Battleship (2012)

geregisseerd door
Peter Bergmet
Liam Neeson,
Alexander Skarsgård en
Taylor KitschIn Battleship zien we hoe de vloot van de marine het moet opnemen tegen buitenaardse wezens die het op de aardse watervoorraad voorzien hebben. Opgesloten in een buitenaards krachtveld van meer dan 480 kilometer, moeten 5 wereldse schepen en 5 buitenaardse schepen het zonder enige vorm van communicatie tegen elkaar opnemen in een strijd voor het leven - het lot van de wereld staat op het spel. Er wordt gevochten als David en Goliath - is inventiviteit, strategie en ouderwetse spierkracht genoeg om de buitenaardse wezens te verslaan?
4,0
[permalink] geplaatst op 27 februari 2013, 23:15 uurIk dacht dat deze film niet mijn ding zou zijn. Te Amerikaans, overdreven personages, stoer macho gedrag, overdreven cliché verhaallijn. En eigenlijk zitten deze vooroordelen ook allemaal in deze film. Toch stoort het niet. En heb ik mij daar niet aan geërgerd. Integendeel. Het is een actie film, waar de tijd van voorbij vliegt. Zeer goede special effects. Super entertainment!!!!!!!!
3,5
[permalink] geplaatst op 1 maart 2013, 23:37 uurEen actiefilm voor de dommen... Maar wel een hele vermakelijke ^^
2,0
[permalink] geplaatst op 8 april 2013, 3:02 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenAliens die in een mum van tijd een gigantisch en ondoordringbaar energieveld neerzetten, maar afweergeschut hebben ze blijkbaar niet. Een hele hoop onzin in deze film, met een totaal overbodige Rihanna. Taylor Kitsch had ik hoog ingeschat na zijn rol in Wolverine, maar hier valt hij net als de hele cast tegen.
Ik vraag me trouwens af hoe die nietsnut in een mum van tijd een redelijk hoge rang heeft gekregen bij de marine.
2,0
[permalink] geplaatst op 19 april 2013, 17:14 uurDe film werd in trailers nogal bombastisch aangekondigd, maar is wat mij betreft een tegenvaller. De effecten/graphics waren wel goed, alleen een beetje teveel geleend van films als Transformers en de Longoliers. De acteerprestaties vielen zwaar tegen. De hoofdpersoon acteerde als een mislukte Tom Cruise en paste qua karakter totaal niet bij z'n rol. Ook Liam Neeson vond ik niet sterk in zijn rol van admiraal.
2,5
[permalink] geplaatst op 20 april 2013, 23:31 uurNja, de filmp wil vriendjes zijn met vele groepen:
* met de pubers door Rihanna
* met de Japanners
* met mensen met een handicap (wat op zich mooi is)
* met de oude garde (via de veteranen)
Gewoon teveel 'trying', de film kwam mij vreselijk geforceerd over.
Vooral de rol van Rihanna vond ik ronduit belachelijk. Dan heb je verdorie prima special effects, een redelijk net idee binnen het tanende SF-genre, enkele uitstekende acteurs... alle nodige elementen om er een uitstekende film, zelfs blockbuster van te maken, en dan is daar... Rihanna. De vrouw kan NIET acteren. Enkele stoere woordjes, wat schattige blikjes en het korte monoloogje wat ze opvoerde toen ze voor het eerst de helm van de alien oplichtten was het absolute dieptepunt van haar volstrekt overbodige en puur commerciële verschijning in deze film. Wat moeten de echte acteurs wel niet gedacht hebben ? Ongeveer zoiets als ik lijkt me.
Wat me minder stoort is dat de film overbeladen is met een hele reeks gigantische onlogischheden. En dat de aliens, qua technologie zo ver vooruit, zo compleet achterlijk blijken te zijn, vergeef ik nog nipt vanwege de momenten van eerlijk entertainment.
2,5* (als ik m'n teleurstelling mee had laten stemmen, waren het 2*)
2,5
[permalink] geplaatst op 22 april 2013, 20:40 uurMede door de trailer die er tof uitzag en de bioscoopaankondiging had ik hoge verwachtingen. En dat was redelijk onterecht.
Deze film wil maar tergend langzaam op gang komen. In de eerste minuten is het nog wel grappig als één van de broers Hooper een kipburrito uit de winkel wil halen en daarvoor zelfs zover gaat dat hij inbreekt en de boel flink vernield, maar wel geld neerlegt voor die burrito. En daarna is het lang zeer saai. Vanaf pak hem beet 40 minuten begon de film eindelijk vaart te vertonen, maar was de actie ondanks de prima special effects toch niet altijd even vermakelijk.
De buitenaardsen zagen er qua uitrusting overigens best aardig uit, met hun pakken die geïnspireerd leken op de uitrustingen als bijvoorbeeld van de Dead Space games (zonder dat blauwe licht op de rug) en hoewel de schepen van de buitenaardsen er niet slecht uitzagen, leek het toch teveel gejat van Transformers.
De special effects waren voor mij goed, en grafisch zag de film er ook vrij mooi uit, maar de actie viel eerder gezegd ietwat tegen en naar mijn idee was er meer uit te halen voor deze film.
3,0
[permalink] geplaatst op 27 april 2013, 2:46 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenNomak schreef:
...... maar
afweergeschut hebben ze blijkbaar niet.
Lijkt mij ook niet nodig als je een...
Nomak schreef:
.... gigantisch en ondoordringbaar energieveld ....
hebt.

3,0
[permalink] geplaatst op 28 april 2013, 18:29 uurEen echte verstand op 0 film met een hoog Amerika boven alles gehalte. Maar ondanks dat is hij echt nog wel leuk om te zien. Weer zo'n film waarin de special effect guys er lol in hebben om weer van alles in te laten storten. Maar dat doen ze wel goed. En in zo'n film accepteer ik wel dat er iets minder geacteerd wordt. Dus 3 sterren van mij.
4,5
[permalink] geplaatst op 30 april 2013, 21:03 uurUitstekend actie/avontuur/sf/thriller/oorlogfilm...
Spannend verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Liam Neeson...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Super mooi HD kwaliteit...
Goed gemaakte SF...
Heerlijk genoten...
2,5
[permalink] geplaatst op 11 mei 2013, 0:42 uurBattleship hangt aan elkaar van alle denkbare clichés en dan nog een graadje erger.Na een flauw en soms zelfs irritant eerste half uur krijgen we gelukkig wel wat leuke aktie voorgeschoteld maar ook dat kan de film niet echt meer redden.Tegen het einde toe wordt het zelfs een beetje lachwekkend.De acteerprestaties zijn ook niet echt om over naar huis te schrijven met de rol van Kitsch als dieptepunt.Gelukkig kijkt het geheel wel lekker weg zodat het niet helemaal vergeefse moeite is.Gemiddeld.
[permalink] geplaatst op 16 mei 2013, 18:43 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWe are all gonna die... just not today.
Van alle onnozele, over the top belachelijke USA Marine Corps Uncle Sam bullshit die de afgelopen decennia via het celluloid over onze nietsvermoedende hoofden is gestrooid, moet dit zowat de meest amusante zijn geweest! Alles is groot aan Battleship: de hoeveelheid onzin van het verhaal, het ego van de stuitende hoofdrolspeler, het decolleté van Decker, het aantal clichématige personages en ga zo maar door: heerlijk!
Berg houdt zich niet in: een echte Midden Oosten veteraan zonder benen moet een vulkaan oplopen, Rihanna krijgt een geweer in handen gedrukt dat groter dan haarzelf is en krijgt de opdracht boos te kijken, terwijl AC/DC door de boxen schalt worden hoogbejaarde ijzervreters in een antieke battleship aan het werk gezet en aan het eind wordt simpelweg heel Hawaii opgeblazen, hoe cool is dat?
Puur onschuldig lollig vermaak. 4*!
4,0
[permalink] geplaatst op 18 mei 2013, 10:12 uurHeerlijke film, die me in alles verrast heeft. Zelfs de special effect waren nog beter dan de positieve geluiden die ik gehoord had. Het verhaal, romantiek en acteerwerk waren van een positief niveau. Ik heb genoten op mij 144 cm breedbeeld TV. Super !