134.900 gebruikers | 85.714 films | 31.047 regisseurs | 3.508.499 berichten | 4.930.710 stemmen

På Rymmen med Pippi Långstrump (1970)

Alternatieve titels: Pippi on the Run, Pippi Zet de Boel op Stelten, Pippi op de Vlucht

På Rymmen med Pippi Långstrump (1970)
213 stemmen | gemiddelde 2,88
mijn stem:
Zweden / West-Duitsland
Komedie / Familie
94 minuten

geregisseerd door Olle Hellbom
met Inger Nilsson, Maria Persson en Pär Sundberg

Tommy en Annika zijn hun ouders meer dan zat en trekken met Pippi de wijde wereld in. Na enkele dagen raakt hun proviand stilaan op en beginnen ze de moed wat te verliezen. Gelukkig heeft Pippi altijd overal een originele oplossing voor...

maandag 28 mei, 13:00 uur op TV (Nederland 3)
» alle tv-films

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 december 2003, 19:43 uur
Dat liedje dat ze zingen om geld bijelkaar te krijgen is echt geweldig! Voor de rest vond ik deze altijd wat minder. ***

film_kaza
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 april 2006, 11:22 uur
een keertje op tv gezien. spannende film vond ik hen, later hurde ik hem nog eens.

3,5

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Pippi Langkous - Zet de Boel op Stelten (€ 4,99)
gratis verzending

Pippi Langkous - Zet de Boel op Stelten (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Pippi Langkous - Zet De Boel op Stelten (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

us_raider
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juni 2006, 20:26 uur
Toch wel de saaiste van de reeks.

Sneakerjeans29
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2006, 0:36 uur
Quido schreef:

Zijn deze nog niet in het Zweeds uitgekomen, of kun je misschien dat in de audio verzetten?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2006, 0:39 uur
Bij de Nederlandse uitgaves staan enkel de in het Nederlands nagesynchroniseerde versies op de dvd's. Geen mogelijkheid om ze in de oorspronkelijke taal te bekijken en beluisteren dus. Of ze in het buitenland ergens met de originele geluidsband zijn uitgegeven weet ik niet (maar dat zal vast wel zo zijn).

Sneakerjeans29
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 augustus 2006, 18:31 uur
Moeten ze hier ook maar een gaan doen dan,want dit heb ik altijd niks gevonden.

hinie
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2007, 22:14 uur
Lijkt me ook wel eens leuk om dat te zien en horen.
Vond pipi altijd geweldig, alleen zo slecht nagesynchroniseerd, jammer.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 mei 2007, 19:06 uur
De vierde Pippi film, ik heb ze allemaal in Nederlandse synbchronisatie gezien, maar ach... wat trek je daar als kind nou van aan. Ook dit was weer een leuke film. Vol met leuke grapjes en spannende avonturen. Vooral met die stieren die die kleren opeten.

En Condrad's kleefpasta natuurlijk. ;)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2007, 17:03 uur
sinterklaas schreef:

En Condrad's kleefpasta natuurlijk. ;)

dat vond ik altijd het leukste stuk uit de hele film. vroeger was ik helemaal weg van deze film, ik heb hem echt versleten.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 november 2007, 15:22 uur
Aardige Film maar helemaal niet over de Top geweldig wel was hier wat ik in sommige Pippi films ook niet zie Humor aanwezig en dat vind ik nou net het Leuke aan Pippi Langkous dus : ik was niet helemaal onder de indruk maar soms was hij wel Leuk.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 april 2008, 15:46 uur
Iets slechter als het orgineel uit 1969.
Pure Nostalgie voor de echte liefhebbers :D

Helaas geef ik niet meer dan een : 2.5**

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 augustus 2008, 23:51 uur
Laatste Pippi film en dat was (toen) best jammer, wat mij betreft hadden ze er nog wel vier mogen maken. Ook hier geld weer, pure nostalgie.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2008, 14:34 uur
Pippi is jeugdsentiment, en zo oud als ze is, spreekt ze nog steeds tot de jeugdige verbeelding, wordt ze nog steeds gezien als stijl-icoon. Pippi, Tommy en Annika zijn echt figuren die onsterfelijk zijn, en de spelers die hen vertolkten, hebben nooit meer van dat stempel kunnen afkomen, wat ik begrepen heb uit artikelen en van imdb.
Ik zal het maar weer van stal halen, ik ben inderdaad niet echt meer iemand voor wie Pippi bedoeld is. Maar vanwege de herinneringen die er aan Pippi vastkleven, geniet ik er nog net zo van als toen ik een jaar of 12 was. Die onschuld van toen mag ik dan wel grotendeels verloren hebben, maar de glans van Pippi, dat gaat echt niet meer weg. 4*.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2009, 18:19 uur
Pipi is pure nostalgie. Nu zoveel jaar later en nog steeds geweldig. Ik vind alle Pipi films nog steeds geweldig.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 augustus 2009, 16:25 uur
Dat met die fiets was echt lelijk, niet normaal! :D

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juli 2010, 17:43 uur
Volgens mij vond ik dit vroeger de minste. Het blijven toch wel grappig die oude Pippi films. vooral leuke scene met dat kleefpasta. Ook leuke opmerking van Anika, wanneer ie man (van dat kleefpasta) weggaat en dat ze zegt: wacht even, je moet je oren nog wassen. 3,0.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 oktober 2011, 22:03 uur
Inderdaad pure nostalgie en vroeger keek ik er zeer graag naar. Het verhaal vond je als kind zijnde altijd boeiend en leuk en soms ook een beetje spannend. De special effecten zagen er best vaak zeer nep en goedkoop uit maar dat drukte de pret niet. Een aflevering van Pippi was gewoon altijd een leuk avontuur.