134.913 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.818 berichten | 4.931.308 stemmen

locatie: Films » Aau Chin (1999) » Info

Actie / Drama
93 minuten

geregisseerd door Johnnie To
met Ching Wan Lau, Andy Lau en Suet Lam

Een crimineel krijgt van de dokter te horen dat hij nog enkele weken te leven heeft. Hij heeft toch niets te verliezen dus waarom niet diamantenzaak beroven en gelijk de eigenaar van de zaak om zeep helpen want die was toch de man die zijn vader vermoordde ?

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 oktober 2006, 11:32 uur
Een onderschatte HK-klassieker. Deel twee is beduidend minder.

MFEO
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2007, 23:22 uur
Leukste Johnnie To film die ik gezien heb!!!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 mei 2011, 22:44 uur
Leuke To.

Het spelletje dat gespeeld wordt doet een beetje denken aan Infernal Affairs, twee kampen die speels kijken wie de beste is, terwijl het verder aardig menens is.

Je begint hier ook al duidelijk de sterktes van To te herkennen, al blijft het eerder beperkt en af en toe wat ingetogen. Gelukkig zijn de twee Lau's sterk genoeg in hun rol om zo de film verder te dragen waar hij soms een beetje in de middelmaat dreigt te vervallen.

Het steekspel is meer dan vermakelijk, visueel soms leuke touches, soundtrack niet echt apart maar ook niet vervelend. Je merkt dat de HK cinema zich weer uit het dal aan het hijsen was, deze film is daar mooi bewijs van. Een film die trouwens goed zou werken als Amerikaanse remake, gooi er wat bekende namen tegenaan en je hebt zo meer dan 2000 stemmen en een gemiddelde dat boven de 3.5* uitkomt.

Een voorbode voor To's latere (en betere) werk. Staat verder ook mooi op zichzelf, al moet je niet meteen verwachten om een meesterwerkje te ontdekken. Daarvoor is het nog net allemaal wat te gewoontjes.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 22:38 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Vermakelijke film, dat inderdaad gedragen wordt door de beide Lau's.
Er zit wel wat leuke actie in en het was verrassend grappig te noemen iets wat ik niet verwacht had.
Bijvoorbeeld het belachelijk maken steeds van de Inspecteur door Sang en de laatste paar scènes bij de overdracht.

Dikke 3,0 sterren.