134.913 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.814 berichten | 4.931.306 stemmen

locatie: Films » Funkytown (2011) » Info

Drama
132 minuten

geregisseerd door Daniel Roby
met Patrick Huard, Justin Chatwin en Paul Doucet

Het is het jaar 1976 in Montréal. De stad is sterk groeiende en er gaan geruchten dat Quebec zich zal afscheiden van Canada. Zelfgenoegzaamheid is uitgegroeid tot de gouden standaard en de jongeren bezoeken massaal de nachtclubs, op zoek naar het goede leven. Zeven brutale Canadezen broeden op een plan dat het hele systeem zal laten schudden op hun grondvesten, en hun rijker zal maken dan ze ooit hadden durven dromen.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juni 2011, 8:28 uur
Erg goede frans/engels talige film waar ik toevallig tegen aan liep, en is zeer de moeite waard van het kijken.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2011, 13:21 uur
Sommige stukjes waren wat lastig te volgen omdat ik geen ondertiteling had. Thema's die we vaker zien: jaren '70, disco, drugs, gayscene. Meer dan behoorlijk uitgevoerd. 4.0

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Funkytown (€ 8,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Funkytown (Blu-ray) (€ 19,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Funkytown (€ 20,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 november 2011, 18:15 uur
jippie2010 schreef:

Moet je maar wachtte op het origineel in plaats van internet filmpjes downloaden, kan je ook een betere beoordeling geven lijkt mij :-)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2011, 16:04 uur
Van de regiseur van White Skin. Grappig dat ik dat ook nu pas weet. :P Lijkt me overgens wel wat.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2011, 11:43 uur
Haha hou eens op jan Jansen, de filmscene ondersteun je om naar de bioscoop te gaan, de rest gewoon downloaden. De beste beoordeling geef je als je de film in de bios ziet.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 december 2011, 13:07 uur
Renevanvliet1988 schreef:

slaat nergens op :T onzin.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2011, 20:26 uur
Lekker filmpje. Met fijne muziek biedt hij een sterk tijdsbeeld.

Waarom ben ik pas de 4de stemmer? Kopen die dvd!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2011, 22:03 uur
Ik zie dat deze dvd nog heulemoal nergens te koop/bestellen/pre-orderen is! :o

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2011, 2:51 uur
Waku schreef:
Renevanvliet1988 schreef:

slaat nergens op :T onzin.

Idd, dan kan ik ook zeggen dat de bios juist voor overwaardering zorgt. Best kijk je juist rustig thuis. ^O^

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2012, 8:59 uur
Goed onderhouden film. Bleef mij boeien van begin tot eind. zeer zeker de moeite waard om te kijken.Hij is omgeven door prachtige en bekende hits uit de jaren 70. ONE TO WATCH!!!

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2012, 17:34 uur
Leuk tijdsbeeld en heerlijke soundtrack en meer dan redelijk acteerwerk zorgen er voor dat dit best een meer dan geslaagde film was. Ik voelde me echt weer 16 jaar en de film deed me soms terug verlangen naar deze fijne tijd.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2012, 0:56 uur
Goede film, met enkele goed neergezette personages. Zoals gezegd veel oude hits en herkenbare jaren 70 issues.
Alleen de hierboven vermelde beschrijving van de film klopt van geen kant !! De grote thema s van de film zijn vriendschap, trouw, verantwoordelijkheid, hebberigheid en lust.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 februari 2012, 23:07 uur
bricker schreef:

Mooi omschrijving bricker. De pieken en dalen in de disco tijd. Zeker een film om te zien.

Het val me wel op dat deze film niet erg onder de aandacht is. Heel weinig stemmen hier , overigens wel een mooie gemiddelde beoordeling van 3+, en op IMDb. Voor mij geen verloren kans heb hem gezien en is meer dan de moeite waard.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2012, 9:14 uur
De omschrijving van de film bovenaan de pagina slaat als een tang op een varken... Welke brutale Canadezen? Welke plan? Heb ik naar een andere film zitten kijken dan? Iemand?

Een goede drama film met dito acteerprestaties. Het geeft de sfeer van de 70's goed weer, de opkomst en de ondergang van disco, de risico's van succes en de vrijheid die in die tijd in Montreal heerstte. Aanrader wat mij betreft, 4*.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2012, 17:11 uur
Deze film blinkt m.i. uit in goed gecaste acteurs en dito acteerwerk. De sfeer en het verhaal had wel iets weg van de film Boogienights, maar miste de (zwarte) humor. Hoofdthema is in mijn beleving toch wel de opkomst, bloei en neergang van de karakters. Wie weet zich aan te passen en mee te gaan met de tijd? Het verhaal was boeiend tot het einde. Ruime voldoende wat mij betreft. 3,5 ster.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2012, 22:12 uur
Erg mooie film, alleen de omschrijving van de film klopt niet. Wellicht moet deze aangepast worden door moviemeter moderators? Ik geef hem 4* echt een aanrader, veel variatie en leuke verhaal lijnen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2012, 10:18 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Opkomst en ondergang van de disco 1976-1980.
Niet in het hippe New York, maar in Franstalige Montreal.
Louche platen-producers, drugs, gays, opkomende disco-zangeresjes, de Quebec Ad Visser.
De donkere zijde van de "Saturday Night Fever" want het aanvankelijke hedonisme leidt al snel tot inhoudloosheid en gesloopte personages...tot in 1980 AIDS de disco het finale nekschot geeft.
Meerdere verhaallijnen en een weinig opbeurende sfeer ondanks dat alle klassieke disco-hits voorbij komen...waarbij het alleen vreemd is dat we Funkytown van Lipps Inc al voorbij horen komen in 1978...het nummer kwam pas uit in 1980.