Olycksfågeln (2011)

geregisseerd door
Emiliano Goessensmet
Elisabeth Carlsson,
Niklas Hjulström en
Lia BoysenPatrik Hedström en zijn collega's op het politiebureau hebben ineens hun handen vol. Net op het moment dat nieuwe collega Hanna Kruse haar opwachting maakt, vindt er ergens een noodlottige aanrijding plaats. De dode bestuurster van het verongelukte voertuig ruikt sterk naar alcohol en iedereen staat op het punt de zaak af te doen als een tragisch ongeval. Alleen Patrik twijfelt. Hij vindt dat er teveel onverklaarbare factoren zijn. Al gauw blijkt dat hij gelijk heeft; de vrouw is in werkelijkheid vermoord. Maar door wie? Nadat de jacht op de dader is geopend, moeten Erica en Patrik tussen de bedrijven door ook nog tijd zien te vinden om hun huwelijk te plannen.
3,5
[permalink] geplaatst op 24 oktober 2011, 12:39 uurGoed verhaal, dat dit keer ook goed werd uitgebeeld (de vorige aflevering van deze reeks die ik had gezien was barslecht gemaakt 'Predikanten').
Spannend is het allemaal niet echt, maar het verhaal heeft van in het begin al iets mysterieus en wat dat mysterie is zie je pas op het allerlaatste moment.
4,0
[permalink] geplaatst op 13 november 2011, 11:55 uurprima gemaakte film , kijkt lekker weg en blijft tot het einde goed.
3,5
[permalink] geplaatst op 12 februari 2012, 23:30 uurVolop spanning en goed verhaal, acteer prestaties ook niks op aan te merken
[permalink] geplaatst op 3 mei 2012, 14:29 uurIk vond het een zeer goede film. Wel heb ik nog heel veel vragen. Waarom hebben broer en zus een spoor van moorden achter zich gelaten? Waarschijnlijk omdat ze een beschadigde jeugd hebben gehad, maar nergens wordt dat echt duidelijk. Ook snap ik niet hoe sommige moorden toch door hen zijn veroorzaakt, met die Hans en Grietje tekeningen etc. Zoals de jonge jongen, die dronken achter het stuur zit? Hoe meer je nadenkt, hoe meer vragen ik krijg. Als ik dat niet doe, dan is het gewoon een zeer goede film. Misschien moet ik het boek eens lezen. En worden sommige dingen wel duidelijk.