Quixote's Island (2011)

geregisseerd door
Didier Volckaertmet
Tiemen Van Haver,
Jeroen Willems en
Eline KuppensSan, een 16-jarige jongen, heeft het gevoel dat niemand hem begrijpt. Wanneer hij Isabelle ontmoet, wordt hij hopeloos verliefd op haar, maar ze ziet hem amper staan. San verkiest om de realiteit te ontvluchten en sluit zich op in zijn verbeelding. Dan komt Quixote in zijn leven...
[permalink] geplaatst op 17 juli 2011, 12:07 uurEen moderne filmversie van Don Quixote de la Mancha.
[permalink] geplaatst op 9 augustus 2011, 15:42 uur
2,5
[permalink] geplaatst op 1 oktober 2011, 22:09 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenAangezien dat sommige ongeprezen films zeer sterk uit de hoek kunnen komen, heb ik deze vandaag in de cinema gezien. Je ziet geen enkele reclame op televisie dus bekend was Quichote's Eiland zeker niet. Vandaag was het misschien ook te warm om naar de cinema te gaan maar mijn vriendin en ik waren de enige (!!) in de cinema. We waren alvast op ons gemak.
Quichote's Eiland is de debuutfilm van de Gentse regisseur Didier Volckaert. Deze film is zeer matig te noemen, maar soms steekt de regisseur er met zijn aparte scènes boven uit. Zo is er een verkrachtingsscène die wordt weergegeven achter een witte paal in de toiletten, zodat je het niet helemaal ziet gebeuren , maar alleen de armen en benen ziet. Een schokkende gebeurtenis die op een ludieke manier wordt weergegeven. Ook de scène als San droomt over een mechanisch beest dat zijn meester voorstelt en dan die fictieve zwangerschap... Super!
De film bevat best een aantal goede scènes, maar jammer wordt het het over de hele lijn nooit hoogstaand. Het is net alsof de regisseur niet weet wat hij wilt en eigenlijk wordt er maar een mager verhaal getoverd in die 100 minuten. Het speelt zich zowel af in de werkelijkheid (de wereld van het meisje) als in de droomwereld (vooral de wereld van San). De droomwereld kon me gewoon niet boeien. De locaties waren op sommige momenten mooi gekozen, maar ik kwam maar niet in het verhaal. Ik leefde niet mee met het hoofdpersonage en zijn gebeurtenissen.
Vanwege sommige aparte scènes die ik nog steeds niet kan vatten buiten het feit dat ze onrealistisch zijn/ dromen zijn geef ik deze film een 2.5. Ik hou wel van die aparte regie in de film. Jammer genoeg is het resultaat zeer mager. Quichote's Eiland is een film die je snel zal vergeten.
4,0
[permalink] geplaatst op 4 oktober 2011, 22:29 uurWauw.
Ik ben met een beetje goeie wil de enige Nederlander die deze film heeft gezien en daar ben ik eigenlijk best wel trots op. Jammer dat de film het in België zo slecht doet. Het verhaal heeft geen echt einde en er blijven veel dingen open, maar ik wijt dat graag aan het feit dat dit een fantasyfilm is waarin e.e.a. zich in het onderbewuste afspeelt - iets waar ik bij Lynch trouwens níet tegen kan. Jeroen Willems acteert zoals altijd ijzersterk.
0,5
[permalink] geplaatst op 27 december 2011, 13:41 uurSLECHT! Heb zitten twijfelen om de cinema te verlaten, de loveseats hebben ons daar gehouden.