Swiss Family Robinson (1960)

115 stemmen | gemiddelde 3,19

Avontuur /
Familie126 minuten
geregisseerd door
Ken Annakinmet
John Mills,
Dorothy McGuire en
James MacArthurDe familie Robinson komt aan op een onbewoond eiland na schipbreuk te hebben geleden. Terwijl moeder niet zo blij is met een bestaan als schipbreukeling, zijn vader en zoons blij met de kans een nieuw leven op te bouwen. Binnen de kortste keren hebben zij met hun technieken een huis met alle comforts van het Zwitserse equivalent gefabriceerd. Dan krijgen ze bezoek van de dochter van een kapitein die gevlucht is voor haar ontvoerders; piraten...
5,0
[permalink] geplaatst op 7 april 2005, 14:26 uurhet is een hele leuke film alleen is de kaft van mijn dvd wel een beetje heel erg anders maar goed het is echt een hele mooie film
4,0
[permalink] geplaatst op 15 juni 2005, 15:29 uurEen film die ik in m'n kindertijd enorm graag zag. Onlangs zag ik de film nog eens opnieuw en het blijft één van de mooiste familie/avonturenfilms ooit. Misschien wat gedateert, maar voor dit genre kan dat eigenlijk niet echt kwaad.
[permalink] geplaatst op 16 juli 2005, 14:31 uurFilm Pegasus schreef:
precies ben het hier 100% mee eens
2,5
[permalink] geplaatst op 13 juli 2006, 8:56 uurDeze film is op zich wel leuk, met een mooi verhaal op een prachtige locatie. Helaas ergerde ik mij enorm aan Francis, het kleinste broertje, waardoor de film een stuk minder aangenaam werd. Terwijl hij juist degene was, waar je vertederd glimlachend naar zou moeten kijken: zo'n klein, leuk jongetje die allemaal domme dingetjes doet. Nou, ik heb mijn best gedaan en it only got worse! Bah, wat was dat een vreselijk irritant rotjochie met een vreselijk irritante rotkop.
5,0
[permalink] geplaatst op 3 juni 2007, 21:46 uurIn één woord : Beste film allertijden!
1,5
[permalink] geplaatst op 25 november 2007, 17:42 uurik ben het helemaal met tsjidde eens, een irrant schreeuwend rotjong is het.
3,0
[permalink] geplaatst op 20 december 2007, 12:42 uurJeugdsentiment! Leuke kinderfilm die ik destijds verslonden heb. Als je hem dan later nog eens ziet valt het met de kwaliteit allemaal wel mee, maar het blijft een aardig filmpje.
3*.
Reticulated
[permalink] geplaatst op 22 maart 2008, 3:17 uurDit is echt een topper, heb deze film vroeger heel wat gezien.
3,5
[permalink] geplaatst op 27 december 2008, 13:41 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenGrappige film, ik heb nog nooit een baby olifant, tijger, struisvogel, ezel en zebra op een verlaten eiland gezien.
2,5
[permalink] geplaatst op 30 mei 2009, 18:25 uurleuke familiefilm, meer hoef je er niet achter te zoeken.
3,0
[permalink] geplaatst op 27 oktober 2009, 17:12 uurUit naam van de kinderen 3*.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2009, 9:29 uurScorpio11 schreef:
Uit naam van de kinderen 3*.
Ik was zelf kind toen ik de film voor het eerst zag en was toen enorm gefascineerd hierdoor. Het mist z'n doelpubliek dus niet. Een echte aanrader.
2,0
[permalink] geplaatst op 28 november 2010, 16:27 uurBest lang geleden gezien.
Ik vond dit maar een bijzonder matige Disney film. Eerste 20 minuten is erg amusant, maar daarna vond ik het persoonlijk maar saai. De film duurt 126 minuten dus ik had nog een hele weg te gaan. Nee, The Swiss Family Robinson wist mij niet te amuseren. De film is alweer 50 jaar oud. De status van toen kan ik dan nog wel begrijpen. Maar van mij krijgt het alsnog een brakke 2,0.
2,5
[permalink] geplaatst op 21 november 2011, 11:48 uurAardige familiefilm voor een zondagmiddag, mooi verhaal.