134.913 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.814 berichten | 4.931.305 stemmen

Dawn of the Dragonslayer (2011)

Alternatieve titel: Paladin: Dawn of the Dragonslayer

Dawn of the Dragonslayer (2011)
31 stemmen | gemiddelde 2,09
mijn stem:
16 jaar geweldVerenigde Staten
Actie / Fantasy
97 minuten

geregisseerd door Anne K. Black
met Nicola Posener, Philip Brodie en Ian Cullen

Will en zijn vader leven een eenvoudig en pastoraal bestaan in de bergen. Ze trekken zich niks aan van de affaires binnen de naburige laaglanden. Als Wills vader onverwacht wordt gedood door een draak besluit hij van de bergen af te dalen om daar hulp te vragen van een mysterieus familielid genaamd Sterling, die ooit een rijke landeigenaar en ridder was. Zijn komst valt echter niet in goede aarde en Will wordt aan het werk gezet op een boerderij. Hij raakt bevriend met Sterlings eigenzinnige dochter Kate, en de twee besluiten samen te werken om de geheimen van hun familie boven water te halen. Will wil zich ondertussen klaar maken voor het gevecht en de afrekening met de draak die zijn vader doodde.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 mei 2011, 13:36 uur
Opkomst draak > Divine Shield > Hearthstone > The End.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 januari 2012, 13:53 uur
Tja, erg origineel ziet het er niet uit.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Paladin - Dawn of the Dragonslayer (€ 13,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Paladin - Dawn of the Dragonslayer (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Paladin - Dawn of the Dragonslayer (€ 15,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 januari 2012, 14:17 uur
Ze konden de titel bewaren voor een betere film waar het echt om een Paladin ging.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 16:44 uur
De special effects mogen er zijn, maar in een groot deel van de film is de draak in geen velden of wegen te bekennen en spitst dit alleraardigste coming-of-age fantasieverhaal zich meer toe op de liefde en de persoonsontwikkeling van de hoofdfiguren. De cast is goed gekozen en weet van wanten en de wonderschone beelden van het Ierse landschap completeren het geheel.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 22:38 uur
Mooie natuuropnamen.
Continuïteit is niet altijd even goed.
Het acteren is redelijk.
De poster ziet er veelbelovend uit. Maar dat is slechjts schijn. Slap verhaal.
De muziek is pretentieus.Alsof je met geweldig epos te maken hebt.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 7:53 uur
Voordat de film is geclassificeerd als een actie vond ik het meer een drama/speelfilm. Gebeurt weinig. Tevens de mensen die menen een 'draken' film te gaan zien zullen bedrogen uitkomen.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2012, 19:40 uur
Het verhaal is flinterdun, de actie is matig en het acteren valt me eigenlijk ook tegen.....maar Nicola Posener is een lekker ding en daarom een halve punt erbij..

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 februari 2012, 20:32 uur
ik heb deze film gezien na Season of the Witch (2011), hadden ze nu deze acteurs in dat verhaal gesitueerd, dan was het top.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2012, 12:48 uur
Gisteren gezien, en ik vond hem leuk. Mooie draak, ookal zag dat er soms beetje nep uit.
Verhaal moest beetje op gang komen, maar kijkt wel lekker weg.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2012, 19:01 uur
saai film, slechte CGI
de camera beelden zijn ook niet altijd even best
tevaak gewoon vanaf statiefje gefilmd
het duurt trouwens bijna een uur voordat je de draak ziet en dan is die amper 5 minuten in beeld

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2012, 12:27 uur
Ik ben best snel positief over films omdat er altijd wel iets moois in zit, Maar deze was me toch een partij slecht. Onorgineel verhaal, slechte effecten, slechte acteurs. Eigenlijk was alles erg slecht!

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 april 2012, 14:03 uur
Mooi kasteeltje en landschap. Voor de rest is het een heel erg standaard verhaaltje, met 2 hoofdpersonen die net uit de beautysalon komen, zo keurig zien ze eruit. De draak is drakerig, en is meer een soort bijfiguur, die nauwelijks ter zake doet.
Camerawerk is wel in orde, en de film heeft wel een continuiteit in tempo en beeld.

Echt een film waarbij je je afvraagt, waarom is ie eigenlijk gemaakt?

Dawn of the dragonslayer doet een heel ander soort film verwachten, en riekt bovendien naar het begin van een cyclus, dat lijkt me een heel slecht idee. De stekker eruit trekken is mijn advies.