134.913 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.839 berichten | 4.931.372 stemmen

locatie: Films » Atoll K (1951) » Info

Komedie
100 minuten

geregisseerd door Léo Joannon en John Berry
met Stan Laurel, Oliver Hardy en Suzy Delair

Stan en Ollie hebben een jacht gekregen en lijden schipbreuk met twee medepassagiers bij Zuidzee-eiland, waar de rust van het viertal eerst wordt verstoord door een kokette zangeres en vervolgens door een uraniumexpeditie.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2003, 14:05 uur
Onder hun kunnen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 januari 2003, 22:17 uur
Dat zeker, maar is voor Laurel & Hardy fans toch het kijken waard, alleen al omdat het hun laatste film samen was.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juli 2005, 14:19 uur
Moet deze nog zien (gekocht als deel van een boxset), hopelijk is 'ie niet zo slecht als ik steeds lees (ben eigenlijk ook meer een Marx Bro's dan een Laurel en Hardy fan).

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juli 2005, 15:51 uur
Het is niet eerlijk de twee heren af te rekenen op deze film.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2005, 22:16 uur
is geen slechte film. vind eigenlijk niets van hun slecht.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2005, 3:20 uur
Nog niet gezien en ben em vanplan ook werkelijk nooit te zien. Als groot Laurel& Hardy fan is het te pijnlijk!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2005, 3:48 uur
Hoe weet je dat?

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2005, 16:25 uur
Wouter schreef:
Het is niet eerlijk de twee heren af te rekenen op deze film.

Mee eens. Ik meen te weten dat Stan Laurel tijdens de opnames van deze film zo zwak (ziek?) was dat men maar een half uur per dag kon filmen. Het resultaat is er m.i. dan ook naar (misschien inderdaad zelfs pijnlijk om te zien), maar daar kun je ze toch niet op afschieten?

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 februari 2006, 14:24 uur
Een film die beter niet was gemaakt. Laurel en Hardy waren op hun best in kortfilms. De langspeelfilm is nooit hun ding geweest. Deze prent is dan nog de zwakste van alle. Oliver Hardy (vroeger de gezellige dikke) is zo zwaar geworden dat het pijnlijk is om naar te kijken. Stan Laurel was inderdaad tijdens de opnamen al ziek.
Toch heeft ook deze film voor de echte liefhebbers nog wel enkel schaarse hoogtepunten met de typische Laurel en Hardy-humor: het verdwijnen van het voedsel, de strijd met de gummiboot… En ook enkele echte dieptepunten zoals het gevecht met de vleermuis.
Al bij al toch een afknapper van formaat.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2006, 1:15 uur
als grote laurel&hardy fan wil ik deze film nooit zien.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2006, 3:44 uur
Wat een onzin.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2006, 10:12 uur
Is niet zo onzinnig hoor. Ikzelf ben een grote fan en heb deze nooit uitgekeken. Is gewoon pijnlijk.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2006, 15:15 uur
Hun oudere films worden er niet slechter op.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2007, 3:49 uur
Sluit me aan bij eerdere reacties dat het, zeker voor L&H-fans, uitermate pijnlijk is deze film te zien. Ik heb hem gezien met een mengeling van weerzin en medelijden. Kreeg er de tranen van in de ogen en dit keer niet van het lachen.

Weet niet welke motieven eraan ten grondslag lagen (commerciële verplichtingen?), maar deze film had nooit gemaakt mogen worden.

Het zal voor mij geen afbreuk doen aan hun geweldige oevre waar ik altijd intens van heb genoten.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2009, 13:40 uur
De slechtste laurel and hardy film die er is, zonder twijfel.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 mei 2009, 1:11 uur
Droevig, droevig, droevig om mijn favoriete filmkomieken zo ver beneden hun kunnen en waarde te moeten zien.
Bij het bekijken hiervan kreeg ik tranen in mijn ogen, maar beslist niet van het lachen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2009, 0:38 uur
Geen film om een waardering voor te geven; de grappigste mannen allertijden moesten het sowieso van de shortys hebben, die integraal vijf sterren bij mij scoren, de full lenghts blijven daar helaas nogal bij achter. Dat deze film een ultimieme draak is doet echter niks af aan al het geniaals wat ze ervoor hebben gedaan, maar de instelling van sommige fans om dit niet te gaan zien kan ik volledig begrijpen, dan wel waarderen. Maar als je eenmaal weet tegen wat voor draak je hier gaat aanlopen is het als fan ook best interessant hoor (maar je moet wel durven)........

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 november 2009, 11:41 uur
Een beetje zoals Eddy Merckx die in de Tour De France moet lossen,

pumpking
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2010, 10:19 uur
Dit kwam niet meer zo goed over, te gespeeld allemaal en je kan zien dat ze het in deze film niet echt met passie deden. Toch nog drie kleine sterren want het blijft een geweldig duo én omdat het hun laatste samen was.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 mei 2010, 19:15 uur
Je kunt duidelijk merken dat laurel & hardy hier niet meer zijn zoals ze ooit geweest zijn. De film hier voor The Bullfighters (1945) is velen malen beter. Humor is niet meer zoals het ooit geweest is. Ook kun je goed merken (vooral aan Stan), dat ze ziek waren tijdens het filmen.

Stan ziet er zo oud uit, en lijkt af en toe dat hij zich moeilijker kon lopen/bewegen. Ollie is veel zwaarder geworden.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 november 2011, 21:50 uur
De laatste en misschien ook wel de minste van het legendarische duo Stan Laurel en Oliver Hardy. Beiden waren ook al redelijk op leeftijd en niet meer in topconditie en dat was goed te merken en te zien in deze film. Verhaal was best leuk maar echt veel komische momenten zijn er niet en de film voelt ook een beetje aan als een verplichting voor beiden heren. Maar uit eerbetoon aan beide heren (misschien wel het beste komisch duo ooit) waar ik als kind veelvuldig van heb genoten en heel veel kijkplezier aan heb beleefd zal ik deze film met een nipte voldoende beoordelen.

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2011, 16:21 uur
ARTE (Atoll K - Laurel & Hardy erben eine Insel, zondag 1 januari 2012, 23:10 uur)