134.913 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.814 berichten | 4.931.305 stemmen

Clarence, the Cross-Eyed Lion (1965)

Clarence, the Cross-Eyed Lion (1965)
10 stemmen | gemiddelde 2,25
mijn stem:
Komedie
98 minuten

geregisseerd door Andrew Marton
met Marshall Thompson, Betsy Drake en Richard Haydn

Dr.Marsh Tracy is gespecialiseerd in dierengedrag. Hij reist hiervoor met zijn dochter Paula naar Oost-Afrika. Terwijl Tracy een relatie krijgt met een antropologe, sluit Paula vriendschap met een schele leeuw. Door zijn handicap heeft de leeuw nooit kunnen jagen, dus adopteren ze hem. Dan blijkt dat een groep huurlingen achter de gorilla's van de antropologe aanzit.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2007, 15:46 uur

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2008, 10:37 uur
Leuke film net als de serie Daktari. Jeugdsentiment met de leeuw en de aap.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 augustus 2008, 20:43 uur
Gemiddelde jeugdfilm met flauwe grappen. De TV-serie was beter.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 oktober 2011, 14:34 uur
Dick2008 schreef:
Leuke film net als de serie Daktari. Jeugdsentiment met de leeuw en de aap.

De serie Daktari is echt heel lang geleden dat ik die heb gezien, maar veel behoefte om dat nog eens te herkijken heb ik niet echt. Deze film heb ik dan nog later gezien. Na deze film hebben ze dan de succesvolle serie gemaakt.

Nu ik deze film nog eens gezien heb, volstaat het wel om volgende keer gewoon deze film weer te bekijken i.p.v. de serie. Wordt door de lengte zo uitgerekt waardoor soms wel wat flauw, maar de hoogtepunten van de serie zie ik in deze film ook wel terug en dat zijn natuurlijk de kostelijke opnamen van Clarence de leeuw en Judy de chimpansee. De film zit verder wel knap in elkaar met mooie natuuropnamen erbij en hoewel geen bijzonder verhaal toch wel grappige film. 4.0