Children of the Corn: Genesis (2011)

32 stemmen | gemiddelde 1,37
Horror /
Thriller95 minuten
geregisseerd door
Joel Soissonmet
Kelen Coleman,
Tim Rock en
Billy DragoTim en Allie zoeken onderdak bij een afgelegen gebouw in de woestijn, nadat ze gestrand en verdwaald zijn. Een vreemde priester laat ze binnen, op voorwaarde dat ze de volgende ochtend weer weggaan en dat ze niet overal rondneuzen. Wanneer er buiten geschreeuw en gehuil te horen is, sluipt Allie naar buiten om op onderzoek uit te gaan. Ze doet de vreselijke ontdekking dat zij en Tim te maken hebben met een bizarre sekte. De sekte aanbiedt een entiteit die mogelijk verblijft in het lichaam van een klein jongetje.
[permalink] geplaatst op 19 augustus 2011, 14:19 uur
[permalink] geplaatst op 5 september 2011, 0:53 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBof.
Slechtste deel van de reeks is het zeker niet, maar een "echte" Corn film is het verder ook niet. Een soort van spin-off die enkel het basisgegeven gebruik om er z'n eigen ding wat mee te doen.
We krijgen inderdaad een soort van nieuwe cult die uitgebouwd wordt. Daarvoor zijn kindjes nodig en die worden dan ook naarstig geronseld. Slachtoffers van dienst een nogal dommig jong koppeltje die bij weirdo Draco (komt deze keer iets beter uit de verf) aankloppen.
Bij momenten meer een geestenfilmpje, zitten ook een paar vreemde "filmverwijzingen" in (naar een Reeker en soortgelijke films bijv.) en eindigt ook op een nogal vreemde manier. De carcrash scenes op het einde lijken zelfs uit een andere film te kopen. Was erg vreemd gefilmd en geëdit vond ik.
Echt slecht is het uiteindelijk niet, maar Soisson had er misschien beter aan gedaan z'n eigen ding uit te werken ipv z'n wagonnetje aan de Corn franchise te hangen.
1,0
[permalink] geplaatst op 5 september 2011, 21:13 uurAls COTC-fan ben ik eigenlijk wel teleurgesteld: weinig kinderen en weinig maïs. Als ze één dialoog zouden herschrijven zou de hele COTC-link gelijk wegvallen. En voor degene die gewoon een goedkope maar spannende horror willen kijken... je komt bedrogen uit: 't is eerder een goedkope bovennatuurlijke thriller.
2,0
[permalink] geplaatst op 10 september 2011, 13:38 uurDe film heeft vrij weinig met de CotC serie te maken en daarom ben ik al verbaasd dat ze deze benaming eraan hebben mogen geven. De connectie met het originele verhaal word in een vaag verhaal uitgelegd en dat is dan ook alles. Vooral de laatste 20 minuten van de film zijn erg onduidelijk en vaag. Het plot draait een beetje alle kanten op en het lijkt alsof de makers niet konden kiezen welke kant ze er nou mee op wilden. Daarom voelde ik me op het einde een beetje teleurgesteld, want ik heb echt geen idee wat de makers er nou mee wilden.
Het acteerwerk is zeker niet slecht voor een film als deze en er zijn hier en daar wel wat aardige, beetje sfeervolle scenes, maar dat weet jammer genoeg het warrige verhaal niet goed te maken.
[permalink] geplaatst op 12 september 2011, 22:21 uurNiet onaardig en na de laatste paar (nogal slechte) delen weer een stapje in de goede richting. Deze film had weer een beetje budget lijkt het en ze proberen ook iets origineels te doen. Ware het niet dat het nogal vaag is. Wellicht dat ze het in een volgend deel uitwerken. Ben wel benieuwd.
Een 6.5 vooralsnog.
0,5
[permalink] geplaatst op 21 september 2011, 15:53 uurSnapte er niks van.
Saai totaal geen horror film.
0.5 zonde van mijn tijd.
brujeria
[permalink] geplaatst op 21 september 2011, 16:24 uurRichard_Voorhees schreef:
Het ziet er naar uit dat dit de slechtste uit de reeks gaat worden.
jeetje, terwijl de ander delen kwalitatief zo hoogstaand waren!

[permalink] geplaatst op 21 september 2011, 16:26 uurdeze nog niet gezien
1,5
[permalink] geplaatst op 24 september 2011, 12:09 uurEen zoveelste vervolg. Geen idee of dit nou een vervolg op de remake is of deel moet uitmaken van de oude reeks. Het boeit me ook eigenlijk niet, want de film is ruk.
Vriendje en vriendinnetje stranden ergens, vinden onderdak bij een enge oude vent, rare dingen gebeuren, occulte shit, enzovoorts. Ik wil gewoon kids met bijlen achter mensen zien aanrennen. Is dat nou zo moeilijk? Blijkbaar wel, want de film is een gaapfestijn waarbij ik de fast-forward-functie redelijk vaak bij heb benut.
[permalink] geplaatst op 24 september 2011, 22:00 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenTja wat moeten we hier nu op zeggen, Vond de orgineel echt 10 keer beter,
het enige wat ik me af vroeg was waar is die agent gebleven, Maar net als met alles wat naar boven gaat komt het voreg of laat terug
verder een wazig verhaal, zonder echte horror momenten.
1,0
[permalink] geplaatst op 25 september 2011, 8:19 uuridd niet veel byzonders deze cotc ,hij begint al heel vreemd ,soldaat komt thuis vind een dooie trek pistool gaat rennen op zoek.....en dat allemaal binnen 1 minuut,toen dacht ik al wat is dit
.....
1 ster
2,5
[permalink] geplaatst op 29 september 2011, 18:14 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHet leek aan het begin nog iets te gaan worden, maar het verzande al snel in.... ja, in wat eigenlijk, dat weten de makers zelf waarschijnlijk ook niet. Het ergste is dat je nergens antwoorden op krijgt en ipv dat dat wijf kwaad is dat haar vent vermoord is gaat ze met dat jochie zitten knuffelen
1,5
[permalink] geplaatst op 5 oktober 2011, 12:50 uurTja, niet best natuurlijk. In het eerste half uur wordt nog wel wat spanning opgebouwd, vooral door de intense Billy Drago die we nog kennen uit The Untouchables. Helaas wordt daar verder niks mee gedaan en verzandt de film in nietszeggende saaiheid, om te eindigen met een onbegrijpelijke 'finale' waar geen touw aan vast valt te knopen, als de verveelde kijker dat al zou willen. De spanning van het begin heeft dan immers al lang het loodje gelegd.
1,5*.
1,0
[permalink] geplaatst op 21 november 2011, 0:49 uurhaalt mijn gemiddelde hier omlaag, zo'n film.
wat ik ook zegt, er zijn altijd mensen die gaan kijken
1,0
[permalink] geplaatst op 25 november 2011, 20:11 uurHet had weinig meer met het orginele verhaal te maken, moeilijk te snappen deze film, gewoon waardeloos dus.
1,0
[permalink] geplaatst op 1 december 2011, 15:13 uurOndanks dat de film: Children of the Corn heet, vond ik dat er weinig van het originele verhaal overbleef, waar het dus echt om de "corn" ging. Er waren enkele momenten in de film die wel redelijk waren, maar over het algemeen was het verhaal gewoon slecht. Ook het einde vond ik wel erg onbevredigend.
0,5
[permalink] geplaatst op 8 december 2011, 16:36 uurWat mij verbaasd, beste lezers, is dat van één van Stephen King's slechtste verhalen, wat ook maar een schamele 51 pagina's lang is (in de Nederlandse vertaling), dat daar negen films over gemaakt worden! NEGEN films... Hoezo uitmelkerij? Nu heb ik niets tegen iets uitmelken, we moeten wel commercieel blijven denken, maar als het dan op zo'n manier als deze film gebeurd... Ja, daar kan ik maar 1 ding over zeggen: daar zakt mijn broek vanaf! Ik weet niet wat de scriptschrijver heeft gebruikt (als die er al uberhaupt was), maar ik raad hem aan: blijf eraf! Tsjonge, wat slecht dit, niet normaal!! 0,5 *