134.913 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.841 berichten | 4.931.378 stemmen

Babar: The Movie (1989)

Animatie / Familie
70 minuten

geregisseerd door Alan Bunce
met de stemmen van Bernard Alane, Christian Alers en Marc André

Koning Babar en zijn vrouw Céleste wonen met twee trouwe helpers in hun paleis in Célesteville. Ze hebben vier kinderen: Flora, Pom, Alexander en Isabelle. Na de jaarlijkse overwinningsparade van de stad vertelt Koning Babar aan zijn kinderen over een spannende en avontuurlijke tocht dwars door de jungle, die hij als jonge jongen meemaakte. Babar was net gekroond als olifantenkoning en Olifantenland was in gevaar. De gemene Rataxes en zijn neushoornsoldaten verklaarden Babar de oorlog. Maar Babar bedacht een list. Samen met zijn vriendin Céleste en zijn beste vriend, het aapje Zephir, trok hij ten strijde tegen de neushoorns.

Momenteel te zien in 1 bioscoop
» toon plaatsen en tijden
» alle films die in de bioscoop te zien zijn

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2003, 18:02 uur
/jeugdsentimentmode on
die oma is kewl
/jeugdsentimentmode off

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 april 2006, 13:14 uur
Heb er zelfs nog van die grote boeken van liggen.
Inderdaad aardig wat jeugdsentiment.

Die gaan we van de week maar eens bekijken! :)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2006, 15:10 uur
Ik vond het altijd een leuke tv-serie. Maar of ik die film nou wil zien :P Waarschijnlijk een once-in-a-liftime kans? :D

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2006, 21:40 uur
Echt een hele leuke kinderfilm. Vond het vroeger echt supervet. Zulke soort tekenfilms heb je tegenwoordig niet meer, toch misschien wel jammer.. 3*

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 april 2006, 0:39 uur
Wordt in de film dezelfde toffe begintune gebruikt? (hoop hoop)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 januari 2007, 0:57 uur
Is hier ook al een film van?
Dit wist ik zelfs niet.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 januari 2007, 3:48 uur
jeugdsentiment is het goede woord :)

de boeken vond ik overigens beter..

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2010, 15:50 uur
Ik vond dit vroeger ook een leuke Animatie/familie film. Ondanks ik deze film niet echt kan herinneren krijgt het een 3,0 omdat ik het vroeger wel leuk vond. :)

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2011, 14:47 uur
De film ligt in de lijn van de reeks en maakt er niet echt iets speciaal van. Slecht zal het misschien niet zijn, maar ik lig ook niet echt in het doelpubliek. En ik ben te oud om dit te zien als jeugdsentiment. Mijn ding dus niet, al denk ik dat voor kinderen de boeken toch beter zijn.