134.913 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.814 berichten | 4.931.305 stemmen

A Good Old Fashioned Orgy (2011)

Good Old Fashioned Orgy, A (2011)
201 stemmen | gemiddelde 2,60
mijn stem:
12 jaar seks drugs- en alcoholmisbruik grof taalgebruikVerenigde Staten
Komedie
95 minuten

geregisseerd door Alex Gregory en Peter Huyck
met Lake Bell, Leslie Bibb en Lindsay Sloane

Een groep dertigers, die al vrienden zijn sinds de middelbare school, geven regelmatig zomerfeesten in een vakantiehuis in de Hamptons. Wanneer de vader van Eric besluit het vakantiehuis te verkopen komt hier een eind aan. Om het groots af te sluiten roept Eric zijn vrienden op om nog één keer een feest te geven: een orgie.

Vanaf 29 mei te koop op DVD en Blu-Ray
» alle films die je binnenkort kunt kopen

gebruiker
bericht

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2012, 0:00 uur
Wat een draak van een film zeg. Ik heb nog een aantal keren geprobeerd te lachen, maar het was gewoon 90 minuten lang huilen met de pet op. De grappen zijn niet leuk(voor zover ze er zijn) , maar het meest kwalijke is dat de film gewoon geforceerd overkomt.
Er wordt een "bizar" onderwerp verzonnen en vervolgens doen ze er helemaal niets mee. De schrijvers van de film denken dat ze met dit onderwerp alleen al 90 minuten lang mensen aan het lachen kunnen krijgen. Zo werkt dat natuurlijk niet, je moet de film en de personages ook grappig maken, zodat je met ze meeleeft en om ze kunt lachen. Iets wat deze film totaal niet kent.

De personages(allemaal zonder introductie) komen niet natuurlijk over en de dialogen die er uitgemieterd worden zijn ook allesbehalve spontaan en humoristisch. Daarnaast irriteren ze allemaal doordat ze zich allemaal gedragen als een stel pubers. Hebben ze allemaal tegelijk 6 weken vakantie in de zomer of zo? Sudeikis is nog wel de grootste lul van allemaal die jankt om de verkoop van het huis van zijn vader, iets dat overigens een compleet nutteloos plotelement is. Verwend rotkind! Hoe moet ik hier sympathie voor krijgen?

Gevolg hiervan is dat de situaties ook voor geen meter werken. De hele opbouw naar de orgie toe is veel te fragmentarisch en er zit geen enkele bezieling in het barslechte acteerwerk van iedereen. Ook zijn de personages veel te oppervlakkig en stereotype. De climax zuigt, de orgie wordt te preuts in beeld gebracht en de romance van de saaie Sudeikis(raar dat hij hier niet als eerste acteur vermeld staat op de site) slaat al helemaal nergens op en is te lachwekkend voor woorden.

Bizar dat dit stuk drek wel in de bios draait en vele andere betere films de bios overslaan.

Snel vergeten!

1* voor 2 keer grinniken.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2012, 0:03 uur
_O_ Goede recensie Robert!

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Good Old Fashioned Orgy (€ 13,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

A Good Old Fashioned Orgy (€ 16,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Good Old Fashioned Orgy (€ 16,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2012, 0:06 uur
Her en der wat aangepast, maar het is in ieder geval een extreem vervelende film.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2012, 10:27 uur
Ik vond het allemaal wel meevallen. Absoluut geen hoogstaande film, maar hij kijkt wel lekker weg en hier en daar best wel een paar keer moeten lachen!!

Gewoon een prima filmpje voor een zondagavond op de bank!

Net een voldoende 3*

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2012, 23:24 uur
Refererend naar bovenstaande reactie: op mijn zondagavond moet je toch écht met iets beters komen, dan deze prul.

Ik zag het al aankomen en heb de film met rep_robert gekeken en ben het geheel met hem eens.

Geen zin om er meer woorden aan vuil te maken.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 februari 2012, 9:52 uur
Geen super film. Geen top komedie maar redelijk vermakelijk omeen keer te kijken. Het acteerwerk is dramatisch. Het verhaal is flinterdun. Super slap en slaat nergens op. Enkele keren wat moeten lachen maar een topper absoluut niet.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2012, 22:29 uur
Wat was dit een zeer slechte film. Absolute tijdverspilling. De grappen waren niet leuk, het verhaal was niet leuk. Toen ik de trailer van de film zag dacht ik dat dit weer eens een ouderwets toppertje zou zijn, misschien in de categorie van hangover maar dit kwam zeker niet in de buurt ervan. Erg jammer, mijn cijfer voor deze film is dan ook een 2* en een afrader.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 februari 2012, 12:52 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Inderdaad niet de beste film die er is, maar ik vond het zeker een leuke film voor als je even niks te doen hebt. Even 1,5 uur onderuit op de bank, moest af en toe echt lachen om Jason Sudeikis en Leslie Bibb.

Maar daar blijft het ook bij, verhaal is redelijk cliché en je weet al snel wat er gebeurt als de groep besluit om voor het laatste weekend samen een orgie te houden; juist, een ongemakkelijke situatie die uiteindelijk toch goed komt.

Maar om deze film nu 1 of 1,5 ster te geven vind ik zeker te weinig, want er is tenminste wel nagedacht over hoe de film zich opbouwt, hoe scènes in elkaar over gaan en een fijne muziekkeuze. En dat is bij héél veel andere films niet het geval.
Vandaar dat ik hem wel een voldoende geef. Was aan het twijfelen tussen een 6 of een 7.. Als je ook 3,25 kon stemmen had ik dat gedaan!

Voor nu dus 3*, wat uitkomt op een 6!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 februari 2012, 21:35 uur
Yep, het is officieel. Jason Sudeikis is echt vervelend. Daarentegen vond ik Tyler Labine leuker qua grappigheid, held van deze film (toch ook in Breaker High gezien?? Met Ryan Gosling?). Lake is wel weer leuk, Lucy Punch ietsje leuker dan in Bad Teacher. Voor de rest was het flauw en tienerbroekenlol wat de klok sloeg. Ik ergerde me een beetje aan de flauwigheid, maar dan had ik hier niet heen moeten gaan natuurlijk. Vooruit, het was grappig genoeg om te amuseren, met een stel biertjes erbij word het echt vermakelijk (zelf niet gedaan, maar het werkt wel beter om te verteren). Da's dan ook een tip voor degenen die deze film laag beoordeelden ;). En al zin in de nieuwe American Pie Reunion!! *:)*.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2012, 0:01 uur
Wel een vermakelijke film, soms ook wel flauw 3.0

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2012, 10:21 uur
Prima film voor op de bank met wijntjes en vriendinnen. Heb een paar keer moeten lachen en het kijkt wel lekker weg. Niet elke grap is geslaagd overigens.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2012, 10:37 uur
soom schreef:
(toch ook in Breaker High gezien?? Met Ryan Gosling?)

Potver jaaa, daar ken ik hem van! Eindelijk, vroeg het me al af. In BH vond ik hem wel leuk, hier niet. En tsja, ik drink geen alcohol maar ik denk zelfs dat dat de film niet had kunnen redden (voor mij). :P

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2012, 14:03 uur
Een bizar idee, wat ongetwijfeld leuke grappen en grollen had kunnen opleveren, wordt enorm om zeep geholpen. Het is zelfs zo knap om zeep geholpen dat er geen enkele grap in de film te ontdekken is, toch onontbeerlijk voor een komedie.

De acteurs zijn ook allemaal van een soort dat je alleen maar in dit soort films ziet en dan vooral omdat ze totaal niet kunnen acteren. Een aantal gezichten kwam me bekend voor, maar dan vooral van bijrollen in andere films waarschijnlijk.
Het verhaal wordt enorm om zeep geholpen. Het idee was origineel, vooral omdat het een vriendengroep beslaat. Het valt niet mee als vriendengroep om zo'n enorme stap te zetten en naar mijn mening had daar veel meer uitgehaald kunnen worden.

Helaas is het een mislukking van het ergste soort geworden. Een zware onvoldoende is dan ook zeer op z'n plaats en ik raad iedereen af om deze film te gaan zien. Zonde van je tijd en je lachspieren worden niet één keer getest.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 februari 2012, 22:47 uur
Ach gewoon een leuk filmpje voor tussendoor. Af en toe een paar leuke momenten.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 februari 2012, 13:02 uur
Zeer matig...

Af en toe heb ik nog best kunnen lachen, maar helaas was het niet meer dan dat. Ook ik ben van mening dat het acteerwerk beneden peil was. Sudeikis kan ik ergens nog wel waarderen, maar de rest slaat de plank goed mis. Het verhaal is te dun en te stompzinnig om anderhalf uur te kunnen boeien, terwijl er best potentie zit in het bizarre thema.

Dit is in het verleden toch wel stukken beter gedaan. 2*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2012, 9:30 uur
Hmm, matige recensies, had ik niet verwacht. Ik vond het nl wel een leuke film, leukste komedie sinds een tijdje. Zitten toch wel een paar goeie grappen in en ik had niet verwacht dat het 'moment supreme' zo lang gefilmd zou worden.
**3.5

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2012, 21:53 uur
Heb hem toch helemaal uitgezeten, maar meer dan 2 sterren is ie niet waard.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2012, 20:08 uur
Ik snap de lage recensies niet zo goed.
Vond het namelijk een heerlijke komedie:-)

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 19:14 uur
Film boordevol humor om te lachen. Aangespoord door de uitdagende titel stop ik de videoband IN de videorecorder ( MUHAAHAHAAHA er IN!) Wat een slappe (! hahaha) vertoning deze typisch brave Hollywoodfilm. Blegh.