After Hours (1985)

geregisseerd door
Martin Scorsesemet
Griffin Dunne,
Rosanna Arquette en
Linda FiorentinoPaul Hackett maakt een afspraakje met Marcy, maar op weg naar haar flat toe waait zijn geld uit het raampje van de taxi. Hierdoor is het voor hem onmogelijk om thuis te komen, en is hij genoodzaakt om de hele nacht door te brengen in SoHo, waar de vreemdste types hem in bizarre situaties doen belanden.
3,0
[permalink] geplaatst op 13 maart 2011, 17:10 uurI'll probably get blamed for that.
Bijzonder leuke film, die in alle opzichten geslaagd is. Doordat de film lekker mysterieus en bizar is heb je een heel komisch sfeertje. Griffin speelt een beetje een sukkeltje die werkelijk waar zijn nacht van zijn leven te voorduren krijgt. Normaal niet zo gek van dit soort werk, het kan enorm op de zenuwen werken als telkens iets maar weer niet lukt. Bijpassende soundtrack, al met al een prima filmpje. Maar niet zo veel bijzonder. 3 sterren
5,0
[permalink] geplaatst op 17 maart 2011, 4:31 uurmalkoen"]dit is echt mijn genre,deze film heeft me spontaan verrast ik had nooit verwacht dat het zo'n goede film zou zijn, alles zit erin spanning sfeer en geweldige acteerprestaties, voor mij de beste film aller tijden.
3,5
[permalink] geplaatst op 6 mei 2011, 23:16 uurGoede film met die heerlijke asobuurten van NY, die in de jaren 90 helemaal uit het NYse straatbeeld verdwenen en dus ook van het witte doek als logisch gevolg.
Film begint als komedie, maar gaandeweg neemt ie je mee in hoe een bad, bad trip zou kunnen zijn in je geest.
Griezelig grapppig.
4,0
[permalink] geplaatst op 7 juni 2011, 10:36 uurAbsolute voltreffer. Één van de meest bizarre komedies die ik gezien heb. Al is komedie ook niet het goede woord. Je voelt de spanning gewoon, je zit op het puntje van je stoel.
Beetje een sfeer die doet denken aan de slotscene van Carlito's Way....
Op een gegeven moment wil je schreeuwen naar het scherm: 'Breng nou eerste die sleutels terug!'
Als een film dat met je doet, is het een goeie!
3,0
[permalink] geplaatst op 22 juni 2011, 0:08 uurErg aparte film. Desalniettemin heb ik er lekker doorheen kunnen kijken en me prima vermaakt.
3,5
[permalink] geplaatst op 19 september 2011, 19:49 uurErg originele en knotsgekke film! Hoewel het na een tijdje wel een beetje teveel van het goede is verveelt het geen minuut! Heerlijk vermaak
3,0
[permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 17:01 uurBij After Hours moest ik in eerste instantie denken aan Eyes Wide Shut, maar dan met minder erotische spanning en meer papier-maché. Waar in EWS dokter Bill zich aldoor verder van huis verwijdert, gekweld door het ondraaglijke idee van zijn overspelige vrouw, koestert Paul na een kortstondige drang naar een amoureus avontuurtje enkel nog de tevergeefse wens om thuis te raken. Maar ja, geen geld voor een taxi... Hoewel dit velerlei mogelijkheden biedend uitgangspunt garant had kunnen staan voor een reeks geslaagde absurdistische avonturen (denk maar aan het tapijtje in The Big Lebowski), lijken zowel Paul als de film nergens echt naartoe te gaan. Voor mijn gevoel had het althans beter uitgepakt als het verhaal daarna een hilarischer of donkerder wending nam. Mijn favoriete fragmenten zijn de reeds genoemde opmerking "I'll probably get blamed for that, too", en de tekening van die haai met iemands dinges tussen zijn tanden. De sympathieke (Italiaans-Joodse?) tronie van Dunne doet het goed op het witte doek, waardoor ik het jammer vind dat hij zo weinig grote rollen op zijn naam heeft staan. After Hours is een film met een begrijpelijke cultstatus, maar desondanks kan ik er niet meer dan 3 sterren aan kwijt.