134.913 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.828 berichten | 4.931.352 stemmen

Prelude to a Kiss (1992)

Romantiek / Fantasy
105 minuten

geregisseerd door Norman René
met Alec Baldwin, Meg Ryan en Kathy Bates

Op hun bruiloft ontmoet Rita (Ryan) een vreemde man die vraagt om een kus van de bruid. Deze kus heeft echter verstrekkende gevolgen voor zowel Rita als de vreemde man.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 augustus 2003, 23:02 uur
Alec baldwin die een paar woordjes nederlands spreekt(dat hebben we vaker gezien).

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 augustus 2003, 23:03 uur
jassonn schreef:

"Je hebt erg witte tanden"

JA!? NOU EN!

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Prelude To a Kiss (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Prelude To a Kiss (€ 6,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 augustus 2003, 23:05 uur
had je het tegen mij? :D

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2004, 22:39 uur
'Dat is om je mee op te eten!'
2,5 punt voor de uitstekend uitgesproken nederlandse woorden van Baldwin

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2004, 13:45 uur
Inderdaad :)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2005, 21:01 uur
Weer een aardig idee dat te standaard uitgewerkt wordt. Ryan acteerd hier echter niet verkeerd.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 augustus 2006, 22:28 uur
Lekker vage film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 augustus 2007, 12:06 uur
Het is al een tijdje geleden dat ik deze film heb gezien. Ik herinner me wel dat dit één van de beste films is die ik ooit gezien heb. Het verhaal is heel origineel en mooi.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2009, 17:28 uur
De eerste keer dat ik deze film zag heb ik hem halverwege uit gezet. Nu in zijn geheel gezien. Op zich is het verhaal niet slecht. Toch kon de film me nauwelijks boeien. De 2e helft wordt iets beter maar in zijn totaal een slaapverwekkende, irritatie opwekkende film. De oude man speelt nog het best, verder matig acteerwerk.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2010, 10:58 uur
Heel lang geleden gezien, en ik herinner me er nog weinig van. Dus de film is echt boeiend en dus hij blijft ook niet lang hangen.
Het verhaal is zwak maar toch wel leuk uitgewerkt.
Er zitten een paar overdreven maar ook grappige stukken tussen en dat maakt de film weer een beetje goed.
Meg Ryan die alleen maar in dezelfde films speelt, kan toch wel goed acteren hoor.

3* voor de moeite een keer te zien.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 februari 2010, 0:55 uur
Wat moet je hier nu over zeggen? Ik had moeite wakker te bljven. Dus staarde ik maar naar Meg's kraaiepooitjes als ze lachte, schattig trouwens, die nu verwdwenen zijn net als Meg zelfs trouwens, nip/tucs had ze beter kunnen laten.......good old charmer Baldwin heb ik toch ook echt veel beter gezien dan hier........nou ja, RTL8 werkt ouwe films weg?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 mei 2011, 9:51 uur
"je hebt erg witte tanden"

"Dat is om je beter mee op te eten"

:-)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 november 2011, 22:49 uur
Ik vond 't geen gehoor dat Alec Baldwin die woorden uitsprak. Dan deed Matt Damon het toch wel nog iets beter.... :X.

Verder erg romantisch, best leuk. Vooral Meg Ryan deed het hier goed, de rest was wel ontzettend vergezocht, maar het was dus wel leuk, vooral dus vanwege Meg.. 3,5*.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 november 2011, 17:55 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Tegenvallende romcom waarin de vrouw van een pas getrouwd stel zich opeens anders gaat gedragen en waarbij echte liefde het lichaam ontstijgt. De eigenaardige plot-twist (de gedaanteverwisseling) komt totaal niet uit de verf hier. Ook is de film nogal traag, zeker voor een Hollywood-comedie. Enigste pluspuntjes zijn de hoofdrolspeler. Meg Ryan is charmant en vrolijk als altijd, en ook Alec Baldwin doet het niet verkeerd.