134.913 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.823 berichten | 4.931.320 stemmen

locatie: Films » Mute Witness (1994) » Info

Mute Witness (1994)

Mute Witness (1994)
217 stemmen | gemiddelde 3,41
mijn stem:
16 jaar geweld angstRusland / Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Duitsland
Thriller
95 minuten

geregisseerd door Anthony Waller
met Marina Zudina, Fay Ripley en Alec Guinness

Drie Amerikanen werken in Moskou aan een low-budget film. Billy, een grimeuse, is op een avond op de set getuige van een gruwelijke moord. Ongezien vluchten kan niet meer, om hulp roepen evenmin, want ze is - zoals de titel al aangeeft - 'stom'. Als Billy de misdaad aan de autoriteiten rapporteert, gelooft niemand haar. De moord werd namelijk gefilmd en alleen de moordenaars en Billy weten dat, hetgeen zij gezien heeft, niet geacteerd werd. De moordenaars hebben hun instructies: geen getuigen. Daarom wordt er jacht gemaakt op Billy. Zij en haar vrienden raken verstrikt in een web van leugens, corruptie en bedrog waarbij zelfs de KGB betrokken raakt.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2006, 11:53 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Magnolia-fan schreef:
Ghola schreef:

Oh ok, ik vroeg me al af of dat grappen waren... :p

Haha, ik denk het toch wel, hoewel ik er ook niet echt om kon lachen... bijv. wanneer Billy naakt voor haar raam begint te springen om de aandacht te trekken, of als de regisseur aan het einde op die afstandsbediening drukt en het net lijkt of Billy alsnog dood wordt geschoten.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2006, 18:29 uur
Alleen de moeite waard dankzij Marina Zudina

» Laagste prijs voor deze film op DVD

exclusief € 0,99 verzendkosten

exclusief € 1,95 verzendkosten

gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2006, 9:52 uur
Met minimale middelen is er een hele aardige thriller in elkaar gezet.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2006, 15:34 uur
Leuk verrassend filmpje 4 sterren !!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 februari 2006, 20:41 uur
Beklemmende en hoogst originele thriller, met tal van knipoogjes naar Hitchcock, die je meeneemt op een angstwekkende tocht door de duistere onderwereld van Moskou. De overleden filmgrootheid sir Alec Guinness speelt een zeer klein bijrolletje als maffiabons.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2006, 21:59 uur
Zeer verrassende thriller.
Beklemmend, zinderend en prima uitgewerkt.
Vrij onbekende titel maar meer dan het zien waard!
Aanradertje.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2006, 14:23 uur
dit is niet het beste van Anthony Waller dat is an american werewolf in paris

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 mei 2007, 13:29 uur
Deze film had ik ooit gekocht op videoband. Ik heb hem na het zien meteen naar de tweedehandswinkel gebracht, want ik wou er niets meer mee te maken hebben. Zo'n slechte film, bah! Gelukkig kan ik me nu er maar weinig van herinneren, en weet ik enkel nog het gevoel dat ik had dat het een slechte film was. Dit is toch die film waarin er op een bepaalde scène een film gemaakt wordt met een vrijend koppel, he???

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juni 2007, 19:53 uur
Theatertje schreef:

als je het niet zeker meer weet, waarom stem je dan?

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2008, 0:37 uur
Zeer spannende maar ietwat ongeloofwaardige thriller die Hitchcockiaanse trekjes heeft. Goed.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 augustus 2008, 23:15 uur
Echt een fantastische thriller!
Eigenlijk begint deze film al sterk met de moord op de vrouw en wanneer Billy dan moet weg zien te geraken enzo.
In tegenstelling tot andere(slechte)thrillers is Silent witness in staat om de spanning te behouden tot het einde.
Mooi verhaal, goede cast en spanning ten top!

--------->4,5*

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 september 2008, 23:36 uur
Goede en spannende film die inderdaad spannend en boeiend blijft tot het einde.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 mei 2009, 9:49 uur
Sterke film waarvan de eerste helft doet denken aan het betere werk van Brian DePalma, helaas kakt de tweede helft wat in met flauwe pogingen tot humor en wat slappe wendingen maar het blijft enorm knap wat Waller destijds met 2 miljoen (!) heeft weten te maken.

dikke 3,5*

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2009, 0:36 uur
Doorgaans vind ik thrillers voor kinderen, maar deze film is zelfs na de derde keer kijken nog geweldig, zeker niet in de laatst plaats dankzij Marina Zuidina. Nóóit meer wat van die fantastische meid gezien, wie meer films met dr weet gelieve contact met me op te nemen!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2011, 21:47 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Alles is er om een fantastische thriller te hebben : een stomme getuige die na haar uren in de studio getuige is van een moord. De opzet lukt ook grotendeels. De lugubere eerste helft in de studio is uitstekend, daarna ontspoort het in de tweede helft een beetje met de onwelkome humor die de knap opgebouwde spanning wegneemt ( de regisseur en zijn vriendin + de onderbuur in het appartement van Billy ). Het einde vond ik erg vreemd maar ik kan er mee leven. Mute Witness is iig een te checken film voor de liefhebbers van zenuwslopende thrillers, want er zitten een aantal zeer spannende scènes in die sommigen een bruine broek zullen bezorgen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2011, 22:28 uur
13 in een dozijn film. als je nu helemaal niks te doen hebt is aanvaardbaar, 2.5 *