:50 uur
Dat zou de originele titel worden. In Belgie werd dat
Licht en in Nederland
When the Light comes.
3,0
[permalink] geplaatst op 16 januari 2005, 14:53 uurTja wat moet ik van zo'n film als dit vinden. Het is niet onaardig, maar het is niet echt mijn soort film. De plaatjes van de natuur en de dieren waren prachtig, maar het verhaal heeft verder niet veel om het lijf. De opening van de film vond ik echt verschrikkelijk -en nou snap ik ook wel dat de regisseur het drukke leven van alledag wilde spiegelen aan het eenzame, donkere leven van de pelsjager- en amateuristisch (vooral die muziek...). Wel enkele goede scenes in het begin in de hut van Lars, wanneer de stilte echt ijzingwekkend is en de communicatie echt van een abominabel laag niveau. Toch wel een aardige film, 3*
3,0
[permalink] geplaatst op 16 januari 2005, 15:03 uurVooral het einde van de film is prachtig en ben heel benieuwd hoe het verder is gegaan met deze mensen.
Iemand een idee?
En wat vind ik die Vanthielen een mooie vrouw zeg.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 januari 2005, 15:28 uur
[permalink] geplaatst op 16 januari 2005, 16:19 uurEn wat vind ik die Vanthielen een mooie vrouw zeg.
Meen je dat nou?! Doorsnee meisje om te zien, met een zeer tuttige uitstraling.
[permalink] geplaatst op 16 januari 2005, 16:20 uurZe nam trouwens de rol over van Kim van Kooten die niet lang voor de opnamen afzei.
[permalink] geplaatst op 18 januari 2005, 11:59 uurWouter schreef:
Meen je dat nou?! Doorsnee meisje om te zien, met een zeer tuttige uitstraling.
Ach Wouter, gelukkig kunnen smaken verschillen.
Anders was ik op deze wereld de enige met een vriendin.

3,0
[permalink] geplaatst op 22 februari 2005, 20:15 uurVond het een mooie film, maar was het naakt door de sneeuw lopen niet wat overdreven? Ik zou het alleszins niet willen doen.
3,5
[permalink] geplaatst op 20 oktober 2005, 13:23 uurDie meid heeft juist een leuke frisse uitstralling.
Niemand zou die rol beter kunnen vertolken.
De film mag zich bijna scharen onder de categorie 'juweeltjes' wat mij beterft!
2,5
[permalink] geplaatst op 23 januari 2006, 17:03 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenIk heb "Licht" gisteren opgenomen maar door een foutje staat hij er niet helemaal op. Ik heb hem nog niet gezien maar mijn video eindigt wanneer Franscesa Vanthielen en een kerel op een huwelijksfeest aankomen. Mis ik dan nog veel? M.a.w., loont het de nog de moeite om hem te zien of kan ik hem maar beter eens gaan huren of zo..
Bedankt
[permalink] geplaatst op 9 juni 2006, 22:58 uurlicht is een heel mooie film, nooir gedacht dat Vanthielen zo goed kon acteren
2,0
[permalink] geplaatst op 16 november 2006, 20:35 uurEerste anderhalf uur nog wel te pruimen maar dat laatste half uurtje is echt om te janken zo slecht.
jammer
2 sterren voor de moeite
2,5
[permalink] geplaatst op 2 januari 2007, 14:33 uurDa's nog eens en tijdje geleden, vond hem niet geweldig, geef hem 3.0*.
4,5
[permalink] geplaatst op 29 maart 2007, 14:30 uurEen prachtige film.
4,5
[permalink] geplaatst op 23 oktober 2007, 2:05 uurPrachtige film met zeer goed acteerwerk.
De 2 hoofdrolspelers zijn echt in topvorm waardoor de film langzaam onder je huid gaat kruipen.
De regie is ook erg goed en de beelden van de ijzige natuur zijn prachtig.
Cijfer: 4,5
3,5
[permalink] geplaatst op 11 september 2008, 14:05 uurDeze film was de opvolger van "Daens", de succesfilm van Stijn Coninx. En uiteraard waren de verwachtingen zeer hoog, en heeft de film die verwachtingen niet echt kunnen inlossen.
Wel is het een mooie film geworden met een goed, zij het toch wat zwak, verhaal.
Maar de grote ontdekking in deze film was toch wel het acteertalent van Francesca Vanthielen, die al bewezen had een van de beste presentatrices te zijn, maar hier dus ook bewijst dat ze een ware actrice is, en dat nu nog steeds doet, ze is een van Belgisch beste actrices op dit moment.
Ik heb met veel plezier deze film nog eens bekeken, om het natuurschoon, en daarmee bedoel ik niet alleen Vanthielen !!
4,0
[permalink] geplaatst op 10 mei 2009, 12:56 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEen erg goede film! met een hoog en realistisch acteer niveau!
De hele sfeer zat goed in deze film. en de film heeft een leuk en orgineel einde!
En natuurlijk is het niet erg Francesca Vanthielen op je scherm tezien..

ook een erg mooie en intieme
vrijscene. Wat een lichaam heeft Vanthielen zeg!
zit te twijfelen tussen 4 en 4,5 sterren.. maar voorlopig hou ik het op 4.. maar deze film gaat zeker te weten nog een keer in de dvd speler
Aanrader!