What a Girl Wants (2003)

geregisseerd door
Dennie Gordonmet
Amanda Bynes,
Colin Firth en
Kelly PrestonDe tiener Daphne reist af van New York naar Engeland om op zoek te gaan naar haar vader. Hij weet niet dat hij een kind heeft met zijn Amerikaanse vriendin die hij ontmoette toen hij in Marokko werkte. Terwijl Daphne haar vader probeert te leren kennen moet ze zich aanpassen aan de voor haar nieuwe sociale regels waar ze mee te maken krijgt.
2,5
[permalink] geplaatst op 1 juli 2010, 22:45 uurMiddelmatige feel good film. Vind Bynes leuk acteren.
2,5
[permalink] geplaatst op 2 juli 2010, 12:51 uurGisteren even half bekeken, maar ik had de film al een tijdje terug gezien, en ik vond het vrij matig.
De acteerprestaties waren duidelijk onder de maat, en alleen Bynes probeerde de film nog een beetje te redden ook al hielp dat niet echt.
Het verhaal is simpel en voorspelbaar maar toch kan je hier wel van genieten en dat snap ik ook wel.
Mij heeft het zelf niet heel veel gedaan maar toch een vrij middelmatige aardige film om eens een keer gezien te hebben.
Jammer dat Bynes heeft laten weten dat ze stopt met acteren want ze is best leuk om naar te kijken.
2,0
[permalink] geplaatst op 2 juli 2010, 16:56 uurHmmm... Niet de beste uit het genre. Af en toe nogal ergeniswekkend, zo dik lag het er boven op. Zelfs voor mensen die de film nog nooit gezien hebben is de helft van de film moeiteloos te voorspellen na het kijken van drie minuten. Nou is dit genre sowieso niet echt subtiel te noemen, maar toch.
Colin Firth deed het best aardig (tja, wat moet 'ie anders, daar is hij toch een goede acteur voor), ik vond Bynes eerlijk gezegd nogal irritant, maar volgens mij is dat gewoon haar rol. Het verhaal is niet erg sterk maar het had voldoende kunnen zijn voor een leuke feel good -film, ware het niet dat de makers blijkbaar van mening waren dat wij zelf onze fantasie niet kunnen gebruiken om ons voor te stellen hoe de verschillende personages zich voelen, en dat het daarom noodzakelijk was om dit zó aan te dikken dat het af en toe haast pijnlijk is om naar te kijken.
De bedoelingen waren best goed, aan de acteurs zelf lag het ook niet, denk ik. Christina Cole (het stiefzusje), bijvoorbeeld, had best wat van haar rol kunnen maken. Uit Emma en Lost in Austen blijkt wel dat ze best in staat is om op een wat waardiger manier een bitch te spelen (ik ken haar eigenlijk alleen maar van verschillende bitch-rollen). Dat ze nu stampvoetend en gillend door het huis loopt, is nergens voor nodig en bovendien geheel niet in overeenkomst met wat je van een über-Engels meisje (want dat moet ze toch voorstellen) zou verwachten.
En zo is er verder genoeg op aan te merken, maar misschien moet je ook gewoon geen goed drama verwachten als je naar een dergelijke film gaat kijken. Voor een keertje is het misschien best leuk om naar te kijken, maar als je 'em een tweede of derde (misschien zelfs wel vierde) keer kijkt, vallen de onvolkomenheden toch steeds meer op.
0,5
[permalink] geplaatst op 2 juli 2010, 21:45 uurIEUW
3,0
[permalink] geplaatst op 3 juli 2010, 21:03 uurBynes blijft leuk, maar dit is absoluut niet haar beste film nee..
Toch vind ik haar veelbelovend en hoop ik haar de komende tijd in wat diversere rollen te zien. Het genre komedie ligt haar wel, maar ik ken het ondertussen. Colin Firth blijf ik altijd zien als die man uit ''Bridget Jones'' en Kelly Preston vond ik een tikkeltje irritant.
Gelukkig is Oliver James een snoepie.
2,5
[permalink] geplaatst op 6 juli 2010, 18:53 uurColin Firth blijft gewoon goed kunnen acteren, maar een romantische komedie komt gewoon vaak amateuristisch over op mij. Oliver James is inderdaad heel erg leuk

Toch wel aardig verhaal en kijkt lekker weg. 2,5*
4,0
[permalink] geplaatst op 19 december 2010, 2:33 uurweer een leuke film met amanda bynes.
ik heb weer genoten en gelachen.
2,5
[permalink] geplaatst op 26 januari 2011, 20:20 uurAardige film, maar toch...............
Avontuur heb ik niet kunnen vinden

2,5
[permalink] geplaatst op 8 april 2011, 14:00 uurAardig filmpje wat het vooral moet hebben van de spontane Bynes, die toch altijd een leuk koppie blijft hebben. Geen seksbom, maar gewoon lief en schattig. Ook de rest van de cast is charismatisch genoeg(Firth lijkt hier wel een voorproefje te nemen op The King's Speech) om het zeer zwakke verhaaltje overeind te houden. Vooral de love interest is een irritant personage(gespeeld door Oliver James) dat er haast wel gedwongen ingeschreven is, want dat werkte voor geen meter met Bynes.
Aardig, maar zeker niet de leukste Bynes film.
3,0
[permalink] geplaatst op 10 juni 2011, 16:38 uurAmanda is echt heel goed in het spelen van een i don't care-type.Ze was prima voor deze rol.Het was niet meteen een top film maar zeker wel een film om te bekijken al je even een oppepper nodig hebt.
2,5
[permalink] geplaatst op 25 augustus 2011, 0:01 uurEigenlijk vind ik deze film echt helemaal niet speciaal
verstand op nul en gewoon kijken..
Maar ach wat vind ik het altijd héérlijk om Colin Firth te zien acteren!
3,5
[permalink] geplaatst op 3 november 2011, 18:37 uurJulie schreef:
Maar ach wat vind ik het altijd héérlijk om Colin Firth te zien acteren!
En vergeet Amanda Byrnes niet