134.913 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.828 berichten | 4.931.349 stemmen

The Holcroft Covenant (1985)

Alternatieve titel: Het Holcroft Pact

Holcroft Covenant, The (1985)
21 stemmen | gemiddelde 2,61
mijn stem:
6 jaar geweldVerenigd Koninkrijk
Thriller
112 minuten

geregisseerd door John Frankenheimer
met Michael Caine, Anthony Andrews en Victoria Tennant

De architect Noel Holcroft uit New York krijgt een cryptische boodschap waarna hij belandt in een web van moord en geheimzinnigheid. Noel ontdekt dat zijn vader ten tijde van de Tweede Wereldoorlog diende voor Hitler. Zijn vader heeft hem een kapitaal nagelaten, als een soort goedmakertje en Holcroft zwerft de hele wereld af op zoek naar het fortuin. Daarbij belandt hij echter in de wereld van spionage, waar niets en niemand is wat het lijkt.

gebruiker
bericht

quote
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juni 2004, 18:33 uur
Film begint aardig, maar het verhaal zakt al snel in. Kostte me moeite om hem uit te kijken.

quote
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2010, 1:12 uur
Matig werkje wat losjes is gebaseerd op het dikke pulpboek van Ludlum.

Grootste probleem is dat het verhaal zo is gesimplificeerd en op stripverhaal niveau wordt verteld dat er van de op zich slim bedachte oorspronkelijke thriller niet veel meer over blijft.
Vooral omdat ook nog eens het meest spannende plotgedeelte over de Tinamou weg gelaten is.

Caine is op zich goed en dat geldt ook voor Andrews, maar voor de rest is er niet veel possitiefs over dit mislukt project te melden.

Een vier, ofwel twee sterren.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Holcroft Covenant (€ 4,99)
exclusief € 1,19 verzendkosten

Holcroft Covenant (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Holcroft Covenant (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film