134.914 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.903 berichten | 4.931.542 stemmen

locatie: Films » BASEketball (1998) » Info

Komedie
103 minuten

geregisseerd door David Zucker
met Matt Stone, Trey Parker en Dian Bachar

Twee losers uit Milwaukee, Coop en Remer, vinden een nieuwe sport uit. Wanneer de sport een groot succes wordt starten ze, met de hulp van een miljardair, een professionele competitie op. Het team van Coop en Remer, The Milwaukee Beers, is het enige team dat een belangrijke wijziging in de regels in de weg staat.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 februari 2010, 16:44 uur
Leuke komedie. Erg origineel. :P

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2010, 21:46 uur
Geen geslaagde komedie. Stone en Parker zijn dankzij de Southpark-serie toch wel persoonlijke helden, maar als acteurs maken ze minder indruk. Heel veel flauwe en voorspelbare humor, en slechts af en toe een leuk moment. Zonde.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 maart 2010, 12:43 uur
Vreselijke humor.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2010, 18:27 uur

Op een minimaal aantal grappige momenten na, vooral zeer voorspelbare humor en "afleidingsmanoeuvres" die al helemaal niet grappig waren.
De reden dat Baseketball nog niet is uitgevonden is dat het helemaal niet leuk is om te volgen. Wat een saaie sport is me dat.

Ik ben trouwens geen Southpark-kijker, dus ik kon neutraal kijken naar acteurs die voor sommigen hier blijkbaar grote idolen zijn; anderzijds heb ik mss daardoor enkele grappen gemist.

Wat mij betreft zeker geen aanrader, die score van 2.88 moet echt naar omlaag.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2010, 19:39 uur
@sportingerke :Zeer flauwe film die me ondanks de 3 sterren in de krant (Het Nieuwsblad voor de geïnteresseerden) zwaar ontgoocheld heeft.

In het tevebladje had de film maar 1 ster gekregen. De slechtste film die ik tot nu toe gezien heb. Irritant tot en met.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2010, 16:46 uur
Niet echt fantastisch,
ik wou hem gewoon eens zien omdat het van de makers van South Park komt.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2010, 17:01 uur
lucdecoster schreef:
ondanks de 3 sterren in de krant (Het Nieuwsblad voor de geïnteresseerden)

Misschien ook niet de beste referentie :P

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2010, 17:09 uur
yeyo schreef:
lucdecoster schreef:

Misschien ook niet de beste referentie :P

moet je nooit op afgaan wat die mannen over films schrijven zijn meestal journalisten die helemaal niks om films geven.
die gaan zo van tijd tot tijd wel naar de bios maar met tegenzin. :Z

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2010, 0:49 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Hier was ik al een tijdje nieuwsgierig naar. Het enige dat ik nu kan zeggen is: dat hebben we dan ook maar weer achter de rug.

Een parodie kan geen parodie zijn zonder dat alle clichés op een rijtje gezet worden, maar dat maakt het nog niet grappig. Wat dat betreft is deze film net zo flauw als Scary Movie. Slechts zeer sporadisch kunnen lachen.

1* voor het Cartman stemmetje en de tongzoen tussen Stone en Parker.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2010, 1:02 uur
Whahahaa, wat een slechte film. Maar er zaten soms zulke grappige momenten tussen dat ik deze wel met een 5/10 wil beoordelen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2010, 9:24 uur
het is wel een grappige film...

Maar ik had er wel meer van verwacht.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2010, 22:53 uur
Begint alleraardigst, maar word na een tijdje langdradig en flauw.

Bovendien komen een aantal grappen te vaak voorbij.

Een krappe 3 sterren

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2010, 23:40 uur
Behoorlijk onnozele film.

Maar ik houd ervan, vooral in het begin wordt er een grappensalvo op je afgegooid waarbij je niets anders kan doen dan lachen. Er zitten heel veel geslaagde grappen bij, verder is de sport Baseketball zo onnozel dat het leuk wordt!

Gaandeweg vervalt Zucker in de flauwe grapjes van hoofdje stoten en bal tegen het gezicht aan gooien dat je toch niet helemaal met een tevreden gevoel terug kijkt op de film. Er had wel iets meer ingezeten.

Sowieso wel 3* voor de Tapijtgrap!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2010, 2:10 uur
4. ik heb echt dubbel gelegen en al vaker gezien blijf dubbel liggen wat een dom gedoe en lol in die film

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 september 2010, 21:52 uur
Qua humor zeker één van de beste komedies ooit gemaakt! Al meer dan 50x gezien en hij blijft leuk.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2010, 20:20 uur
Echt my type of humor,

Een van de betere komedie's in de lijn van freddy got fingered en harold en kumar

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2011, 21:13 uur
Dude, you're a Little Bitch! _O_

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2012, 3:52 uur
Tegenvallende film waarin twee nietsnutten een nieuwe sport verzinnen. Doordat er flink wat grappen per minuut worden geserveerd, valt er hier en daar zeker wel wat te lachen. Maar over het algemeen is het te overdreven en flauw, en dat geld ook voor de verzonnen sport. Ook had het best wat korter gekund, want de sport-scenes worden snel repetitief en het acteerwerk is vrij belabberd.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 februari 2012, 15:53 uur
HELEMAAL stukgelegen om deze film echt een grappige komedie

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2012, 20:06 uur
jeugdsentiment ten top
heb me vroeger kapot gelachen met deze film!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2012, 13:00 uur
Soms heel leuk, soms heeeel slecht. Dus aardig voor tussendoor...