The Captains (2011)

geregisseerd door
William Shatnermet
William Shatner,
Patrick Stewart en
Kate MulgrewWilliam Shatner, de man die Captain Kirk vertolkte in de oorspronkelijke Star Trek serie, ontmoet en heeft gesprekken met alle acteurs die na hem de kapiteinsrol op zich namen in de populaire franchise. Onder anderen die andere beroemde kapitein, Patrick Stewart, komt uitgebreid aan het woord. Om iedereen te kunnen spreken reist Shatner heel de wereld rond.
3,0
[permalink] geplaatst op 19 november 2011, 15:44 uurWilliam Shatner op de Ivo Niehe tour.
Eigenlijk betekent dat de heer Shatner het niet kan laten een flinke veer in zijn eigen achterste te steken. En dat vooral over de ruggen van acteurs als Patrick Stewart, Kate Mulgrow en Jeremy Sisko. Allen, zo blijkt, gedegen karakter acteurs die opgeleid zijn in het theater met Shakespeare in de hand. Dat zijn ook direct de meest interessante achtergrondverhalen. Hoe zijn de acteurs in het Star Trek universum terecht gekomen en hoe ze hebben opgebokst tegen de lange draaidagen? Hoe is het ze daarna vergaan en wat hebben ze meegenomen van die tijd. Erg leuk uitgangspunt voor een documentaire maar Shatner had de regiestoel moeten laten voor wat het was. Nu is het te vaak en teveel de show van Shatner, die het maar niet kan laten om zich om de haverklap op te hemelen. Kirk blijft hij altijd en hij zal een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten, maar dat weet hij zelf ook maar al te goed. Geen reden om ons dat als kijker te blijven inwrijven.
3*en
3,0
[permalink] geplaatst op 17 december 2011, 15:19 uurIk vond 'm wel vermakelijk, maar het is meer iets voor trekkies.....
En vind de manier waarop Shatner zijn collega's benaderd erg ontwapenend en open, mooi gedaan.