134.913 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.814 berichten | 4.931.306 stemmen

The Adventures of Huckleberry Finn (1939)

Adventures of Huckleberry Finn, The (1939)
21 stemmen | gemiddelde 3,16
mijn stem:
Drama
91 minuten

geregisseerd door Richard Thorpe
met Mickey Rooney, Walter Connolly en William Frawley

Huck Finn, die bij een keurige weduwe woont, droomt ervan op een radarboot de Mississippi af te stomen. Als zijn vader opduikt, een dronkelap en een verschrikkelijke nietsnut. Hij belooft de weduwe weg te gaan als zij een som geld aan hem overhandigt. Zij wil haar zwarte slaaf verkopen. Vader Finn neemt zijn zoon als onderpand. De jongen vlucht naar de rivier en wil niet terug.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2002, 2:15 uur
Ongeveer het meest geliefde kinderboek van de Verenigde Staten. Elke Amerikaan kent het. Schrijver was Mark Twain. Eindeloos geimiteerd, gevarieerd en geparodieerd.

kappeuter
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2002, 11:57 uur
Er was in mijn jeugd ook een gelijknamige tv-serie, maar volgens mij waren de hoofdrolspelers volwassenen. Ik zal wel in de war zijn met een andere serie dan.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2002, 12:01 uur
Ik heb een tijdje terug een versie gezien die gemaakt was van klei. Erg mooi. Van een schijnbaar (in de klei-animatie waarschijnlijk) bekende Tsjech.

kappeuter
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2002, 12:03 uur
LOL :D

neo
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2002, 12:21 uur
deze heb ook nog eens een keertje gezien jaren terug. was wel aardig.

Jordy
(admin)
avatar van Jordy
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2002, 13:09 uur
een schijnbaar (in de klei-animatie waarschijnlijk) bekende Tsjech.

toch niet die gast van Buurman & Buurman?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2002, 14:08 uur
toch niet die gast van Buurman & Buurman?

De naam komt me bekend voor, maar verder zegt 'buurman en buurman' me niet veel. 't zou dus zo maar kunnen.