134.914 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.905 berichten | 4.931.553 stemmen

La Nouvelle Guerre des Boutons (2011)

Alternatieve titel: War of the Buttons

Nouvelle Guerre des Boutons, La (2011)
9 stemmen | gemiddelde 3,27
mijn stem:
Frankrijk
Avontuur / Drama
100 minuten

geregisseerd door Christophe Barratier
met Laetitia Casta, Guillaume Canet en Kad Merad

Terwijl de hele wereld nog op zijn kop staat door de vreselijke gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog, speelt er zich nog een oorlog af op het Franse platteland: de kinderen van de twee buurdorpjes Longeverne en Velran hebben elkaar altijd al enorm gehaat. Het gevecht krijgt echter een nieuwe wending wanneer de knopen van de kleding van gevangenen worden verwijderd, waardoor de gevangen bijna naakt terugkeren naar huis. Het dorpje dat de meeste knopen weet te verzamelen, zal de winnaar van deze oorlog worden.

gebruiker
bericht

kappeuter
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 september 2011, 10:37 uur

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 september 2011, 13:57 uur
Hier kijk ik wel naar uit! Kad Merad ^O^

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 oktober 2011, 8:26 uur
Een stom idee om het verhaal tijdens de 2de WO te situeren. Het overschaduwt het hele verhaal en weg charme en nostalgie van het plattelandskattekwaad.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 10:50 uur
Aardig in elkaar gezet, leuk om een keertje te bekijken.

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2012, 18:24 uur
Redelijke jeugdfilm maar toch niet zo mijn ding ondanks ik normaal erg van zulk soort films hou.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2012, 21:28 uur
'k vond het wel een aangename familiefilm. Het grootste deel van de film is gevuld met oorlogje spelen tussen twee naastliggende dorpjes. Naar het einde toe gaat men iets meer de serieuzere toer op, maar al bij al valt dit nog mee.
De film moet het vooral hebben van de kinderen. Die waren prima gecast. Vooral die kleine spruit was wel aandoenlijk. Ook het liedje was wel passend bij de film.
Een leuke familiefilm en de moeite om eens gezien te hebben.