134.913 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.818 berichten | 4.931.310 stemmen

locatie: Films » Code 37 (2011) » Info

Drama / Misdaad
100 minuten

geregisseerd door Jakob Verbruggen
met Veerle Baetens, Michael Pas en Maaike Neuville

Een bekende schrijver wordt aangerand in een sex-cinema. Hij had er een afspraakje met Roos, een jonge studente die bijklust als prostituee. Al snel wordt duidelijk dat er wel meer studentes actief zijn in de prostitutie. Voldoende reden voor Hannah en haar team om undercover te gaan in club Sin City, een vrijhaven voor iedereen die het daglicht schuwt en voor meisjes die er hun klanten oppikken. Wanneer Hannah en haar team ontdekken dat de eigenaar van zowel de sex-cinema als van Sin City de oom van Roos is, neemt de hele zaak een persoonlijke wending. In de eerste plaats voor Hannah, want zij weet als geen ander hoe zwaar familiegeheimen kunnen wegen...

gebruiker
bericht

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2012, 11:41 uur
Slap, voorspelbaar en clichématig misdaaddrama (veredelde tv-film) met een niet bijster belangwekkende, maar warrige verhaallijn en een onbarmhartig slecht script. Een amateuristische, overacterende cast kan, mede door de arme dialogen, de film ook al niet naar een hoger niveau tillen, laat staan de schokkende camerabeelden waar ik nooit aan gewend zal raken.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2012, 23:30 uur
Idd serie was beter, maar hier vallen veel puzzels op hun plaats. Liefhebbers v/d serie zoals ik moeten deze ook zien.

Soundtrack idd goed gekozen.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Code 37 (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Code 37 (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Code 37 (€ 10,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2012, 21:39 uur
Waardeloos. Aflevering van Baantjer is nog spannender, beter geacteerd en geregiseerd.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 februari 2012, 14:39 uur
Precies schreef:

Nou nou nou, dat is ook wel erg overdreven. Dat het verhaal je niet aanstaat, of de acteurs niet bevallen, kan, maar slechter als baantjer ????

Anyway, baantjes is ook echt niet slecht, maar je kunt het gewoon niet vergelijken. Dit is een snelle serie, met wat grovere plattere humor, en baantjer is toch wat rustiger en wat, euh, kenuteriger. Weet niet goed hoe ik het moet omschrijven.

Ik dacht eerlijk gezegd, dat deze film, de eerste 2 afleveringen zouden zijn van seizoen 3. Maar kan het ook mis hebben. Goed vervolg van de serie. Maar ik denk, dat het alleen interessant is voor de mensen die seizoen 1 en 2 gezien hebben van de serie. Anders val je er ineens zomaar in...

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2012, 23:47 uur
Fan is een groot woord, maar ik hield wel van de reeks. Eén van de weinige VTM-reeksen die ik nog wel eens volgde. Daarom was ik wel benieuwd naar de film in aanloop naar serie 3. De film heeft alvast dezelfde stijl en acteurs als de reeks. Een pluspunt misschien, maar anderzijds is het resultaat ook niet meer geworden dan een lange aflevering. En daar wring het schoentje. Alles is te langdradig en als film werkt het niet. Dit haalt het hele ritme weg en ik heb ook de indruk dat de film veel te braaf is in vergelijking met de reeks. Er zit weinig pit in.

Geen memorabele figuren en vooral uit Nathalie Meskens is men er in geslaagd om die zo weinig mogelijk talent te laten tonen. De verhaallijn is ook niet echt interessant, het enige leuke aan de film is dat je meer te weten komt over de rooie draad rond haar moeder. Ik zal wel serie 3 verder volgen, maar deze film had niet echt gemoeten. En ik denk dat mensen die de reeks niet hebben gevolgd hier zeker niet veel aan gaan hebben.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 maart 2012, 21:15 uur
Laat het duidelijk zijn, als je de twee voorgaande series niet hebt gezien, is het niet nodig dat je deze film gaat kijken, je zou er geen plezier aan beleven vermits je het verhaal dan helemaal niet kan volgen.
Het is dus noodzakelijk enige kennis van de voorgaande gebeurtenissen te kennen alvorens deze prent te zien.
Het verhaal is ook weer goed in deze film, die eigenlijk een lange aflevering is uit de reeks (het zouden de 2 eerste afleveringen van reeks 3 zijn wordt gezegd).
Toch vind ik de film minder goed geslaagd dan de reeks op zich, er is minder harde actie en ook het taalgebruik is 'properder' dan in de reeks.
Kortom: wat minder geslaagd deze film dat de beide voorgaande reeksen, maar wel nodig om te bekijken wil je in de derde reeks weer kunnen aanknopen met het verhaal, want de rode draad door de ganse reeks is nog niet ten einde met deze film.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2012, 19:41 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Geweldige film, echter, voor de 232ste keer, is het wel elementair dat je seizoen 1 en 2 eerst kijkt, gelukkig, op advies, gedaan. Dit kost je nog geen 4 uur van je tijd ;-).

Met name de hoge acteerprestaties maakt het goed plus vele kleine, leuke, details waar de serie ook vol mee zit. Nadrin somt er enkele op.

Wel is het einde van seizoen 2 open, daar houd ik niet van, maar gelukkig kon ik meteen door met de film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 april 2012, 23:12 uur
Goede film. Vervolg op de serie, is eigenlijk gewoon een extra lange aflevering. Het is toch wel aangeraden om eerste de serie te zien en dan de film., zal veel meer verklaren.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 april 2012, 17:01 uur
Zoals al vermeld staat, beetje zwak verhaal.
De film volgt niet echt met de serie,
zoals je zag in de laatste aflevering van seizoen 2 van Code 37 dat Hannah een auto ongeluk had, in de film werd er bijna niet over gesproken.
Verder ging het ook zwak,
Einde was goed, toen viel alles zowat samen.

Toch een 3,5*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2012, 18:42 uur
Als je de serie niet hebt gezien verwacht dan niet veel van deze film, heb je de serie gezien dan is dit de ontknoping en begrijp je het beter, serie is geweldig.........film valt wat tegen:3,0

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2012, 17:58 uur
De serie vond ik altijd wel redelijk leuk vermaak op een saaie donderdagavond. Alleen kwam het natuurlijk op een vreselijke zender 'VTM' en werd het vaak verpest door frustrerend veel reclameblokken. Gelukkig had ik dit probleem niet bij de film!

De film is ook wel best vermakelijk maar stelt uiteindelijk maar vrij weinig voor. Vooral qua verhaal vond ik het een lichte teleurstelling. De zaak waar de film rond draait is eigenlijk absoluut niet zo bijzonder.

Technisch is deze film wel weer wat leuker. Visueel wordt er hier en daar wat leuks gedaan. Maakt het altijd wel wat leuker.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 11:13 uur
Ik ken de serie niet en dat is mogelijk een handicap om deze film goed te kunnen beoordelen. Hij is nogal rommelig in elkaar gezet met twee verhaallijnen, die weinig tot niets met elkaar te maken hebben. Beste deel: de fenomenale vertolking onder de eindcredits door Gladys Knight van "Help Me Make It Through the Night", maar helaas wordt dat vroegtijdig afgebroken; een beetje typerend voor deze schokkerige film.