The Eiger Sanction (1975)
Alternatieve titel: In Opdracht van de Draak

187 stemmen | gemiddelde 2,94

Thriller128 minuten
geregisseerd door
Clint Eastwoodmet
Clint Eastwood,
George Kennedy en
Vonetta McGeeEen geschiedenisleraar neemt een opdracht van een regeringstak aan: hij moet een Russische spion vermoorden. Omdat het beoogde slachtoffer deelneemt aan een expeditie die de Eiger gaat beklimmen sluit Jonathan zich hierbij aan.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 september 2001, 13:39 uuraardige film met een soort james bond-achtige rol van clint eastwood.de berg opnames zijn werkelijk prachtig
3,0
[permalink] geplaatst op 2 september 2001, 17:52 uurIk heb me wel vermaakt maar goed was ook niks op tv en Clint is meestal wel te pruimen.
4,0
[permalink] geplaatst op 18 oktober 2003, 8:50 uurik vond het wel een aardige film. Niet de beste van Clint Eastwood.
3,0
[permalink] geplaatst op 18 oktober 2003, 17:12 uurIk vond de muziek in deze goed. Paste niet echt bij het verhaal, maar ja...
2,5
[permalink] geplaatst op 13 november 2005, 23:06 uurHet is een aardige film. Zeker geen topper , maar best wel te doen.
Nou blijft Clint Eastwood ook een Mega-acteur .
2,5 punt.
3,5
[permalink] geplaatst op 1 februari 2006, 2:19 uurBest wel spannend, en Clint is weer eens cool.
3.5 sterren
3,5
[permalink] geplaatst op 4 februari 2006, 0:10 uurVoor de fan weer een erg goeie film,uiteindelijke climax was dan weer wat rommelig,maar dit kwam ook door het matige beeld en het beeld was niet anamorphic.
Het leek wat onduidelijk op het einde dus.Maar verder vond ik vooral het verhaal origineel,maar wel weer wat vergezocht,ze zochten een man die hinkte,en een van die bergbeklimmers was de dader,dachten ze.Dit werd wat matig uitgelegd.
Niet het beste van Eastwood,maar zijn rol is weer cool.
3,0
[permalink] geplaatst op 21 mei 2006, 20:22 uurBest een vermakelijk filmpje, maar het verhaal kan je niet serieus nemen. De nodige spanning, humor en mooie vrouwen ontbreken echter niet in deze film van Clint Eastwood.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 juli 2006, 16:06 uurOp de tweede dag van filmen werd een beroemde bergbeklimmer gedood door een vallende rots. Eastwood had minuten daarvoor nog op dezelfde plek gestaan...
4,0
[permalink] geplaatst op 26 mei 2007, 19:32 uurWeer een goede film van Clint Eastwood, hij speelde weer als de best. Soms ook spannend en er zit een leuk sfeertje in. Jammer dat de grootste gedeelte in Amerika afspeelt, omdat ze zeggen dan Zwitserland het hoofdlocatie is maar dat doet er niet toe..... Gewoon erg leuke film. Die scenes op de bergen waren ook mooi en goed en het Zwitserland locatie was ook prima.
Echt een aanrader voor Eastwoodfans
3,5
[permalink] geplaatst op 1 april 2008, 19:41 uurStoere praatjes, sexisme, bier en veel macho-actie. Aardige film. Alleen weet ik niet wat er met de dvd was. De binnenopnames waren nauwelijks zichtbaar. Terwijl de trailer er veel beter uitzag. Kennedy steelt de show
4,0
[permalink] geplaatst op 5 augustus 2008, 0:07 uurEen echte Clint film: actie met een klein beetje diepgang. Vooral de bergbeklim scenes waren adembenemend spannend.
2,5
[permalink] geplaatst op 24 augustus 2008, 18:39 uurDeze thriller met Eastwood steunt net zo hard op Kennedy maar ontaard in volledige chaos op het eind. Evengoed redelijk.
2,0
[permalink] geplaatst op 10 maart 2009, 12:30 uurTja.. grappig en soms spannend maar meer ook niet.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 maart 2009, 15:15 uurLeuke film van Clint, leuk verhaal, goed acteerwerk en soms redelijk spannend, goed.
3,0
[permalink] geplaatst op 14 maart 2009, 17:07 uurDeze homofobe, vrouwonvriendelijke slecht uitgewerkte macho film is erg matig en ongeloofwaardig: zonder Eastwood was 'ie allang vergeten.
De toevalligheden zijn bijna lachwekkend maar dankzij de lichte toon en prettige sfeer is dit nog net acceptabel.
Juist in een matige b-film als deze bewijst Eastwood zijn sterkwaliteit: puur en alleen dankzij Clint [en een beetje vanwege de schmierende Kennedy] is deze film het aanzien waard en enigszins vermakelijk.
Wel één van de minste films waarin Eastwood ooit heeft geacteerd.
Deze film krijgt van mij een krappe voldoende dus: ***
[permalink] geplaatst op 15 maart 2009, 22:54 uurEen wat mindere film van clint
Mooi geschoten plaatjes in de bergen.
[permalink] geplaatst op 16 juni 2009, 17:22 uurDit was vroeger een van mijn lievelingsfilms waarin Eastwood speelt. Super spannend en de muziek vond ik ook heel erg mooi.
[permalink] geplaatst op 16 juni 2009, 17:27 uurriefenstahl schreef:
Wel één van de minste films waarin Eastwood ooit heeft geacteerd.
Deze film krijgt van mij een krappe voldoende dus: ***
Onzin, de film leunt juist erg op de spanning in die bergen en het feit dat je niet weet wie de badguy is.. dat van die macho's is maar een beetje bijzaak.
3,5
[permalink] geplaatst op 4 juli 2009, 3:17 uurHet verhaaltje wordt naar de achtergrond geschoven door de mooie beelden. De film is niet heel spannend, maar in je achterhoofd onthoud je dat de professor een missie heeft.
3,0
[permalink] geplaatst op 10 juli 2009, 21:37 uurAlleraardigste thriller, waarin een soort van james bond-achtige rol weggelegd is voor clint eastwood. deze laatste speelt zijn rol wel goed, op een voor hem typerende wijze. 3 sterren.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 oktober 2009, 18:30 uurEen redelijk goed verhaal, maar ik vind het bij momenten nogal saai (in de zin van: te weining actie). Wel een aantal mooie natuurbeelden.
[permalink] geplaatst op 27 oktober 2009, 16:59 uurDragQueen schreef:
Precies goed verwoord.
3,0
[permalink] geplaatst op 1 maart 2012, 13:24 uurARD (The Eiger Sanction, zaterdag 3 maart, 1:10 uur)
[permalink] geplaatst op 10 maart 2012, 23:05 uurWat een fantastische film blijft The Eiger Sanction (1975) toch . Ik ben ( back in the early eighties ) met dit soort films grootgebracht . Hoe ik het ook wend of keer dit soort ( voor mij nostalgische ) films hebben onbewust de basis gelegd voor mijn voorliefde voor cinema .
Vannacht op de televisie zie ik . Misschien blijf ik kijken . Aah , fantastische herinneringen ...
3,0
[permalink] geplaatst op 11 maart 2012, 2:47 uurVroeger als kind was het altijd genieten als er eind jaren 70 een film van Clint Eastwood op TV kwam want hij was gewoon destijds mijn held. De laatste keer dat ik deze film gezien heb moet ergens rond die tijd zijn geweest en buiten dat ik het destijds gewoon een spannende film vond kon ik me er weinig meer van herinneren. Vandaag heb ik hem weer eens bekeken (helaas op RTL 7 met alle kut reclames tussendoor als gevolg en daardoor waarschijnlijk ook hier en daar wat geknipt) en ik moet zeggen dat hij nog steeds aardig beviel. De jaren 70 druipt er overal vanaf (inclusief de russen als vijand) en Clint Eastwood speelt lekker de macho. De rol van George Kennedy is overigens best goed. Het verhaal is best aardig gevonden en weet ook nog te boeien. Het einde is misschien wat minder maar er valt mee te leven. De beelden zagen er overigens ook best fraai uit. Het is zeker niet de beste film van Clint Eastwood maar hij kijkt wel lekker weg en is zeker ook ammusant (ook nog in deze tijd).
3,5
[permalink] geplaatst op 25 mei 2012, 19:57 uurAardig vermakelijke, maar iets wat te lange, typisch jaren '70 spionage thriller met Eastwood in de hoofdrol.
Film komt wat langzaam qua echte spanning op gang, maar wordt uiteindelijk gered door adembenemende bergbeklimmingsopnamen met Eastwood daadwerkelijk op en aan rotsen hangend.
Het originele boek van Trevanian, wat ik ooit aan heb geschaft, wordt bijna letterlijk gevolgd.
Rol van Jack Cassidy is hilarisch (hij was ook altijd mijn favoriet Columbo schurk), want lekker geniepig en over the top.
Geen topper, maar gewoon leuk en vermakelijk!
Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.